Η ΑΕΚ για 78 λεπτά τα έκανε όλα άψογα στο Ηράκλειο (vids)

Η ΑΕΚ για 78 λεπτά τα έκανε όλα άψογα στο Ηράκλειο (vids)

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ για 78 λεπτά τα έκανε όλα άψογα στο Ηράκλειο (vids)

bet365

Πέρα από το... μπλακ άουτ που έπαθε στο τέλος και την οργή για τη διαιτησία που βγαίνει από την ΑΕΚ, η Ένωση για 78 λεπτά έκανε μια υποδειγματική εμφάνιση στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Η οργή για τη διαιτησία του Φωτιά και του Σκουλά που ήταν στο VAR ξεχειλίζει από την ΑΕΚ. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν στάθηκαν μόνο στις διαμαρτυρίες του ημιχρόνου και μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά με επίσημη θέση τους το μεσημέρι της Δευτέρας (20/9) ξεκαθάρισαν ότι θα περάσουν σε πράξεις.

Η ΑΕΚ ακόμα και με δέκα παίκτες από το 36' βρισκόταν με τρία γκολ μπροστά μέσα στην έδρα του ΟΦΗ, αλλά στο τέλος μέσα σε δώδεκα λεπτά συν αυτά των καθυστερήσεων οι δύο από τους τρεις βαθμούς... εξανεμίστηκαν. Ωστόσο, παρά την έλλειψη συγκέντρωσης, την κακή ανασταλτική συμπεριφορά και το ζήτημα νοοτροπίας στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού που «γκρέμισαν» τα πάντα, δεν θα πρέπει να βγει από το κάδρο η άψογη εικόνα που έβγαλε η Ένωση στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» για 78 λεπτά.

Διαχειρίστηκε έξυπνα την αποβολή του Λιβάι Γκαρσία

Αρχικά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν «χάλασαν» το μυαλό τους στην αποβολή του Λιβάι Γκαρσία από το 36'. Κάτι που θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβεί. Παρά τον αρχικό εκνευρισμό που προέκυψε, κανείς από τους κιτρινόμαυρους δεν επηρεάστηκε από αυτό. Το διαχειρίστηκαν άψογα, κατάφεραν να φτάσουν μετά το γκολ του Αραούχο και σε ένα δεύτερο τέρμα πριν βγει το ημίχρονο με σκόρερ τον Τσούμπερ και στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου «χτύπησαν» και τρίτη φορά με τον Ανσαριφάρντ.

Η αμυντική της γραμμή δεν είχε απειληθεί ουσιαστικά

Μέχρι να έρθει η κατάρρευση του τελευταίου τετάρτου, η ΑΕΚ τα είχε πάει εξαιρετικά στον ανασταλτικό τομέα. Στο ματς της πρεμιέρας με τον Ιωνικό είχε εκτεθεί στο πρώτο μισάωρο, χωρίς όμως να το πληρώσει. Απέναντι στον ΟΦΗ συνολικά η αμυντική λειτουργία της Ένωσης ήταν σταθερότατη και δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες ακόμα και με παίκτη περισσότερο, με μοναδική εξαίρεση τη φάση του Λάμπρου στο 39'. Σύμφωνα με το Wyscout οι παίκτες του Μιλόγεβιτς είχαν 64/86 επιτυχημένες μονομαχίες στην άμυνα, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 74,5%, επικρατώντας και στις εναέριες διεκδικήσεις με 19/33 επιτυχημένες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 57,6%.

Έβγαζε ένταση με πρέσινγκ ψηλά στην άμυνα του ΟΦΗ

Για να μην απειληθεί η άμυνα της ΑΕΚ στα 78 λεπτά κατά τα οποία όλα δούλευαν... ρολόι στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πίεση των κιτρινόμαυρων από την αρχή του αγώνα ψηλά στην άμυνα του ΟΦΗ και η ένταση που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές του Μιλόγεβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν επέτρεπαν στον ΟΦΗ ούτε να βγάλει εύκολα την μπάλα από το δικό του μισό, ούτε να αναπτυχθεί, και ούτε φυσικά το πιο σημαντικό να βγάλει αντεπιθέσεις. Μηδέν κατέγραψε η κρητική ομάδα σε αυτό το στατιστικό πεδίο, σύμφωνα με την πλατφόρμα του Wyscout.

Η ατομική ποιότητα έφερε και την απαραίτητη αποτελεσματικότητα

Όσον αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή, ήταν λογικό από τη στιγμή που προστέθηκαν σε αυτή παίκτες της αξίας των Τσούμπερ, Άμραμπατ και Αραούχο, η ΑΕΚ να ξεχειλίζει από ποιότητα. Μονάδες που μπορούν να εκμεταλλευτούν μία στιγμή και να κάνουν τη διαφορά. Έτσι και έγινε με την ΑΕΚ να έχει σύμφωνα με το Wyscout στο ματς με τον ΟΦΗ xGoals 1.34 και να σκοράρει 3 τέρματα! Από τα τέσσερα σουτ που βρήκαν στόχο, τα τρία κατέληξαν στα δίχτυα, με τους Αραούχο, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις στιγμές που τους δόθηκαν για να «χτυπήσουν».

Η κατάρρευση στο τελευταίο τέταρτο

Όλα τα παραπάνω μέχρι το 78'. Έπειτα η ΑΕΚ έπαθε... μπλακ-άουτ, πέρα από τις έντονες διαμαρτυρίες της για τις διαιτητικές αποφάσεις. Γιατί μπορεί στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ να φαίνεται πως υπάρχει φάουλ στον Βράνιες, ωστόσο στο δεύτερο τέρμα γίνονται συνολικά διαδοχικά λάθη στην απομάκρυνση της μπάλας με κορυφαίο όλων αυτό των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι που «κόλλησαν», ενώ στο τρίτο από μια στατική φάση ξανά που έχει πληγώσει αρκετές φορές την ΑΕΚ στο παρελθόν, όλη η ανασταλτική λειτουργία πάει... περίπατο, τα μαρκαρίσματα χάνονται, όπως και το καθαρό μυαλό, με συνέπεια να έρθει η απόλυτη κατάρρευση και το 3-3. Και ο Μιλόγεβιτς μεταξύ άλλων στάθηκε στις δηλώσεις του στα λάθη που έγιναν, γνωρίζοντας πως περιστατικά που έχουν να κάνουν με νοοτροπία και έλλειψη συγκέντρωσης, που στοίχησαν πέρυσι ανεπανόρθωτα στην ΑΕΚ, πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα