ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1 (vids)

bet365

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε, ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος συνολικά στο ματς, αμφότεροι έμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα με το τελικό 1-1 στους «Ζωσιμάδες»

Έτσι έπαιξαν

Με διάταξη 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξιός μπακ ο Σάλιακας, αριστερός ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κάργας και Εραμούσπε. Καραχάλιος και Ντομίνγκες συνέθεσαν το δίδυμο στον άξονα, δεξιός εξτρέμ ήταν ο Mορέιρα, αριστερός ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Περέα και Μιλιντσεάνου.

Για τον ΟΦΗ ο Επασί υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Μαρινάκης, αριστερός ο Γιαννούλης, Πασαλίδης και Βούρος αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από Γκαγιέγος, Μπαλογιάννη και Νέιρα, ενώ η επιθετική από Λάμπρου (αριστερά), Ντουρμισάι (δεξιά) και Φαν Ντάινεν (κορυφή).

Με VAR και πέναλτι το 0-1 με Νέιρα

Ο Μορέιρα αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός, παίρνοντας τη θέση του Γκαρντάφσκι για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο εξτρέμ από τη Γουινέα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, περνώντας εξαιρετικές κάθετες πάσες στους συμπαίκτες του. Ήταν μάλιστα αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο 4' με άστοχο σουτ έξω από την περιοχή. Ο ΟΦΗ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην πρώτη του τελική.

Στο 9ο λεπτό ο Λάμπρου βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή των γηπεδούχων από μαρκάρισμα του Εραμούσπε. Ο Αγγελάκης (Μακεδονίας) δεν είδε παράβαση, αλλά όταν πήγε στο μόνιτορ να τσεκάρει ο ίδιος τη φάση, καταλόγισε πέναλτι. Ο Νέιρα στο 12' ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και πανηγύρισε δείχνοντας το σήμα της Κρήτης, δείχνοντας έτσι τη στήριξη της ομάδας του προς το νησί που δοκιμάστηκε τη Δευτέρα (27/9) από σεισμούς.

Έκανε το χρέος του ο αντί - Κόντε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που υποχρεώνεται να πορευτεί χωρίς τον βασικό του στράικερ, Πέδρο Κόντε, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού, βρήκε γκολ της ισοφάρισης με τον αντί - Κόντε. Ο Μιλιντσεάνου σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, μετά από από υπέροχη πάσα του Μορέιρα, ο Επασί έπεσε αλλά δεν κατάφερε να διώξει. Ο Μολδαβός έκανε το 1-1 για τον ΠΑΣ στο 22', στο πρώτο του γκολ στη σεζόν.

Οι Ηπειρώτες εξακολουθούσαν να ελέγχουν το ματς και «χτυπούσαν» από δεξιά με Σάλιακα και Μορέιρα, βάζοντας μπελάδες στην άμυνα του ΟΦΗ. Στο 33' η κεφαλιά του Περέα πέρασε άουτ, το ίδιο και αυτή του 39'. Αμφότερες οι φάσεις ξεκίνησαν από τον εξαιρετικό Σάλιακα. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μισού ανήκε στον ΠΑΣ, όταν ο Σνάιντερ έκανε άστοχη κεφαλιά, πάλι από σέντρα του Σάλιακα.

Καταιγιστικός ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, από το ξεκίνημά του μέχρι το 70', ο ΠΑΣ Γιάννινα «σφυροκοπούσε» τον ΟΦΗ με καλύτερο ποδοσφαιριστή του τον Σάλιακα. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων έπαιρνε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια του, από τα οποία προέκυψαν σχεδόν όλες οι σπουδαίες ευκαιρίες της ομάδας του. Το γήπεδο λες και είχε γείρει προς το αμυντικό μισό των Κρητικών και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Αποκορύφωμα η σπουδαία διπλή ευκαιρία του 60' με Περέα και Μορέιρα. Ο τελευταίος νικήθηκε από τον Επασί, που έκανε καταπληκτική απόκρουση. Νωρίτερα ο Διαμαντής είχε αντικαταστήσει στο 56' τον τραυματία Πασαλίδη για να αντικατασταθεί εννέα λεπτά αργότερα από τον Κοροβέση (μετατοπίστηκε στόπερ ο Γιαννούλης).

Στο 60' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Πίρσμαν έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γιαννούλης πρόλαβε και έβαλε το πόδι πριν σουτάρει ο Περέα, η μπάλα έφτασε στον Μορέιρα που νικήθηκε από κοντά από τον Επασί.

Η αντίδραση του ΟΦΗ και το δοκάρι του Ντουρμισάι

Ο ΟΦΗ που τα είχε βρει σκούρα, άρχισε να αντιδρά μετά το 70'. Στο 71' το σουτ του Λάμπρου κατέληξε άουτ, στο 72' το φοβερό μακρινό σουτ του Ντουρμισάι χτύπησε στο οριζόντιο, ενώ στο 75' ο Λάμπρου έκανε φοβερή ενέργεια, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, κόντραρε. Οι Κρητικοί συνέχισαν να φτάνουν σε τελικές, στο 76' με τον Νέιρα και στο 79' με τον Ντε Γκούζμαν.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να κάνει το 2-1 στο 80', αλλά ο Μαρινάκης πρόλαβε να βάλει το πόδι και να διώξει προτού εκτελέσει από κοντά ο Σνάιντερ. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία του ματς.

MVP: Ντέιβις Επασί. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε δύο πολύ σημαντικές αποκρούσεις και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μπορέσει ο ΟΦΗ να φύγει από τα Ιωάννινα με τον βαθμό.

Στο ύψος του: Μανώλης Σάλιακας. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ έκανε υπέροχο ματς. Οι κούρσες του από δεξιά υποχρέωσαν τον Νιόπλια να βάλει στο ματς τον Κοροβέση, καθώς ο Γιαννούλης χρειαζόταν ανάσες.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Φαν Ντάινεν δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου τον Λοντίγκιν, ενώ ο Ντουρμισάι φαινόταν έξω από τα νερά του παίζοντας στο δεξί φτερό.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Αγγελάκης δεν είδε την ανατροπή του Εραμούσπε στον Λάμπρου και καταλόγισε την παράβαση αφού τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ. Από εκεί και πέρα μοίρασε σωστές κάρτες και με τους βοηθούς του πήρε σωστές αποφάσεις.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν από το γήπεδο με τη νίκη. Ο ΠΑΣ, βέβαια, ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα (90'+4' Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78' Τριάδης).

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (56' λ. τρ. Διαμαντής, 65' Κοροβέσης), Γιαννούλης, Νέιρα (83' Σελίμοβιτς), Γκαγιέγος, Μπαλογιάννης (65' Ντε Γκούζμαν), Ντουρμισάι, Λάμπρου, Φαν Ντάινεν (84'' Γρίβας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα