Στον Ιωνικό «πονάει» η απώλεια του Τσιγκρίνσκι

Στον Ιωνικό «πονάει» η απώλεια του Τσιγκρίνσκι

Newsroom
Στον Ιωνικό «πονάει» η απώλεια του Τσιγκρίνσκι

bet365

Ο Ουκρανός στόπερ θα μείνει για 1 μήνα εκτός δράσης και στη Νεάπολη θα «χάσουν» μεγάλο μέρος της ανασταλτικής τους «δύναμης».

Διπλό ήταν το «κακό» για τον Ιωνικό στο πρόσφατο ματς με τη Λαμία, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1. Ξέχωρα από το προφανές που είναι το αποτέλεσμα, στη Νίκαια είδαν τον Τσιγκρίνσκι να ζητά αλλαγή στην ανάπαυλα και η διάγνωση κάνει λόγο για θλάση στον προσαγωγό. Ο χρόνος της αποθεραπείας του υπολογίζεται σε περίπου 1 μήνα και εάν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επιβεβαιωθεί, ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός θα απουσιάσει, μίνιμουμ, από τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Βόλο.

Το πόσο κομβικός είναι ο 35χρονος για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του έχει αποτυπωθεί από την αρχή της σεζόν και στη Νεάπολη καλούνται να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους και να τα σχεδιάσουν χωρίς εκείνον. Πάμε να δούμε τι «χάνουν» στη Νίκαια από την απουσία του.

1)Εμπειρία. Ο Τσιγκρίνσκι προσφέρει μία «ηρεμία» στα «μετόπισθεν» του Ιωνικού, απόρροια της τεράστιας εμπειρίας που κουβαλά. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα παρότι ξεκινά με 9 και 10 καλοκαιρινές μεταγραφές οπότε ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα «ομοιογένειας», δεν έχει παρουσιάσει στην άμυνα ιδιαίτερα «νεκρά» διαστήματα. Εξαίρεση αποτελούν το πρώτο ημίχρονο της Ριζούπολης και ένα μέρος στο δεύτερο μισό του ΟΑΚΑ.

2) Υψος. Ο Ουκρανός βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά και ξέρει πως να τοποθετηθεί το σώμα του στις εναέριες «μονομαχίες» του, είτε σε ροή αγώνα είτε σε στατική μπάλα. Η απουσία του δημιουργεί κενό και δεν είναι τυχαίο πως στον αγώνα με τη Λαμία ο Γκόλεμιτς – αντίπαλος κεντρικός αμυντικός – διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-1 με κεφαλιά ουσιαστικά ανενόχλητος , σε στημένη φάση των φιλοξενουμένων.

3)Buld Up. Ο 35χρονος είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και πολλές φορές η ανάπτυξη του Ιωνικού ξεκινά από εκείνον. Στη Νίκαια πάνε να «χτίσουν» τις επιθέσεις τους από τα «μετόπισθεν» και η απουσία του στερεί από την ομάδα τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

4)Ικανότητες. Είναι το προφανές, αλλά δεν πρέπει να το λησμονούμε. Ο Τσιγκρίνσκι είναι πάρα πολύ καλός κεντρικός αμυντικός, που του «ταιριάζει» μάλιστα το πώς αγωνίζεται ο Ιωνικός καθώς δεν «καταναλώνει» συνεχώς δυνάμεις. Η απώλειά του είναι πάρα πολύ μεγάλη.

5)Θα γίνουν εσωτερικές αλλαγές; Πλέον το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει ως παρτενέρ του Σαλβαδόρ Σάντσες. Με τη Λαμία τη θέση του πήρε ο Νίκος Βαφέας που μέχρι τότε είχε αγωνιστεί στη σεζόν για λίγα μόνο λεπτά, στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Αρη. Η λύση του 24χρονου προβάλει και σε μεγάλο βαθμό είναι η προφανής. Πάντως ίσως και να έχουμε «εσωτερικές αλλαγές» και να δούμε στα στόπερ τον Αλεξέι Ρομάο, αφού ο 37χρονος ανασταλτικός μέσος ξέρει τη θέση πολύ καλά. Το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά και δεν αποκλείεται να συμβεί, έστω και σε ροή αγώνα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα