Ατρόμητος: Τα έξι σημεία στα οποία θα δώσει βάρος ο Παράσχος

Ατρόμητος: Τα έξι σημεία στα οποία θα δώσει βάρος ο Παράσχος

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος: Τα έξι σημεία στα οποία θα δώσει βάρος ο Παράσχος

bet365

Ο Ατρόμητος δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα στο διάστημα της διακοπής ο Γιώργος Παράσχος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε πολλά πράγματα, με το Gazzetta να αναφέρεται στα πιο σημαντικά.

Οι Περιστεριώτες το καλοκαίρι με τις μεταγραφικές τους κινήσεις ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη, ωστόσο στα 5 πρώτα παιχνίδια τα αποτελέσματα, αλλά και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν εντελώς διαφορετικά από όσο θα περίμεναν. Η ομάδα ήδη βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς και χωρίς νίκη, ενώ ήδη έχει γίνει και μία αλλαγή προπονητή με τον Άνχελ Λόπεθ να αποτελεί παρελθόν και τον Γιώργο Παράσχο να τον αντικαθιστά.

Ο έμπειρος προπονητής θα έχει πολλή δουλειά στην διάρκεια της διακοπής, προκειμένου ο Ατρόμητος να μπορέσει να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και να πάρει και τα αποτελέσματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη μιας και έχει μείνει πολύ πίσω. Εμείς θα σταθούμε στα σημεία που όπως όλα δείχνουν ο Παράσχος θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος.

Πρώτα από όλα η ψυχολογία

Αρχικά εκεί που θα προσπαθήσει περισσότερο από κάθε τι ο Γιώργος Παράσχος είναι η ψυχολογία. Η αλήθεια είναι πως μετά το κακό ξεκίνημα, τα άσχημα αποτελέσματα και το κακό ποδόσφαιρο που έχει παίξει η ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος των 5 πρώτων αγωνιστικών, οι «κυανόλευκοι» στον συγκεκριμένο τομέα δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Για να αλλάξει βέβαια η ψυχολογία κάθε ομάδας θα πρέπει να έρθουν και οι νίκες, αλλά είναι σίγουρο πως στις ημέρες που ο έμπειρος προπονητής έχει στην διάθεσή του λόγω της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, θα δουλέψει πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Να αλλάξει και την νοοτροπία της ομάδας

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της νοοτροπίας που σε μεγάλο βαθμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με αυτό της ψυχολογίας. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο Ατρόμητος πολλές φορές παθαίνει μπλακ άουτ όταν σκοράρει και γυρίζει πίσω χωρίς αυτές να είναι οι εντολές του προπονητή. Σε δύο παιχνίδια που έγινε αυτό το πλήρωσε και με το παραπάνω. Κόντρα στον Παναιτωλικό προηγήθηκε στο 44' και από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε πως το μυαλό όλων ήταν στο να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα και όχι να βγουν μπροστά να το αυξήσουν με συνέπεια όχι απλά να ισοφαριστούν, αλλά να χάσουν και το παιχνίδι με γκολ στο 90'. Το ίδιο έγινε πάλι στο Περιστέρι κόντρα αυτή την φορά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6', αλλά και πάλι δεν βγήκαν μπροστά να πετύχουν και άλλο γκολ, έμειναν πίσω και το πλήρωσαν πάλι στις καθυστερήσεις όταν οι Γιαννιώτες έκαναν το 1-1.

Αμυντική λειτουργία ξεκινώντας από το κέντρο

Φυσικά ένας ακόμα τομέας που χρειάζεται μπόλικη δουλειά δεν είναι άλλος από αυτόν της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Και εννοούμε της συνολικής αμυντικής λειτουργίας, καθώς το πρόβλημα ξεκινάει από το κέντρο όπου παρότι ο Ατρόμητος έχει αποκτήσει αμυντικά χαφ και παίζει σε πολλά παιχνίδια με δύο, αυτό στην εικόνα δεν φαίνεται. Η μπάλα περνάει εύκολα από την μεσαία γραμμή και μετά πάμε στα θέματα της άμυνας που επίσης είναι σημαντικά. Οι Περιστεριώτες έχουν την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς έχουν δεχθεί 9 γκολ, με τον Απόλλωνα που έχει 11 να είναι η μόνη ομάδα που είναι πιο πάνω σε έναν πίνακα που κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην κορυφή. Οι «κυανόλευκοι» μάλιστα με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό έχουν δεχθεί γκολ και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια και σίγουρα αυτό θέλουν να το διορθώσουν.

Μεγάλο βάρος και στην επίθεση

Καλή και άγια η άμυνα, αλλά και όσο καλύτερη να την κάνεις και να μην δέχεσαι κανένα γκολ στην καλύτερη μπορείς να πάρεις μόνο ισοπαλίες αν δεν κοιτάξεις και την επίθεση. Μια επίθεση που όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα στις 5 πρώτες αγωνιστικές. Ο Ατρόμητος στα 5 πρώτα παιχνίδια έχει πετύχει μόλις 3γκολ και αυτό του έχει στοιχίσει, ειδικά από την στιγμή που όπως αναφέραμε και η άμυνα δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά. Υπάρχει μεγάλο θέμα με το γκολ, ενώ για τον λόγο αυτό ο έμπειρος προπονητής θα δουλέψει και με τον Ευθύμη Κουλούρη, έναν παίκτη που στον Ατρόμητο έχουν ποντάρει πολλά και περιμένουν να αρχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να στέλνει δηλαδή την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Δουλειά στα συστήματα

Αυτές τις ημέρες ο Γιώργος Παράσχος έχει ρίξει βάρος και στον τομέα των συστημάτων. Δεν πρόκειται δηλαδή να μείνει σε ένα μόνο και να πορευτεί ως το τέλος με αυτό, αλλά θα δουλέψει και άλλα, τα οποία και θα χρησιμοποιεί ανάλογα τον αντίπαλο. Δεν αποκλείεται για τα επόμενα παιχνίδια ο Ατρόμητος να συνεχίζει να παίζει με 3 κεντρικούς αμυντικούς, αλλά ξαναλέμε στο διάστημα αυτό ο έμπειρος προπονητής θα δουλέψει και σε άλλα συστήματα με τα οποία θα κατεβάζει την ομάδα του ανάλογα με τον αντίπαλο.

Ειδική διαχείριση σε παίκτες λόγω κούρασης

Ακόμα ένα σημείο στο οποίο ο Γιώργος Παράσχος έχει αρχίσει να δουλεύει και θα το κάνει και στην διάρκεια της διακοπής, είναι στην ειδική διαχείριση των παικτών ή για την ακρίβεια συγκεκριμένων παικτών. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που από την προετοιμασία δεν έχουν σταματήσει παίζοντας σε όλα τα φιλικά και επίσημα παιχνίδια και είναι λογικό να δείχνουν σημάδια κόπωσης, ενώ υπάρχουν και αυτοί που μπήκαν στα βαθιά χωρίς προετοιμασία και θέλουν επίσης ειδική διαχείριση για να μην «καούν». Ένας έμπειρος προπονητής όπως είναι ο Παράσχος, αυτά τα ξέρει πολύ καλά και σίγουρα θα δώσει μεγάλο βάρος σε αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα