ΑΕΚ: Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλα κι εγώ... έχω Γιαννίκη!

ΑΕΚ: Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλα κι εγώ... έχω Γιαννίκη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλα κι εγώ... έχω Γιαννίκη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επιλογή της Α.Ε.Κ. η οποία πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο της (απ' αλλού δεν...) και τους ποδοσφαιριστές της, ενώ έχει υστερόγραφα...

Μεγάλη... σπαζοκεφαλιά το πώς να ξεκινήσω το κείμενο! Ειλικρινά το σημειώνω. Μια χαρά είχα σε τάξη όσα θέλω να γράψω, αλλά ο πρόλογος ήταν δύσκολος, διότι δεν θέλω να μεταφραστεί λάθος σκόπιμα από καλοθελητές και μέσα και έξω από την ΑΕΚ. Γι' αυτό θα ξεκινήσω με τον Αργύρη Γιαννίκη και θα σημειώσω ότι προσωπικά θεωρώ (κάτι που σημείωνα προτού καν προκύψει ενδεχόμενο να απασχολήσει το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ) ότι συνιστά όντως έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος έχει να δώσει, και στην Ένωση, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Προφανέστατα επίσης αποδέχομαι και αντιλαμβάνομαι ότι από τη στιγμή που στην ΑΕΚ (συζήτησαν και συναποφάσισαν ότι) έκαναν ΞΑΝΑ (και ξανά) λανθασμένη επιλογή το καλοκαίρι για τη τεχνική ηγεσία της ομάδας (πως διάολο γίνεται αυτό τόσο νωρίς εγώ δεν το δέχομαι και δεν το καταλαβαίνω), έπρεπε να πάνε σε γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Αν... παίζει το σενάριο να το σκέφτηκαν έτσι οι άνθρωποι του club οι οποίοι αποδεδειγμένα πλέον λειτουργούν με το «πάμε μόνιμα κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική» και με το... «κι αν σου κάτσει» μότο στο θέμα του προπονητή.

Στα δικά τους χέρια, και το μαχαίρι, και το καρπούζι, αλλά στο δικό μας να κρίνουμε τα σωστά – καλά (και φέτος ήταν πολλά αυτά από τη διοίκηση) όπως και τα αρνητικά και τις επιλογές εκείνες που καταδείκνυουν γιατί δεν προοδεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο θέμα του προπονητή ΟΛΗ η ΑΕΚ παίρνει κάτω από τη βάση σε μόνιμο επίπεδο πλέον. Μοιάζει όλα όσα αφορούν το πιο σημαντικό πρόσωπο στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος (το οποίο πάντα θα είναι ο προπονητής) να έχουν... παραδοθεί στην θεά Τύχη!

Πάμε ντε όλοι μαζί σε αυτό, συγκάτοικοι (να) είμαστε όλοι στην τρέλα κι... εγώ (να) έχω Γιαννίκη, για να παραφράσω λίγο το λατρεμένο αυτό τραγούδι και τα λόγια του. Συνηθισμένοι είμαστε και πλέον δεν υπάρχει πλέον καν η λέξη σοκ σε οποιαδήποτε είδηση αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και τα πρόσωπα που το αφορούν! Η επιλογή έγινε, ο Έλληνας τεχνικός (με τη γερμανική σπουδή στο ποδόσφαιρο) είναι ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ (αφού απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις) και αφού κρίναμε και σημειώσαμε τα ζητήματα που ταλαιπωρούν το club, από τώρα ξεκινάει η απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του Έλληνα προπονητή...

Να στηριχθεί από κόσμο και ποδοσφαιριστές!

as

Είμαι πάντα (και δεν θα αλλάξω) υπέρ του εκάστοτε προπονητή (αν εξαιρέσουμε έναν και τις επιστροφές του και δεν εννοώ τον Μανόλο κι ας μη μου άρεσε η τελευταία του φορά, θα τον αγαπώ πάντα) και της άποψης ότι πρέπει να στηρίζεται και να κρίνεται στο σωστό χρονικό σημείο. Μήνες (για να μη γράψω χρόνο) μετά την έναρξη της δουλειάς του κοινώς. Αυτό δεν γίνεται δυστυχώς στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού, οπότε ας προσπεράσω το ουτοπικό και ας επαναλάβω όμως ότι θα είμαι απόλυτα στο πλευρό του Γιαννίκη (εκτός αν δω τον Στάνκοβιτς φορ και τον Βράνιες εξτρέμ)!

Το θέμα είναι πως «χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί» αν θα στηρίξω εγώ (ή όχι) τον Γιαννίκη και τον κάθε προπονητή. Το ζήτημα είναι να 'χει τα αποτελέσματα, να πάρεις νίκες και να παρουσιάζει μια εξέλιξη και πρόοδο στο αγωνιστικό του σχέδιο ανά ματς! Επιπρόσθετα η στήριξη που 'χει αξία και σημασία είναι του club και των προσώπων που το τρέχουν σε ΟΛΑ τα πόστα (έπεται εκείνη του Μελισσανίδη) και δη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν γίνεται να είμαι ψεύτης και να πω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, αντίθετα δεν το βλέπω και δεν συμβαίνει στην ΑΕΚ.

Άρα από πού πρέπει να τύχει βοήθειας τέτοιας ο Γιαννίκης που ίσως να τον βοηθήσει να πετύχει; Από τον κόσμο της ομάδας που μοιάζει στιγμές με στιγμές να είναι και ο πλέον ώριμος της υπόθεσης με τη σούπερ στήριξή του φέτος και την παρουσία του έως τώρα, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Οι φίλοι της Ένωσης τα 'χουν λίγο... χαμένα με όσα βλέπουν να συμβαίνουν στην αγαπημένη τους ομάδας και είναι λογικό. Αυτό προκαλεί και εκνευρισμό πολλές φορές. Όμως ο κόσμος είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ θα στηρίξει (και) τον Αργύρη Γιαννίκη και θα δείξει το δρόμο στο ίδιο το club...

Έπειτα το πλέον σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές και η δική τους στήριξη στον Έλληνα κόουτς. Διότι είναι δεδομένα ένας προπονητής ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στο κομμάτι της τακτικής, τη στιγμή που, σύμφωνα με άνθρωπο που εμπιστεύομαι τυφλά για τη γνώση του και την αντίληψή του σε τέτοια θέματα (εννοώ τον φίλο και συνάδελφο Λευτέρη Ντανοβασίλη), έχει τη δυνατότητα να τους δώσει επιπλέον κίνητρο και να τους προετοιμάζει άριστα για τα ματς και την επίτευξη των στόχων. Όμως σαν προσωπικότητα και ικανότητα διαχείρισης αποδυτηρίων και πίεσης που έχει από μόνη της η ΑΕΚ και το εσωτερικό της με τέτοιες προσωπικότητες στο ρόστερ της, δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί αν δεν στηριχθεί απ' τους ίδιους τους παίκτες με τους οποίους θα συνεργαστεί!

Ώρα αυτοκριτικής και προβληματισμού...

δδ

Από το επόμενο λεπτό ανακοίνωσης της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από το club, όλοι όσοι εργάζονται σε (και για) αυτό, ειδικότερα εκείνοι που προχωράνε τα θέματα και καταλήγουν σε σημαντικές αποφάσεις σε επίπεδο προσώπων (και έπειτα όλα καταλήγουν στον Μελισσανίδη), θα πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει! Διότι μοιάζουν να μην... Να κλειστούν με τον εαυτό τους για αρχή και να τα... συζητήσουν, μετά με τους υπόλοιπους, είτε είναι συνεργάτες, είτε προϊστάμενοί τους, είτε υφιστάμενοί τους, για να εμπεδώσουν ότι έως τώρα στο θέμα του προπονητή απλά: δεν κάνουν!

Ήρθε κοινώς η ώρα (και άργησε) της αυτοκριτικής και του προβληματισμού. Διάολε δεν γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής να ΜΗΝ κάνει για την ομάδα. Επιπρόσθετα απαγορεύεται να μοιάζει ιδανικό, ή έστω καλό μαντάτο, για τεχνικούς να 'ρθει το διαζύγιο με την ΑΕΚ διότι και αυτό δείχνει ότι καταφέρνεις να τον... αδειάσεις τον άλλον και να τον κάνεις να μη νιώθει καλά όταν κάνει τη δουλειά που λατρεύει. Γεγονός που δημιουργείται όταν το περιβάλλον δεν είναι καλό για τον προπονητή. Ακόμη και αυτό να ΜΗ συμβαίνει – ισχύει, θα πρέπει στην ΑΕΚ ως τέτοιο να το αντιμετωπίσουν, ως πρόβλημα δικό τους και αν μην είναι. Μόνο έτσι θα γίνουν άλλωστε καλύτεροι, αν ποτέ γίνουν έστω καλοί...

Κάτι είναι λάθος και πρέπει να το διορθώσουν. Διότι αν δεν το κάνουν θα ζούμε κάθε μία κακοπαιγμένη... σαπουνόπερα την οποία ήδη βιώνει ο Ενωσίτης χωρίς τη δυνατότητα να πατήσει το κουμπί στο τηλεκοντρόλ και να αλλάξει κανάλι! Η ευχή και η επιθυμία είναι να προκύψει απόλυτη επιτυχία με τον Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, όπως έγραφα για κάθε τεχνικό που έφερνε το club, έτσι και με αυτόν. Διότι είναι κάτι που ψάχνει και έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα και δεν το πετυχαίνει με τίποτα με ΔΙΚΗ της ευθύνη (βεβαίως – βεβαίως).

Με το να αλλάζεις συνέχεια προπονητές μετατρέπεται σε... ανέφικτο να πετύχεις κάποτε να φέρεις έναν έτοιμο με σημαντικό βιογραφικό και μηδενικό περιθώριο αμφισβήτησης είτε στα αποδυτήρια είτε στα αποτελέσματα! Διότι όταν θα απευθυνθείς σε έναν τέτοιο τεχνικό και έχοντας να του παρουσιάσεις πρότζεκτ με εκπληκτικό νέο γήπεδο και εξαιρετικό (το οποίο καθημερινά αναβαθμίζεις) προπονητικό κέντρο, θα έρχεται η λίστα με τους προπονητές που 'χεις συνεργαστεί και το πόσο συχνά τους αλλάζεις να γκρεμίζει όλα τα υπέρ σου και θα καταλήγει ο υποψήφιος στο συμπέρασμα: «πού να πάω να μπλέξω»...

Υγ: Αυτό που στην Ελλάδα ακούμε (θα σημειώσω μόνο αυτόν που παίρνουμε γιατί δεν μου φταίνε οι άλλοι σε τίποτα) Αργύρης Γιαννίκης και πάμε σε σχολιασμό επιπέδου «ποιος Γιαννίκης μωρέ τώρα;», πρέπει κάποτε να το κοιτάξουμε σοβαρά! Το λέει δηλαδή αυτό το πράγμα ένας φούρναρης, ένας υπάλληλος, ένας ταξιτζής, ένας δικηγόρος, για έναν τεχνικό που φοίτησε σε μια σχολή που είναι η top στο είδος της (στην Κολωνία) και ο οποίος έχει δουλέψει και έχει αφιερώσει χρόνια για την εξέλιξή του! Απαράδεκτο... Μπορεί να βγει, μπορεί όχι, αλλά δεν γίνεται ο κάθε ένας απίθανος από εμάς (ναι και του χώρου μου) να απαξιώνει κάποιον επειδή ήθελε κάποιον άλλον (για παράδειγμα).

Υγ2: Πολύ σημαντικό ότι θα φέρει γυμναστή (Γερμανό) ο Γιαννίκης. Αν είχα ένα ζήτημα από τον Μιλόγεβιτς ήταν για την εικόνα της ομάδας στις λήξεις των ημιχρόνων και την ένταση που έβγαζαν και τη φυσική κατάσταση. Δεν το γνωρίζω αν ήταν όντως πρόβλημα και δεν ξέρω για τη δουλειά που έκαναν στα Σπάτα οι συνεργάτες του, δεν ήμουν εκεί και εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ τα μάτια μου... Όμως νομίζω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Θα το δούμε στην πορεία!

Υγ3: Ρίσκο η απόφαση για Γιαννίκη, σαφέστατα, όπως είναι σχεδόν όλες εκτός των τοπ ονομάτων επιλογές στο θέμα του προπονητή. Όμως η επιλογή έγινε για να ΜΗΝ πετάξει λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Αυτό να το έχετε ως δεδομένο. Είναι το πιο λογικό ποδοσφαιρικά πράγμα που έκανε το club μετά όλα τα παράλογα που συμβαίνουν στο θέμα προπονητή επί σειρά ετών. Χρειαζόταν ένα πρόσωπο που να 'χει γνώμη και να είναι έτοιμος να αναλάβει με το καλημέρα έχοντας ματς άμεσα με Ατρόμητο και Βόλο (εντός κι εκτός αντίστοιχα). Ο Γιαννίκης ξέρει ήδη και με τι έχει να παίξει μπροστά του, τις γνωρίζει, παρακολουθούσε και έχει αναλύσει απ' τις πρώτες αγωνιστικές τις ελληνικές ομάδες γιατί ήθελε να είναι έτοιμος στο ενδεχόμενο... Γνωρίζω καλά την ελληνική πραγματικότητα και μοιάζει σοφή επιλογή για τώρα που αποφασίστηκε να αλλάξει προπονητή.

Υγ4: Υπέροχα χθες στα Λιόσια. Μια χαρά η απόσταση... Αν δεν έβρεχε δεν θα είχαμε και κινησούλα. Όταν θα αλλάξουν και τα χρώματα στα καθίσματα θα το νιώσουμε ακόμη περισσότερο σπίτι μας, μα ήδη είναι... Θα χρειαστεί στήριξη φέτος η ομάδα στο μπάσκετ και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να της τη προσφέρουμε όπως το κάνουμε μαζικά και απλόχερα στο ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...