ΑΕΚ: O... unsung hero, Εχσάν Χατζισαφί (pics & vids)

ΑΕΚ: O... unsung hero, Εχσάν Χατζισαφί (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: O... unsung hero, Εχσάν Χατζισαφί (pics & vids)

bet365

Ο 31χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΚ για δεύτερο σερί ματς αποτέλεσε ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, παρότι το όνομά του δεν γράφτηκε με κεφαλαία γράμματα.

Το καλοκαίρι όταν η ΑΕΚ βρισκόταν σε αναζήτηση ενός βασικού αριστερού μπακ είναι γνωστό πως ο Εχσάν Χατζισαφί δεν ήταν το πρώτο όνομα στη λίστα των κιτρινόμαυρων. Ο εκλεκτός για τη θέση του αριστερού άκρου της άμυνας ήταν ο Μιλάντ Μοχαμαντί, ο οποίος τελικά εντάχθηκε με μια μικρή καθυστέρηση στο κιτρινόμαυρο ρόστερ όταν πλέον είχε μείνει ελεύθερος. Τότε, τον Ιούλιο, η ΑΕΚ στράφηκε τελικά στην περίπτωση του Χατζισαφί, μια επιλογή που σε αρκετούς προκάλεσε ερωτηματικά.

Έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω σε δύο σερί ματς

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η επιλογή του 31χρονου Ιρανού μπακ δεν... γέμιζε το μάτι, είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχοντας επιστρέψει στο Ιράν, δεν αγωνιζόταν πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είτε έπαιζε πιο μπροστά στην αριστερή πτέρυγα, είτε κάλυπτε θέση στον άξονα. Δεδομένα είναι υπερβολικά νωρίς για να κριθεί ο Χατζισαφί στην ΑΕΚ, ωστόσο σίγουρα με τις εμφανίσεις του στις πρώτες αγωνιστικές, δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ειδικά στο 3-3 με τον ΟΦΗ και στο χθεσινό 1-0 με τη Λαμία, ο Χατζισαφί είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι, ο... unsung hero, δηλαδή ο παίκτης οποίος έκανε τη δουλειά, χωρίς να γραφτεί το όνομά του με φανταχτερά γράμματα.

Στο Ηράκλειο ο Χατζισαφί ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν απροσπέλαστος, ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει και την αποβολή του Καμάου αν η διαιτητική απόφαση ήταν διαφορετική. Με τη Λαμία για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο 31χρονος Ιρανός μπακ έκανε μια ακόμα καλή εμφάνιση. Τόσο στα ανεβάσματά του, όσο και στις επιστροφές του ήταν άψογος. Πραγματοποίησε ένα «γεμάτο» ματς, είχε ένα καθοριστικό τάκλιν κόβοντας τον Ελευθεριάδη πάνω στο πλασέ μέσα στην περιοχή, ενώ από το δικό του πόδι ξεκινάει το γκολ και βγαίνει η κάθετη για τον Τάνκοβιτς, πριν η μπάλα στρωθεί στον Αραούχο για το 1-0. Ο Χατζισαφί όντας πολυθεσίτης μπορεί στην πορεία της σεζόν να χρησιμοποιηθεί από τον Μιλόγεβιτς και σε άλλες θέσεις μέσα στο γήπεδο και να δώσει ακόμα περισσότερα.

Το πάνω χέρι στις μονομαχίες με τρομερά ποσοστά

Πάμε και στα στατιστικά που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό ο Χατζισαφί κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ωστόσο, όπως τονίσαμε και απέναντι στον ΟΦΗ και κόντρα στη Λαμία ο Ιρανός μπακ ήταν φοβερός και ειδικότερα στις διεκδικήσεις της μπάλας. Κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά από την πλατφόρμα του Wyscout. Στο «Γεντί Κουλέ» ο Χατζισαφί είχε συνολικά 14/15 κερδισμένες μονομαχίες (93%), με 2/2 εναέριες μονομαχίες (100%). Στο αμυντικό σκέλος στις μονομαχίες είχε επιτυχία 10/11 (91%), με 2/2 επιτυχημένα τάκλιν (100%), ενώ το 2/2 (100%) κατέγραψε στις επιθετικές μονομαχίες του.

Τα στατιστικά του Χατζισαφί

Πηγή Wyscout: Οι 14/15 κερδισμένες μονομαχίες του Χατζισαφί στο ματς με τον ΟΦΗ

Ανάλογα υψηλά ποσοστά είχε και στο ματς του ΟΑΚΑ με τη Λαμία. Σύμφωνα με το Wyscout ο Χατζισαφί είχε 10/14 κερδισμένες μονομαχίες συνολικά (71%), με 1/2 επιτυχημένες εναέριες διεκδικήσεις (50%). Στο ανασταλτικό σκέλος είχε 3/5 κερδισμένες μονομαχίες (60%), με 1/1 επιτυχημένα τάκλιν (100%), ενώ το απόλυτο 4/4 κατέγραψε και στις επιθετικές μονομαχίες του (100%). Με λίγα λόγια ο Χατζισαφί είναι σχεδόν απροσπέλαστος, με το απόλυτο στα τάκλιν που επιχειρεί, ενώ αναδεικνύεται ως ο ξεκάθαρος νικητής στις επιθετικές του διεκδικήσεις.

Τα στατιστικά του Χατζισαφί

Πηγή Wyscout: Οι 4/4 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες του Χατζισαφί κόντρα στη Λαμία

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα