Ποιος καθυστερεί τον ΠΑΟΚ, ποιος εκθέτει και τον Πρωθυπουργό;

Ποιος καθυστερεί τον ΠΑΟΚ, ποιος εκθέτει και τον Πρωθυπουργό;

Ποιος καθυστερεί τον ΠΑΟΚ, ποιος εκθέτει και τον Πρωθυπουργό;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει αναλυτικά για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που συναντά ο ΠΑΟΚ στην προσπάθεια να προχωρήσει το θέμα του νέου του γηπέδου.

Είναι γνωστό σ’ αυτή τη φάση ότι για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ την κατασκευή του νέου του γηπέδου, κινείται σε δύο δρόμους. Ο ένας είναι ο γραφειοκρατικός με το ειδικό χωρικό σχέδιο που πρέπει να εγκριθεί μέσω προεδρικού διατάγματος. Ο δεύτερος σχετίζεται με την έδρα που πρέπει να χρησιμοποιήσει στα τρία χρόνια που χρειάζονται μέχρι να κατασκευαστεί η Νέα Τούμπα.

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της Έκθεσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει με ιδιαίτερο στόμφο για το θέμα: «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει». Προφανώς τον είχαν ενημερώσει οι συνεργάτες του (ποιος ηγείται στον αθλητισμό;) ότι… όλα τα άλλα ζητήματα της Νέας Τούμπας έχουν τακτοποιηθεί και δεν μένει τίποτα άλλο από τη βούληση του επενδυτή. Εκεί ήθελαν να ρίξει το βάρος. Από εκεί να φανεί ότι προκύπτει η μόνη εκκρεμότητα. Και όμως! Άφησε αιχμή για τον… ανώνυμο επενδυτή! Έτσι του μετέφεραν, έτσι είπε…

Την επομένη, 12-15 ώρες μετά στη Συνέντευξη Τύπου και αφού προφανώς παρενέβησαν άλλα στελέχη και τον ενημέρωσαν σωστά για το τι συμβαίνει με το γήπεδο, ολόκληρος Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει την προηγούμενη δήλωσή του και επί της ουσίας να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας: «Θέλω μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε τελειώσει με το ζήτημα του προεδρικού διατάγματος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να αρχίσουν πια οι εργασίες».

Ποιος το Σάββατο τον ενημέρωσε ότι… η πολιτεία έχει λύσει όλα τα ζητήματα και πώς την Κυριακή αναγκάστηκε να πει… «μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε τελειώσει με το προεδρικό διάταγμα;»

Ανεξάρτητα για το ποιος έχει την ευθύνη της ενημέρωσης, η εικόνα του Πρωθυπουργού, άλλα να λέει το Σάββατο και άλλα την Κυριακή, προκάλεσε πάρα πολύ κακή αίσθηση.

Πάμε και στην απαραίτητη μετακόμιση του ΠΑΟΚ που συζητά εδώ και τόσο καιρό με το Καυταντζόγλειο. Να δείτε πώς συνδυάζονται τα δύο ζητήματα…

Ο ΠΑΟΚ με το Καυταντζόγλειο συζητά εδώ και πολύ καιρό. Την οικονομοτεχνική του μελέτη για τα έργα που πρέπει να γίνουν εκεί, την έχει καταθέσει από τον Ιούλιο. Και όμως αυτή η πρόταση πάει μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία με τη διοίκηση του Σταδίου να την πασάρει στη ΓΓΑ και από εκεί να επιστρέφει πάλι πίσω. (Να και πάλι η ΓΓΑ…)

Από τότε περιμένει και μία υπουργική απόφαση η οποία θα εγκρίνει τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στο νέο αθλητικό νόμο, βάσει της οποία ΠΑΕ μπορεί να προχωρήσει έργα σε εθνικά στάδια και το όποιο τίμημα να συμψηφιστεί με το ενοίκιο που θα πληρώσει για να το χρησιμοποιήσει.

Φθάσαμε την περασμένη εβδομάδα να συζητά για μία μεμονωμένη σύμβαση χρήσης του σταδίου, για έναν αγώνα κ19 ΠΑΟΚ-Ζίλινα. Με τίμημα πανάκριβο, το οποίο αν συνεχιστεί και για τον ΠΑΟΚ Β , τότε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θα πληρώνει το παμπάλαιο και ελλιπέστατο από πλευράς υποδομών στάδιο (ούτε κάγκελα, ούτε τουρνικέ, ούτε τίποτα…) σχεδόν όσα πλήρωναν πέρσι ΠΑΟ και ΑΕΚ το ΟΑΚΑ! Αλλά οκ, αυτό το ξεπερνάμε…

Στις διαπραγματεύσεις με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που για να ολοκληρωθούν έπρεπε να φθάσουμε στο παρά πέντε, το Καυταντζόγλειο ζητάει να οριστεί φυσικό πρόσωπο ως εγγυητής(!) ζητάει να έχει μερίδιο(!!) από τα τηλεοπτικά έσοδα, ζητάει και συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή για τη χρήση και συντήρηση του χλοοτάπητα, αλλιώς η σύμβαση δεν θα μπορεί να προχωρήσει!!! Όλα αυτά τα προσβλητικά για τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση του σταδίου ΔΕΝ τα διαψεύδει. Αντιθέτως, στο τέλος της χθεσινοβραδινής ανακοίνωσης, παραδέχεται: « Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Επιτροπή Διοίκησης του Καυταντζόγλειου Εθνικού Σταδίου, δε μπορεί μόνη της να επιλύσει αυτό το ζήτημα». Γιατί δεν μπορεί; Γιατί πολύ απλά, σαν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, υπάγεται στη ΓΓΑ ό τι και αν συμβεί σε αυτό, όποια απόφαση και να ληφθεί, πρέπει να εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού…

Από που… ξεκινήσαμε, που… περάσαμε, που… πήγαμε και που… φθάσαμε, ΠΑΝΤΟΥ μπροστά υπάρχει η ΓΓΑ και ο πολιτικός της προϊστάμενος! Τι σύμπτωση! Και πάλι μπροστά στον ΠΑΟΚ, ο Αυγενάκης βρίσκεται…

Στην αρχή στον ΠΑΟΚ θεωρούσαν ότι υπάρχουν οι τυπικές, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι όλοι βέβαιοι πώς ΔΕΝ υπάρχει βούληση. Δεν τον θέλουν τον ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο, του δημιουργούν ΣΥΝΕΧΩΣ προβλήματα, προκύπτουν εμπόδια και με φοβερό θράσος τολμάνε και μεταφέρουν στον ίδιο τον Μητσοτάκη, ότι… «ο επενδυτής δεν ξεκινάει».

Γι’ αυτό και πλέον ονοματίζουν κάθε υπεύθυνο, κάθε καθυστέρησης και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.