Δεν τον πίστεψε, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Δεν τον πίστεψε, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δεν τον πίστεψε, με ότι αυτό συνεπάγεται...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά το αιφνιδιαστικό διαζύγιο με τον Μιλόγεβιτς και υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση λύση ουσίας, ενώ έχει υστερόγραφα...

Αιφνιδιασμός... Αυτή είναι η σωστή λέξη γύρω από την οποία χαρακτηρίζεται το συναίσθημα και το σοκ της είδησης, της τόσο πρόωρης ολοκλήρωσης της συνεργασίας, της ΑΕΚ με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς! Δεν ήταν σίγουρα κάτι το απίθανο για να συμβεί σύμφωνα με την καθημερινότητα όλου του club, όμως δεδομένα όχι αναμενόμενο για τόσο άμεσα! Αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρο και ρεπορταζιακά (αυτό που λέμε) τσεκαρισμένο.

Ωστόσο έγινε και δεν είναι ότι καλύτερο για την ΑΕΚ και ας μη... χάλασε κανέναν στο Μαρούσι και τα γραφεία της ΠΑΕ, το γεγονός ότι ο Σέρβος προπονητής είδε ως πόρτα ελευθερίας και ευκαιρία την πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, γιατί ακριβώς ως τέτοια (σ.σ:ευκαιρία κοινώς) το αντιμετώπισαν κι' εκείνοι. Ένα πολύ ευχάριστο διαζύγιο σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Διότι δεν περνάει συνήθως "αναίμακτα" για την ομάδα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι...

Επιπρόσθετα δεν παύει να αποδεικνύει ότι στην επιλογή του προπονητή το club -που δεν χαλιεται και μάλλον ήθελε να... γλιτώσει σύμφωνα με τον Μιλόγεβιτς και το ρεπορτάζ άλλωστε αφού ήταν "κοινή επιθυμία" όπως δήλωσε ο κόουτς αυτό που συνέβη- έκανε λάθος! Ακόμη και να μην ήθελε με τίποτα να συνεχίσει ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής, είτε γιατί δεν ανταποκρινόταν στην πίεση είτε επειδή συνιστά μεγάλη οικονομική ευκαιρία η Σαουδική Αραβία (μικρή σημασία έχει ο λόγος για την ΑΕΚ), συνιστά δεδομένα λανθασμένη επιλογή που την πιστώνεται το club.

Ως τέτοιο το αντιμετωπίζει και ο κόσμος της ΑΕΚ στη πλειοψηφία του που προφανώς και προβληματίζεται στη συντριπτική του πλειοψηφία... Παίζει ρόλο ότι δεν έχει βρεθεί ένας τεχνικός που να κάνει για τη δουλειά αυτή, τον πάγκο της Ένωσης και να κουμπώσει σε αυτόν, να μπορέσει να ταιριάξει με την ομάδα και το dna της, με αποτέλεσμα να μην κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά ακριβώς το αντίθετο...

Μελισσανίδης

Το club δεν τον πίστεψε και έτσι...

Στα δικά μου μάτια και με το δικό μου το μυαλό στην ΑΕΚ και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν τον πίστεψαν τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Δεν τον πίστεψε με ότι αυτό συνεπάγεται. Σωστά τον στήριξε όταν άνοιξε κουβέντα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν τα... εβαψε μαύρα όταν άκουσε τον Μιλογεβιτς να το σκέφτεται... Άλλωστε αν το αφεντικό της Ένωσης είχε πειστεί για τον Σέρβο τεχνικό θα τον είχε κρατήσει στον πάγκο της ομάδας και πολύ πριν φτάσει η ευκαιρία μιας άλλης ομάδας και πολλών χρημάτων, θα είχε κερδίσει τον Μιλόγεβιτς και εκείνος δεν θα ασχολούνταν καν με άλλες ομάδες.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που προκύπτει ότι θα συνέβαινε απ το γεγονός ότι δεν τον πίστεψαν, ήταν απλά να μετατεθεί το μοιραίο και ως εκ τούτου προφανώς και τους φαίνεται ως σημαντική ευκαιρία να πορευθούν με άλλον! Καλύτερα τώρα από το να αναμένεται (προς Θεού όχι να την επιθυμούν) η επόμενη κακή στιγμή για να γίνει αυτό που πρέπει, να τελειώσει μια συνεργασία που δεν θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις (και τις προσδοκίες σύμφωνα με τη σκέψη τους πάντα). Οπότε πλέον όπως και να 'χει το βασικό ζητούμενο είναι να «μας βγει ο επόμενος»! Κάτι που θα διαπιστωθεί μόνο στο χορτάρι...

Το γεγονός ότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει κάτι πρόχειρο για το επόμενο απόλυτο αφεντικό της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ. «Με τα έως τώρα δεδομένα και το πρόσφατο παρελθόν μας στο ζήτημα του προπονητή, μπορεί κανείς να είσαι αισιόδοξος;», θα με ρωτήσει κάποιος δικαιολογημένα και ξεκάθαρα η απάντηση είναι πως όχι! Ωστόσο μπορείς να βρεις κάτι για να πορευθείς το οποίο να εξελιχθεί στην πορεία και να είναι -αυτό που συνηθίζουμε να λέμε- «λίρα εκατό». Δεν ξέρω αν θα της συμβεί της ΑΕΚ, ξέρω όμως αυτό: έχει ανάγκη να της συμβεί, τεράστια ανάγκη.

Πολύ δύσκολο το έργο εκείνων που θα επιλεξουν τον διάδοχο και το οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν -κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη- έως την Κυριακή (βαριά την Δευτέρα). Το γιατί είναι θαρρώ πολύ λογικό και το αντιλαμβάνεται και ένα... πεντάχρονο! Έρχονται πολύ σημαντικά ματς και θα πρέπει ο διάδοχος να 'χει τη δυνατότητα να δουλέψει - ζήσει με τους νέους παίκτες του και το νέο ποδοσφαιρικό του τμήμα, τουλάχιστον πέντε μέρες. ΑΝ δεν ερχόταν το διαζύγιο με τον Μιλόγεβιτς τόσο γρήγορα και αιφνιδιαστικά θα ούρλιαζα για την ανάγκη την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Μιλόγεβιτς να ακολουθούσε αντίστοιχη (σ.σ.: ανακοίνωση ντε) του... γάμου με τον επόμενο!

Γιανίκης - Δώνης

Τα δεδομένα και το ρεπορτάζ για τον επόμενο...

Στην αναζήτησή τους λογικά παίζει δυνατά και... παπούτσι από τον τόπο σου. Διότι ποδοσφαιρικά να το δούμε, σε μια ομάδα που 'χει αλλάξει κατά 90 με 95% το κομμάτι βασικών επιλογών στο αγωνιστικό σχέδιο του ποδοσφαιρικού τμήματος, σε μια ομάδα η οποία αλλάζει και τόσο νωρίς προπονητή, απαιτείται κάποιος που θα χρειαστεί το μικρότερο δυνατό χρόνο για να βοηθήσει ουσιαστικά και άμεσα. Γι' αυτό και παίζουν περιπτώσεις Ελλήνων προπονητών όπως ο Γιαννίκης το όνομα του οποίου δεν είχε περάσει χωρίς (ουσιαστική σκέψη) να το τσεκάρουν και να το ψάξουν το καλοκαίρι που μας πέρασε και προτού προκριθεί η περίπτωση του Μιλόγεβιτς. Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Δώνη πάνω - κάτω χωρίς να 'χε απασχολήσει το καλοκαίρι!

Αναφέρω αυτά τα δυο... παπούτσια από τον τόπο σου διότι πρόκειται για δυο πρόσωπα που έγινε επαφή από τους Παπαδημητρίου και Κονέ με την επισήμανση ότι αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα είναι δεδομένα κάποιος από τους παραπάνω δυο. Έχουν προταθεί αρκετοί απ' το εξωτερικό, έχουν πέσει τα ονόματά τους στο τραπέζι, με την ΑΕΚ να μη τα προσπερνάει δίχως αναζήτηση και τσεκάρισμα. Επαναλαμβάνω όμως έχει σημασία να εμπεδώσουν στην ΑΕΚ τι θέλουν και να πάρουν την απόφαση (και ανάλογα με το ποια είναι να την επικοινωνήσουν σωστά ) άμεσα, πολύ άμεσα...

Ο Μιλόγεβιτς αποχαιρετά έχοντας τρεις ήττες, μια ισοπαλία και τρεις νίκες στα επτά συνολικά παιχνίδια που έκατσε στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Εδώ τελειώνει η κουβέντα για τον Σέρβο τεχνικό. Δεν υπάρχει περίπτωση αν διαβάσετε εδώ...άμπαλες κριτικές που θα στηρίζουν την άποψη εκείνων που με το... καλημέρα φώναζαν: δεν κάνει! Διότι τελικά αυτό δεν θα το μάθουμε ΠΟΤΕ. Ο Σέρβος τεχνικός φεύγει και δεν γίνεται να κριθεί με τον χρόνο που (ήθελε και αυτός) να 'χει στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Για τίποτα δεν κρίνεται, ούτε για αποδυτήρια, ούτε για το αποκλειστικά αγωνιστικό, ούτε για κάτι άλλο.

Ήταν όμως που χαιρόμασταν στο Αγρίνιο και σήμερα για το ήσυχο διήμερο που θα είχαμε στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ αφού το διπλό θα προκαλούσε ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πού τέτοια τύχη; Στην και με την ΑΕΚ δεν πλήττεις ΠΟΤΕ... Για να κλείσω μη ξεχάσω να είμαι σωστός: όπως δεν μπορεί να κριθεί ο Μιλόγεβιτς για τη δουλειά του αφού δεν την ολοκλήρωσε, ούτε καν πλησίασε, έτσι δεν θα δύναται να έχουμε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψη και για εκείνον που θα αναλάβει μετά από τον Σέρβο προπονητή. Το ξεκαθαρίζω από τώρα και μακάρι τα αποτελέσματα να είναι τέτοια που θα λέμε: μας βγήκε σε καλό!

Λιόσια

Υγ: Δεν χωράνε πολλά λόγια και γι' αυτό υπάρχει μόνο ένα υστερόγραφο, για να μη χάσει αυτό εδώ την αξία του, είναι το πιο σημαντικό (και από το ποιος θα είναι επόμενος προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα): απόψε το βράδυ υπάρχει ραντεβού στα Λιόσια, στο νέο κλειστό που παίζει η ΑΕΚ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ. Είναι μια δύσκολη και περίεργη χρονιά και οφείλουν όλοι να στηρίξουν και ειδικά με την παρουσία τους στο κλειστό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης