Προσοχή: Ο Ολυμπιακός κάθε Σεπτέμβρη πληρώνει φόρο Ευρώπης

Προσοχή: Ο Ολυμπιακός κάθε Σεπτέμβρη πληρώνει φόρο Ευρώπης

Προσοχή: Ο Ολυμπιακός κάθε Σεπτέμβρη πληρώνει φόρο Ευρώπης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta μία πολύ σημαντική διαπίστωση, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Δεν το γράφω για να δικαιολογήσω, από πριν, τυχόν άσχημο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού σήμερα στην Τρίπολη κόντρα στον δυνατό και φέτος Αστέρα.

Ίσα ίσα, το γράφω για να δείξω ότι στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα ακριβώς σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να μην την πατήσουν. Όπως ήδη την πάτησαν με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα και δη μέσα στο Καραϊσκάκη.

Τι εννοώ; Πολύ απλά, ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας στον οποίο σχεδόν κάθε σεζόν, εδώ και πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός πληρώνει φόρο Ευρώπης! Χάνει βαθμούς στο πρωτάθλημα, πριν αλλά και μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Ειδικά τέτοια εποχή, προς το τέλος κάθε Σεπτέμβρη, που συνήθως δίνει το δεύτερο παιχνίδι του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η, του Γιουρόπα Λιγκ…Τα αποτελέσματα εδώ και οκτώ χρόνια είναι απολύτως ενδεικτικά:

22.9.2013 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0 (μετά το Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4)

27.9.2014 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0 (πριν το Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0)

25.9.2016 Λάρισα-Ολυμπιακός 1-0 (πριν το Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1)

9.9.2017 Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 (πριν το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ 2-3)

16.9.2017 Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1 (μετά το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ 2-3)

24.9.2017 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (πριν το Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0)

30.9.2018 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (πριν το Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1)

22.9.2019 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1 (μετά το Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2)

12.9.2021 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 (πριν το Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1)

Παπασταθόπουλος

Υπάρχουν δέκα παιχνίδια, δηλαδή, πριν η, μετά από την Ευρώπη μήνα Σεπτέμβριο, και δη προς το τέλος Σεπτεμβρίου (!), τα αποτελέσματα ήταν πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες! Κυρίως εκτός έδρας, τα εφτά από τα δέκα, αλλά και εντός έδρας, τα υπόλοιπα τρία. Και με ποιόν δεν έχει στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός! Και σε όλα τα ντέρμπι (με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) και σε ματς με μικρομεσαίες ομάδες (Ατρόμητος, Αστέρας, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λάρισα).

Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι υπήρξε μόνο μία χρονιά στην οποία δεν υπήρχε μόνο μία γκέλα του Ολυμπιακού, αλλά με τα στραβοπατήματα να διαδέχονταν το ένα το άλλο! Το 2017, οπότε Σεπτέμβρη μήνα ο Ολυμπιακός είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα! Να θυμίσω ότι τότε απολύθηκε ο προπονητής (Χάσι)...

Ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα σε αυτό το Σεπτέμβρη έχει ήδη γνωρίσει μία απώλεια βαθμών, από το 0-0 με τον Ατρόμητο. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλει να έχει και δεύτερη απώλεια-και δη για πρώτη φορά στην καριέρα του στον πάγκο του Ολυμπιακού στον πρώτο ουσιαστικά μήνα της σεζόν. Είχε πάει να πάθει μεγάλες ζημιές τον πρώτο του Σεπτέμβρη στον Ολυμπιακό, το 2018, αλλά είχε κερδίσει τότε πριν και μετά το 0-0 με την Μπέτις, δύο φορές στο πρωτάθλημα με γκολ στο 93’ και στο 91’, τον Αστέρα 2-1 στο Καραϊσκάκη και τον Πανιώνιο 1-0 στη Νέα Σμύρνη!

Για τον Ολυμπιακό το σημερινό παιχνίδι του στην Τρίπολη νομίζω ότι σημαίνει πολλά. Αν έχει την προσοχή που του πρέπει από τον προπονητή και τους παίκτες, μπορεί να είναι νικηφόρο. Διαφορετικά…

Να υπενθυμίσω ότι ο Κλάτενμπεργκ όρισε διαιτητή τον Καραντώνη, τον ίδιο που είχε σφυρίξει πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, το ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1, με τον Ολυμπιακό δηλαδή να γκελάρει, με μία διαιτησία που την λες κι εχθρική…Απλά τότε ήταν VAR ο Κοτσάνης, ενώ τώρα ο Κουμπαράκης, για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, ο Κωστούλας, δήλωσε ότι «σφύριζε έτσι ώστε να μην…θυμώσει τον ΠΑΟΚ», στο προ ολίγων ημερών Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2…

Άσχετο: Ψιθύρισαν κάποιες πηγές στον ΠΑΟΚ ότι ο Ολυμπιακός είχε πάει να πάρει αυτό τον Βραζιλιάνο μπακ, τον Σίντκλεϊ από την Ντινάμο Κιέβου. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι έτσι τα πράγματα. Ο Άρης ήταν αυτός που επιχείρησε να «τσιμπήσει» τον παίκτη! Αλλά με την αβάντα του πατέρα Λουτσέσκου, οι Ουκρανοί τον έστειλαν δανεικό στον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.