Απόλλων Σμύρνης: Ανακοίνωσε Φέστα

Newsroom
Απόλλων Σμύρνης: Ανακοίνωσε Φέστα

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τζανλούκα Φέστα, ο οποίος επιστρέφει στους ελληνικούς πάγκους.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Πετράκης έλυσε τη συνεργασία του με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι ο Φέστα ήταν στα φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο Ιταλός είναι στην Ελλάδα από την Πέμπτη (23/9) και σήμερα ανακοινώθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο 52χρονος τεχνικός είναι γνώριμός μας από την παλαιότερη διετή θητεία του στην ΑΕΛ (πέρσι και τη σεζόν 2018/19).

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή Gianluca Festa. Γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1969, στο Κάλιαρι, υπήρξε ποδοσφαιριστής σε μεγάλες Ιταλικές ομάδες όπως Κάλιαρι, Ίντερ, Ρόμα. Ήταν μέλος της ομάδας της Ίντερ που την περίοδο 1993-94 κατέκτησε το τότε Κύπελλο UEFA.

Αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός και έκανε καριέρα και εκτός Ιταλίας καθώς έπαιξε σε Μίντλεσμπρο και Πόρτσμουθ. Ήταν ένας από τους πρώτους Ιταλούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Premier League ενώ στη Μίντλεσμπρο ήταν αμυντικό δίδυμο με τον επίσης Ιταλό Fabrizio Ravanelli.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως βοηθός στην Κάλιαρι το 2010, δύο χρόνια αργότερα ήταν ο πρώτος προπονητής στη Λουμετζάνε. Αντικατέστησε τον Ζντένεκ Ζέμαν στην Κάλιαρι, ενώ το 2015 συνέχισε την Κόμο στη Serie B. Το 2018 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ με την οποία έχει δύο θητείες.

Συνεργάτης του νέου προπονητή της ομάδας μας θα είναι ο Ivo Pulga. Γεννημένος στις 20 Ιουνίου 1964, υπήρξε ποδοσφαιριστής σε Κάρπι, Μπολόνια, Μόντενα, Κάλιαρι, Πάρμα και Βιτσέντζα. Αγωνιζόταν ως μέσος ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί σε Μόντενα, Κάλιαρι και Μπρέσια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα