ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης έδωσε το στίγμα για εμπιστοσύνη και ενότητα από την πρώτη μέρα

ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης έδωσε το στίγμα για εμπιστοσύνη και ενότητα από την πρώτη μέρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης έδωσε το στίγμα για εμπιστοσύνη και ενότητα από την πρώτη μέρα

bet365

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ μετέφερε την πίστη του για τις δυνατότητες των παικτών του και με την επιστροφή και των διεθνών θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τους άξονες της φιλοσοφίας του.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έπιασε δουλειά τη Δευτέρα στα Σπάτα, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση με τους παίκτες της ΑΕΚ. Βρέθηκε από το πρωί στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης μαζί με τους συνεργάτες του για να οργανώσει τα πάντα, ενώ το απόγευμα είχε την πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του πριν την έναρξη του προγράμματος.

Από την πρώτη κιόλας μέρα ο Γιαννίκης έδωσε το στίγμα του. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις υπογραφές είχε τονίσει πως «πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο πλάνο». Αυτό είναι κάτι αμφίδρομο. Τόσο από τους παίκτες στο πλάνο του προπονητή, όσο και από την πλευρά του προπονητή στην αξία των ποδοσφαιριστών του. Και ο Γιαννίκης έδειξε στους παίκτες του αυτή την εμπιστοσύνη τονίζοντας τους μεταξύ άλλων ότι «είστε καλοί παίκτες, διαθέτετε ποιότητα και γνωρίζω πως μπορείτε να την βγάλετε στο γήπεδο».

Ο 41χρονος τεχνικός στην «πρώτη» του στα Σπάτα δεν είχε τη δυνατότητα να δουλέψει μαζί με όλο το γκρουπ των παικτών της ΑΕΚ καθώς οι διεθνείς έλειπαν και με την επιστροφή τους από Τετάρτη ο Γιαννίκης θα μπορεί να εφαρμόζει με όλο το σύνολό του τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του. Αυτούς δηλαδή που ανέφερε στις προχθεσινές του δηλώσεις μετά την ανακοίνωσή του. Γρήγορη ανάπτυξη, άμεσο πρέσινγκ και πίεση ψηλά. Φυσικά έμφαση θα χρειαστεί να δοθεί και στην ανασταλτική λειτουργία, η οποία πέρυσι αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της ΑΕΚ και στα πρώτα ματς της σεζόν έδειξε προβληματική. Στο αμυντικό κομμάτι ο Γιαννίκης αναμένεται να προσπαθήσει να δώσει ένα πιο συμπαγές σχήμα, με τις γραμμές πιο κοντά.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω, όπως είχε υποστηρίξει και στις πρώτες του δηλώσεις, περνούν μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά και μέσα από τη δημιουργία ενός συνόλου που θα εκπέμπει ενότητα, ώστε αυτό να γίνει ομάδα και να βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο γήπεδο. Και αυτό φρόντισε να το επισημάνει και στους ποδοσφαιριστές του: «Να είμαστε μια γροθιά και ενωμένοι σαν οικογένεια. Μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε μέσα στους αγώνες».

Ο Γιαννίκης από την πρώτη στιγμή δείχνει ότι είναι έτοιμος να αρπάξει την πρόκληση που έχει μπροστά του. Είναι φιλόδοξος, εργασιομανής και δεν το έκρυψε από την πρώτη στιγμή. Τόσο κατά τις επαφές που είχε με την ΑΕΚ, όσο και στα όσα υποστήριξε on camera μετά τις ανακοινώσεις. Όλα αυτά βέβαια θα χρειαστεί να συνδυαστούν και με αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα