Η «απελευθέρωση» του Ντάνιελ Μαντσίνι

Η «απελευθέρωση» του Ντάνιελ Μαντσίνι

Η «απελευθέρωση» του Ντάνιελ Μαντσίνι

bet365

Η δέσμευση του Ντάνιελ Μαντσίνι με τον Άρη έως το καλοκαίρι του 2024 αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και το Gazzetta γράφει για το πώς ένα χαμένο αγωνιστικό στοίχημα εξελίχθηκε στο πιο χρήσιμο των τελευταίων ετών…

Τελικά η φράση «ποτέ μη λες ποτέ» βρίσκει εφαρμογή και στον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου, ίσως πάλι να αντλήθηκε μέσα από αυτόν και να μην το γνωρίζουμε. Τουλάχιστον είναι αυτή που έρχεται στο μυαλό αξιολογώντας την πορεία του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Άρη, αρχειοθετώντας εικόνες με ημερολογιακά κριτήρια και καταγράφοντας εν τέλει την εξέλιξη του την οποία λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα του 2019. Ευτυχώς δηλαδή που ο 25χρονος δεν γνωρίζει ελληνικά κι έτσι (του) ήταν δύσκολο να αντιληφθεί το νόημα των γραφόμενων ή των μηνυμάτων από την κερκίδα γιατί εκεί θα έχανε κάθε ελπίδα.

Γιατί από την παραδοχή ενός χαμένου αγωνιστικού στοιχήματος, εκείνο το διάστημα, φτάσαμε στο σημείο μιας άλλης παραδοχής, αυτή της πιο χρήσιμης μεταγραφής του Άρη και… χαλάλι τα 400.000 ευρώ που επένδυσε η ομάδα το καλοκαίρι του 2019 για να τον αποκτήσει. Από το «ούτε κρύο, ούτε ζέστη» των ημερών που ο Αργεντίνος επιθετικός είτε δεν είχε θέση στην 11αδα είτε δεν έπαιρνε δευτερόλεπτο συμμετοχής, καταλήξαμε στην τωρινή εποχή της στεναχώριας και του προβληματισμού όταν απουσιάζει λόγω τραυματισμού. Αυτό το επίτευγμα ανήκει στον ίδιο, δεν μπορεί να του το στερήσει κανείς και δεν του βγάζουμε απλά το καπέλο αλλά πετάμε και τη σκούφια μας.

Από το κάρβουνο βγήκε θησαυρός

Ίσως πάλι το φορτίο που επωμίστηκε από τα τέλη του Αυγούστου (του 2019) να ήταν τόσο βαρύ που τον κατέβαλε καθώς ο Μαντσίνι δεν προσγειώθηκε στον πλανήτη Άρη ως μια ακόμη μεταγραφική κίνηση αλλά ως ο αντικαταστάτης του Ματέο Γκαρσία. Αυτομάτως, κριτήριο ήταν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του τελευταίου στη σεζόν που είχε προηγηθεί και βάζοντας στη ζυγαριά τις πρώτες του Μαντσίνι, αυτή δεν έγερνε απλά αλλά διαλύθηκε ολάκερος μηχανισμός. Εκείνη η χρονιά κύλησε με γκρίνια και παράπονο, ο λεγάμενος δεν ήταν στο χορτάρι περισσότερα από 706 αγωνιστικά λεπτά και συνολικά σε 18 αγώνες, αριθμός ο οποίος καταδεικνύει και τον δευτερεύοντα ρόλο του.

Ο Μαντσίνι

Μέχρι μάλιστα που ο ατζέντης του είχε φτάσει στο σημείο επικοινωνίας με τους ανθρώπους του Άρη – συγκεκριμένα με τον Άγγελο Χαριστέα – και του είχε προτείνει φόρμουλα λύσης της συνεργασίας καθώς αυτή δεν άφηνε κανέναν ικανοποιημένο. Ο τότε ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης του συνέστησε υπομονή κι έχοντας άποψη διαμορφωμένη μέσα από την πολυετή εμπειρία του, του μίλησε για τη δυσκολία προσαρμογής των Αργεντίνων αλλά και τη σοφή επιλογή της παροχής χρόνου. Είχε σταθεί επίσης στην εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποιούσαν οι Μπρούνο Γκάμα, Γιάννης Φετφατζίδης και στο γεγονός ότι η ποδοσφαιρική λογική του Άρη άρχισε και τελείωνε από τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα των δύο συγκεκριμένων παικτών.

Στα Playoffs εκείνης της σεζόν, ο Μαντσίνι δεν πήρε απλά χρόνο, αλλά δεν βγήκε από το γήπεδο. Ήταν εκείνη η σειρά αγώνων όπου ο Μίκαελ Ένινγκ μετρούσε κεφάλια στα αποδυτήρια, αλλά δεν κατέληγε σε περισσότερα από 12-13. Τα 791 αγωνιστικά λεπτά που πήρε στην τελική φάση της Interwetten Superleague και πολύ περισσότερο οι εμφανίσεις του μάλλον τον απελευθέρωσαν. Αν δηλαδή ο Άρης είχε ένα κέρδος στα Playoffs, αυτό ήταν ο Μαντσίνι. Τότε, ως επί των πλείστων, χρησιμοποιούταν στην κορυφή της επίθεσης κι παρά το διαζύγιο με τα αντίπαλα δίχτυα, η συνολική παρουσία του ήταν εξαιρετική. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα εργαλείο στα χέρια του προπονητή καθώς είχε χρησιμοποιηθεί έως και δεξιός μπακ στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ!

Ο Ντάνιελ έγινε Ματέο

Ο Μαντσίνι δεν ελάττωσε το επίπεδο προσπάθειάς του, ενδεχομένως να τον κράτησε σε εγρήγορση και η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία (το καλοκαίρι του 2020) η οποία σηματοδότησε την αύξηση του εσωτερικού ανταγωνισμού. Ίσως πάλι να απελευθερώθηκε ολοκληρωτικά παρόντος του συμπατριώτη του καθώς το βάρος του ηγέτη αυτομάτως έφυγε από τις διπλές του πλάτες και πήγε σ’ αυτές του Γκαρσία. Πλέον δεν ήταν ο αντί-Ματέο, αλλά ο Ντάνιελ Μαντσίνι, γεγονός το οποίο τον βοήθησε ακόμη περισσότερο. Κι έτσι από χαμάλης έγινε πρωταγωνιστής, πράγμα που κέρδισε με το σπαθί του καθώς ο Άρης κέρδισε πολλά μέσα από την ομοιογένεια και το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας του με τους Φακούντο Μπερτόγλιο-Μπρούνο Γκάμα. Συμπεριλαμβανομένων και των Playoffs πέρυσι μέτρησε 33 συμμετοχές και περίπου 1780 αγωνιστικά λεπτά.

Μαντσίνι

Σταδιακά εκτόπισε τον Ματέο Γκαρσία από την 11αδα γιατί είχε συμμετοχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, πλην ενός που παραμένει σαν το αγκάθι στο λαιμό. Ο Μαντσίνι κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Από το pressing ψηλά που απαιτεί ο Άκης Μάντζιος, την κίνηση στον χώρο που επίσης συμπεριλαμβάνεται στα αυτονόητα, την παροχή βοήθειας στον μπακ της πτέρυγάς στην οποία αγωνίζεται… όλα εκτός από ένα. Δεν έχει εκτέλεση με συνέπεια να παραμένει στα έξι γκολ (σε 69 αγώνες με τη φανέλα του Άρη) κι ενώ θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό βάσει των ουσιαστικών τελικών προσπαθειών. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του, η αδυναμία που δυσκολεύεται να ξεπεράσει και τον λόγο τον γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Θέμα δουλειάς και προπόνησης δεν τίθεται γιατί ο τύπος είναι θιασώτης της σκληρής και έντονης προπόνησης, είναι δουλευταράς. Μάλλον είναι ψυχολογίας και ενστίκτου. Σίγουρα αδικεί τον εαυτό του και την προσπάθειά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα