ΑΕΚ: Ο «Τσίνο» την οδηγεί και δείχνει σε σούπερ κατάσταση (pics & vids)

ΑΕΚ: Ο «Τσίνο» την οδηγεί και δείχνει σε σούπερ κατάσταση (pics & vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ο «Τσίνο» την οδηγεί και δείχνει σε σούπερ κατάσταση (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, με τον Αργεντινό επιθετικό να δείχνει στα καλύτερα του.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές του υποχρεώσεις με την ΑΕΚ, μετρώντας 2 γκολ σε αυτά τα πρώτα 3 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί. Η συνεισφορά του Σέρχιο Αραούχο στο επιθετικό κομμάτι, έχει αποδειχθεί καθοριστική. Όχι μόνο την τρέχουσα σεζόν αλλά και τις προηγούμενες χρονιές που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ένωσης.

Όταν μας πρωτοσυστήθηκε, η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Αραούχο έναν επιθετικό, με συχνή επαφή προς τα αντίπαλα δίχτυα, τελειώματα κλάσης, που δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του, ντριμπλάρει, τραβιέται εκτός περιοχής για να παίξει το «1-2» και στο τέλος να στείλει την μπάλα την μπάλα στο πλεκτό.

Ξεκίνησε φουριόζος

Τον περασμένο Ιούλιο η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο, για την τέταρτη του θητεία με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όπως είναι λογικό επικράτησε παροξυσμός στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης, με το άκουσμα της επιστροφής του «Τσίνο». Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ έγινε στις 16 Ιουλίου, λίγες ημέρες αφότου η αποστολή της ομάδας, είχε επιστρέψει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία.

Ετσι, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είχε τη δυνατότητα να δουλέψει εξ αρχής μαζί με τον 29χρονο άσο. Ωστόσο, εκείνο το διάστημα και πριν ενσωματωθεί με την ΑΕΚ, ο Αραούχο δούλευε εντατικά και συμμετείχε σε φουλ ρυθμούς στην προετοιμασίας της Λας Πάλμας, προκειμένου να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Οταν ντύθηκε στα «κιτρινόμαυρα», είχε στείλει και το εξής μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας: «Είμαι πανέτοιμος για όποτε μου ζητήσει ο προπονητής μου να βοηθήσω».

Το ντεμπούτο του κατά την τέταρτη επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Αραούχο το πραγματοποίησε απέναντι στην Βελέζ. Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Βόσνιους, αγωνίστηκε για 21 λεπτά, προερχόμενος από τον πάγκο και στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ πήρε φανέλα βασικού, χάνοντας μάλιστα και το πέναλτι, παρά την θετική παρουσία που είχε στην κορυφή της επίθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς εμπιστεύτηκε τον Σέρχιο Αραούχο για την αιχμή του δόρατος. Ο απολογισμός του; Δύο τέρματα σε τρεις αναμετρήσεις που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ. Σε καμία άλλη χρονιά που αγωνίστηκε τα προηγούμενα έτη δεν ξεκίνησε τόσο δυναμικά στο πρωτάθλημα, όσο τη φετινή, αποδεικνύοντας το πόσο «διψασμένος» για γκολ είναι.

Τη σεζόν 2016/17 όταν πρωτοήρθε δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, μετά το τέλος τριών αγωνιστικών, την επόμενη είχε 1 γκολ και 1 ασίστ, τη χρονιά 2019/20 σκόραρε μια φορά και φέτος το κοντέρ γράφει ήδη 2 συνεχόμενα τέρματα, σε 3 παιχνίδια στη Super League Interwetten.

Είναι χαρακτηριστικό και ειδικά στο ματς με τον ΟΦΗ, ότι ο Σέρχιο Αραούχο πεισμώνει μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Με τους Κρητικούς, σύμφωνα με το WyScout, ο Αργεντινός στράικερ αγωνίστηκε για 64 λεπτά αγώνα έχοντας 1 τελική στον στόχο, την οποία και μετέτρεψε σε γκολ, 9 εύστοχες στις 12 πάσες και 2 επιτυχημένες ντρίμπλες. Ακόμα και στο ανασταλτικό κομμάτι, η συνεισφορά του ήταν υπερπολύτιμη. Πέρα από το γεγονός ότι πολλές φορές βγαίνει εκτός «κουτιού» για να γίνει αποδέκτης της μπάλας, ο Αραούχο δεν διστάζει να βάζει το κορμί και τα πόδια του, προκειμένου να κερδίσει μονομαχίες με αντιπάλους. Με τον ΟΦΗ είχε 10 κερδισμένες μονομαχίες από τις 20.

Τα στατιστικά του Αραούχο με ΟΦΗ και Λαμία

Το heatmap του Αραούχο με τον ΟΦΗ
Το heatmap του Αραούχο με τον ΟΦΗ
αραουχο
Οι μεταβιβάσεις του Αραούχο με τον ΟΦΗ
αρ
Οι συνολικές ενέργειες του Αραούχο με τον ΟΦΗ
αραδ
Οι μονομαχίες του Αραούχο με τον ΟΦΗ

Τα εντυπωσιακά του στατιστικά συνεχίστηκαν και στον αγώνα με τη Λαμία, στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε, σύμφωνα με το WyScout, είχε 27 επιτυχημένες ενέργειες, από τις 64 που επιχείρησε, 4 σουτ εκ των οποίων τα 2 βρήκαν εστία. Ο δείκτης των xGoals του Αραούχο απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας ήταν 0.18, βρίσκοντας ωστόσο μια φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Είχε 62% επιτυχία στις πάσες του αλλά και 3 επιτυχημένες ντρίμπλες από τις 4 συνολικά. Εδωσε αρκετές μονομαχίες με τους αντιπάλους του, 24 στο σύνολο, αλλά μόνο στις 9 βγήκε νικητής.

araujo
Το heatmap του Αραούχο με τη Λαμία

αρα
Οι μεταβιβάσεις του Αραούχο με τη Λαμία
αραχ
Οι μονομαχίες του Αραούχο με τη Λαμία
αρ
Οι συνολικές ενέργειες του Αραούχο με τη Λαμία

Σκοράρει όπως θέλει και απ’ όπου θέλει

Ο Σέρχιο Αραούχο πρωταγωνιστεί για την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα έως τώρα. Εχοντας αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια, ως βασικός ο «Τσίνο» είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής της Super League Interwetten, με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (8), πίσω από τον συμπαίκτη του Τσούμπερ, ο οποίος έχει μία παραπάνω και τον Τικίνιο του Ολυμπιακού, με 10. Όπως επίσης μετράει και δύο τέρματα, τα οποία τα έχει πετύχει με ξεχωριστό τρόπο.

ara

Κι αυτό διότι τόσο στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που άνοιξε λογαριασμό τη φετινή σεζόν, όσο και απέναντι στη Λαμία, ο 29χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα με το αριστερό του πόδι. Δηλαδή το αδύναμο. Με την ομάδα του Ηρακλείου έγινε κάτοχος της μπάλας, εκτός μεγάλης περιοχής κι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ (η ταχύτητα της μπάλας έφτασε τα 68χλμ/ωρα)με το αριστερό του πόδι, με την προσπάθεια του να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα.

Την Τετάρτη (22/09) στο Ολυμπιακό Στάδιο με αντίπαλο τη Λαμία, βρήκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δίχτυα. Ο Χατζισαφί πέρασε την κάθετη στον Τάνκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο, ο οποίος με δυνατό αριστερό (έφτασε τα 91χλμ/ώρα η ταχύτητα της μπάλας) μέσα από την περιοχή και τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Δύο τέρματα, με το ίδιο (αδύναμο) πόδι κι εξίσου εντυπωσιακά.

Ο υγιής ανταγωνισμός με τον Ανσαριφάρντ

Αραούχο και Ανσαριφάρντ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά κι αυτό αν μη τι άλλο λύνει και τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει τη δυνατότητα να εναλλάσσει τους δύο επιθετικούς της ομάδας ανάλογα τις απαιτήσεις των αγώνων, είτε ακόμα και να τους χρησιμοποιεί μαζί στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΡΑ

Στο Ηράκλειο, η ΑΕΚ πήρε γκολ κι από τους δύο επιθετικούς της. Την αρχή έκανε ο Αργεντινός άσος, ο οποίος άνοιξε και το σκορ και στη συνέχεια, άφησε τη θέση του στον Ιρανό συμπαίκτη του για να πετύχει το τρίτο γκολ της Ένωσης. Στο ΟΑΚΑ και στο ματς με τη Λαμία, ο Μιλόγεβιτς πέρασε τον Ανσαριφάρντ δίπλα στον Αραούχο στην αιχμή του δόρατος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή με δύο επιθετικούς, τη στιγμή που ο αγώνας ήταν στο 0-0 και βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ανσαριφάρντ πέρασε στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο και τρία λεπτά αργότερα, ο Αραούχο πέτυχε το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους». Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν σύλλογο να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών, καθώς με αυτόν τον τρόπο μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Και πόσω μάλλον οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη στις προπονήσεις τους, προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στο βασικό σχήμα και στο τέλος να βοηθήσουν την ομάδα τους με το σκοράρισμα, στους αγώνες.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα