Γι' αυτό η ΑΕΚ ήθελε τον Λουτσέσκου και γι' αυτό ο Ρουμάνος είναι στον ΠΑΟΚ

Γι' αυτό η ΑΕΚ ήθελε τον Λουτσέσκου και γι' αυτό ο Ρουμάνος είναι στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, για όσα ζήτησε και πέτυχε ο Λουτσέσκου και φυσικά για τα διαιτητικά με την επιστροφή στο παρελθόν.

Πάμε πάλι… Για 153η φορά: «Ο προπονητής κάνει την ομάδα και η ομάδα κάνει τους παίκτες». Δεν μπορεί… Κάποια στιγμή θα το εμπεδώσουν όλοι!

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χθες ΧΩΡΙΣ:

  • Τον ηγέτη του, Αντρέ Βιεϊρίνια.
  • Τον αρχηγό του και πιο γρήγορο στόπερ, Άνχελ Κρέσπο
  • Τον καλύτερό του επιθετικό, πάνω στον οποίο χτίστηκε αρχικά η ομάδα, Νέλσον Ολιβέιρα
  • Τον πιο ποιοτικό του μεσοεπιθετικό και καλύτερό του στο ξεκίνημα της χρονιάς, Ομάρ Ελ Καντουρί
  • Τον πιο δυνατό και καλύτερό του στόπερ, Ίνγκι Ίνγκασον
  • Λίγο πριν τη σέντρα, έχασε ξαφνικά ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ από τους αήττητους πρωταθλητές του, άλλον έναν από τους αρχηγούς του, τον Φερνάντο Βαρέλα.

Ε, ΚΑΙ; Έτσι απλά… Και τι έγινε; Με τον Λουτσέσκου προπονητή καταγράφουμε το πώς η ομάδα… όχι μόνο ξεπερνάει τα προβλήματα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις, φθάνει σε σημείο να τα μετατρέπει και σε… προτερήματα.

«Strong mentality…». Κλασσικό παράδειγμα του πιο σημαντικού στοιχείου στο οποίο πρέπει να βασίζεται κάθε ομάδα!

ΠΑΟΚ

Μπήκε χθες ο ΠΑΟΚ απέναντι στην πολυδιαφημισμένη ΑΕΚ των… πολλών-προβεβλημένων- μεταγραφών και έπαιξε σα να μην συμβαίνει τίποτα! «Για μένα είμαστε… πλήρεις» που θα έλεγε ο Ρουμάνος.

Η ομάδα του ήταν ανώτερη, πολύ πιο διαβασμένη, ήταν ο ΠΑΟΚ που δημιούργησε τις πολλές μεγάλες φάσεις και πέτυχε δύο γκολ, αλλά και αυτός που με μεγάλα προσωπικά λάθη έδωσε τις 1-2 στιγμές της ΑΕΚ!

Η μεγάλη εικόνα της τεράστιας προσωπικής επιτυχίας του Λουτσέσκου, έχει να κάνει με το 90λεπτο. Ενώ του έλειπαν τόσοι παίκτες, δούλεψε τόσο πολύ και τόσο καλά το παιχνίδι στο τακτικό κομμάτι που… ξεπέρασε κάθε πρόβλημα το οποίο μπορεί να του έβαζε ο αντίπαλος. Παρά τη φαινομενικά… μικρότερη ποιότητα, ανέλυσε την ΑΕΚ και ζήτησε:

  1. Πίεση ψηλά και κυρίως στον έναν στόπερ που είναι καλύτερος στην προώθηση
  2. «χτυπήματα» στην πλάτη της απρόσεκτης και τόσο ευάλωτης άμυνας
  3. παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές τους που είχαν και πάλι τεράστιες αποστάσεις
  4. γρήγορες μεταβάσεις όπου… με λίγη προσοχή στην τελική πάσα προς τον Σφιντέρσκι, θα έβγαιναν τουλάχιστον τρία τετ α τετ.

Μπίσεσβαρ

Η μικρή εικόνα και η προσωποποίηση των μαθημάτων διαχείρισης που παραδίδει απλόχερα ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ιστορίας του ΠΑΟΚ, σχετίζεται με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ! Από πρόπερσι ο Σουριναμέζος θεωρούνταν τελειωμένος εδώ στον ΠΑΟΚ. Και φέτος όταν επέστρεψε και δήλωσε ότι τον πιστεύει, είχε αντιδράσεις. Και χθες ο… παππούς, ο βαρύς, ο αργός, ο «χοντρός», όχι μόνο πρωταγωνίστησε στη νίκη, αλλά έκανε πιο γρήγορο σπριντ από τους άλλους, ακόμη και όταν έβγαινε ως αλλαγή…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια την ΑΕΚ, σε παιχνίδι που αναδείχθηκε η ομαδική λειτουργία της μίας ομάδας, απέναντι σε κάποιες εκλάμψεις προσώπων. (Τι άλλο έπρεπε να γίνει, πόσους ακόμη απόντες να έχει ο ΠΑΟΚ μπας και έρθει άλλο αποτέλεσμα; Που θα ξαναβρεί τον ΠΑΟΚ με τόσα προβλήματα η ΑΕΚ;)

Αυτός όμως είναι ο Λουτσέσκου, γι’ αυτό κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για να τον επαναφέρει στην Τούμπα. Ένας καθηγητής της διαχείρισης των ποδοσφαιριστών που έχει πάρα πολλούς τρόπους ώστε να παίρνει από αυτούς το 120%, ένας καταπληκτικός γνώστης της τακτικής, ένας πολύ μεταδοτικός κόουτς που παραδίδει εκ νέου μαθήματα για το πώς στήνεις μία ομάδα υψηλών στόχων, παρά τα πολλά και μεγάλα εμπόδια που προκύπτουν στο δρόμο.

Βαρέλα

Μοχαμαντί

* Να εδώ βλέπουμε πόσο… ίδιες ήταν οι φάσεις του Βαρέλα-Μπάρκα-Μαουρίσιο του 2018, σε σχέση με αυτή τη χθεσινή με Μοχαμάντι-Πασχαλάκη-Ανσαριφάρντ... Ολόιδιες! Δεν το βλέπετε; Έτσι μας λένε…

Ο Μαουρίσιο όντας πίσω από τον Μπάρκα, επηρεάζει όπως ο Ανσαριφάρντ που είναι μπροστά από τον Πασχαλάκη! Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και τολμάνε να συγκρίνουν! Έτσι λέει και ο Σιμόες. Ό τι θέλει… Ξέρει αυτός… Με κάτι τέτοια πωρώνουν τους παίκτες του Λουτσέσκου και από τότε σε 15 ματς κέρδισαν τον ΠΑΟΚ μόνο μία φορά. (Φυσικά και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνεργαστεί μαζί τους ο Λουτσέσκου, γι’ αυτό και τώρα αρκούνται στον Μιλόγεβιτς).

Ίδια η φάση; Ας το ακούσουν στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και ας προετοιμαστούν καταλλήλως και για τα επόμενα 15 ματς κόντρα στους συγκεκριμένους…

Παρεμπιπτόντως, μετά το σουτ του Ντόουγκλας που βγάζει ο Στάνκοβιτς, υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή εντός περιοχής και πέναλτι στον Βραζιλιάνο. Αν ήταν για την ΑΕΚ αυτό, σήμερα θα το είχαν πρώτο θέμα…

* Από τους αήττητους πρωταθλητές που κερδίζουν τα μεγάλα ματς και ειδικά απέναντι στην ΑΕΚ έχουν το τρομερό σερί, έπαιζε μόνο ο Μπίσεσβαρ! Και ήταν ο πολυτιμότερος γιατί… ξέρει, πώς να φεύγει νικητής από αυτά τα ματς! Φαντάζεστε να επιστρέψουν και οι άλλοι πέντε (να γίνουν επιτέλους και μεταγραφές) μαζί και ο καλύτερός του επιθετικός; Τον Ολιβέιρα του ΠΑΟΚ βέβαια και όχι αυτόν της ΑΕΚ. Γιατί είπαμε… Η ομάδα κάνει τον παίκτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.