Ο Αραούχο «μιλάει» στα μεγάλα ματς της ΑΕΚ: Αήττητος στην Τούμπα, ψάχνει και εκεί το γκολ

Δημήτρης Βέργος
Ο Αραούχο «μιλάει» στα μεγάλα ματς της ΑΕΚ: Αήττητος στην Τούμπα, ψάχνει και εκεί το γκολ

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο μετράει τις περισσότερες νίκες στην καριέρα του εναντίον του ΠΑΟΚ, όντας αήττητος στην Τούμπα με μόνο νικηφόρα αποτελέσματα, ψάχνοντας όμως ακόμα το γκολ στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλα ματς όπως αυτό της Κυριακής (26/9 – 20:30) στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θέλει παίκτες - προσωπικότητες. Η Ένωση το φετινό καλοκαίρι ενίσχυσε το ρόστερ της προσπαθώντας να προσθέσει σε αυτό παίκτες - νικητές, «ψημένους» στον πρωταθλητισμό προκειμένου να χτίσει τη φιλοσοφία του πρωταθλητή, την οποία είχε απολέσει τα τελευταία χρόνια. Και ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι και ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε στην Αθήνα για μόνιμη πλέον εγκατάσταση.

Ο «Τσίνο» έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ στο Ηράκλειο και λύνοντας με δικό του τέρμα τον «Γόρδιο δεσμό» στο παιχνίδι με τη Λαμία, δίνοντας και τη νίκη στην ΑΕΚ. Άραγε θα βρει σε τρίτο σερί ματς δίχτυα στην Τούμπα;

Ο «Τσίνο» σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια

Ο 29χρονος Αργεντινός έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης τέτοιων αγώνων, σκοράροντας μεγάλα γκολ στις προηγούμενες θητείες του στην ΑΕΚ. Απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ο «Τσίνο» μετράει συνολικά οκτώ γκολ. Τρία απέναντι στον Ολυμπιακό, άλλα τρία κόντρα στο Παναθηναϊκό και δύο εναντίον του ΠΑΟΚ. Αυτά τα γκολ χρειάζονται οι κιτρινόμαυροι τη φετινή σεζόν για να πάρουν τα πάνω τους στα ντέρμπι και να ξαναχτίσουν τη νοοτροπία του νικητή, η οποία αγνοείται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο τα τρία τελευταία χρόνια...

Ο Αραούχο με ΠΑΟΚ

Οι περισσότερες νίκες στην καριέρα του είναι εναντίον του ΠΑΟΚ

Ενόψει Τούμπας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα κόντρα στην οποία ο Αραούχο μετράει τις περισσότερες νίκες στην καριέρα του. Γενικότερα με τον Αραούχο στα παιχνίδια η ΑΕΚ στα ντέρμπι μετράει πολλές νίκες. Απέναντι στον ΠΑΟΚ λοιπόν ο «Τσίνο» έχει πανηγυρίσει έξι φορές κάτι που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ. Ακολουθούν οι πέντε νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό και οι τέσσερις απέναντι στην ισπανική Λούγκο, στον Παναθηναϊκό και στον Παναιτωλικό που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των ομάδων που ο Αραούχο έχει καλή προϊστορία. Συνολικά ο Αραούχο κόντρα στον ΠΑΟΚ σε εννιά παιχνίδια έχει πανηγυρίσει έξι φορές τη νίκη, μετρώντας μια ισοπαλία, ενώ δύο φορές έχει γνωρίσει την ήττα. Μια φορά έχει αντικρίσει κόκκινη κάρτα, στο όγδοο λεπτό στην εντός έδρας νίκη με 1-0 τη σεζόν 2017-2018.

Ο Αραούχο με ΠΑΟΚ

Αήττητος στην Τούμπα, μόνο με διπλά, αλλά χωρίς να σκοράρει

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι με τον Αραούχο στο γήπεδο, η ΑΕΚ όχι μόνο είναι αήττητη στην Τούμπα, αλλά φεύγει πάντα με τη νίκη. Και στις τρεις νίκες που μετράνε οι κιτρινόμαυροι στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ από τη χρονιά της επιστροφής ο Αραούχο έπαιξε είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή. Το πιο φοβερό από όλα είναι ότι ο «Τσίνο» αγνοεί ακόμα το γκολ στην Τούμπα, παρά την έφεση που έχει να σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια εντός των συνόρων. Και τα δύο τέρματα που έχει σημειώσει στην καριέρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ μπήκαν στο 3-0 του ΟΑΚΑ τη σεζόν 2016-2017 με τον «Απάτσι» να αναδεικνύεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης.

Άφιξη ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΚ με τον Αραούχο κόντρα στον ΠΑΟΚ:

Super League Interwetten (κανονική διάρκεια)

2016-2017 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0
2017-2018 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (κόκκινη στο 8')
2017-2018 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 α.α.

Super League Interwetten (πλέι οφ)

2016-2017 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1
2016-2017 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0
2019-2020 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2
2019-2020 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Κύπελλο Ελλάδας (τελικοί)

2016-2017 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
2017-2018 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα