Μπρινιόλι: Ήρθε έτοιμος και το απέδειξε στο ντέρμπι

Μπρινιόλι: Ήρθε έτοιμος και το απέδειξε στο ντέρμπι

Κώστας Ζάλιαρης
Μπρινιόλι: Ήρθε έτοιμος και το απέδειξε στο ντέρμπι

bet365

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι από την πρώτη στιγμή είχε δείξει στο Κορωπί πως έφτασε στον Παναθηναϊκό όντας έτοιμος για να κάνει όσα έπραξε στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ξεχώρισε στο «Γ.Καραϊσκάκης» με την υπεράσπιση της εστίας του κόντρα στον Ολυμπιακό, τις στιγμές που έπρεπε να παρέμβει για να διώξει ή να μπλοκάρει τη μπάλα αλλά και την ασφάλεια που ενέπνεε στους συμπαίκτες του με την παρουσία του κάτω απ' τα γκολπόστ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού και Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπήρξε ο παραμικρός ενδοιασμός για την ετοιμότητα και την κατάσταση του Μπρινιόλι ενόψει του ντέρμπι, όταν ο Σωκράτης Διούδης χρειάστηκε να μείνει εκτός λόγω ίωσης.

Ο νεοαποκτηθέντας τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» με την ήρεμη έκφραση του προσώπου του ήταν έτοιμος για κάθε κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ξεχώρισε η σωτήρια επέμβαση στο 77' σε σουτ του Αγκιμπού Καμαρά με το αριστερό εντός περιοχής και έδειξε πως ποτέ δεν έχασε την συγκέντρωσή του για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ο Μπρινιόλι με τους συμπαίκτες του

  • Στο Κορωπί έδειχνε το επίπεδό του

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου όταν ενσωματώθηκε στην ομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δικαίωσε όσους τον είδαν, τον ξεχώρισαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Έφτασε στο «τριφύλλι» έτοιμος, δείχνοντας με την κλάση του με τη δουλειά του πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να στηριχθεί πάνω του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Φυσικά μαζί με τον Σωκράτη Διούδη θα διεκδικούν κάθε φορά τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας γκολκίπερ έχει ισχυρό «ανταγωνιστή», αλλά μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτό, τόσο σ' εκείνον, όσο και στον Μπρινιόλι.

Και πολύ περισσότερο θα κάνει καλό στην ομάδα που για την τόσο καίρια θέση θα γνωρίζει πως βρίσκονται δυο άξιοι γκολκίπερ στο ρόστερ, ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στην υπόλοιπη ομάδα και φυσικά στην άμυνα που θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους.

Ο Μπρινιόλι μπλοκάρει τη μπάλα

  • Ψύχραιμος, συγκεντρωμένος, ήρεμος και με ακρίβεια

Παρά το γεγονός πως η πρώτη του παρουσία ήρθε σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι όπως αυτό του «Γ.Καραϊσκάκης», ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ό,τι μπορούσε και προπάντων διατήρησε την ηρεμία του ακόμα και τις στιγμές που ο Ολυμπιακός «πολιορκούσε» πλέον τα καρέ του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός γκολκίπερ κατάφερε να πραγματοποιήσει 3 σημαντικές επεμβάσεις, τις 2 εξ αυτών φανερώνοντας τα ρεφλέξ του - όπως αναφέρει και η καταμέτρηση του Wyscout - ενώ, απέδειξε και την ακρίβεια με την οποία μεταφέρει τη μπάλα σε απόσταση με τα πολύ δυνατά του βολέ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 15 μακρινές μπαλιές που επιχείρησε, οι 11 βρήκαν σωστό αποδέκτη, με τον 30χρονο πορτιέρε να έχει άνεση με τη μπάλα στα πόδια. Φυσικά και στον αέρα ήταν δυναμικός και σίγουρος για τις εξόδους και την τοποθέτησή του ώστε να φτάσει στη μπάλα.

Ακόμα και στη λήξη του μεγάλου ντέρμπι μιλούσε στους συμπαίκτες του, σε άλλους άλλους τους επιβράυσε για την εμφάνιση και τις αντοχές τους και με άλλους συζητούσε για περιπτώσεις που αντίκρισε κατά τη διάρκεια του ματς και τις οποίες προφανώς θα θέλει να βελτιώσει στη συνέργασία του μαζί τους στα ματς που θα ξαναβρεθεί κάτω απ' τα δοκάρια.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα