Το… άγγιγμα του Νέιρα (vids)

Το… άγγιγμα του Νέιρα (vids)

Newsroom
Το… άγγιγμα του Νέιρα (vids)

bet365

Ο Αργεντινός χαφ του ΟΦΗ ξέρει… πολλά κιλά ποδόσφαιρο και ως επί το πλείστον «χτυπάει» όταν η μπάλα… καίει.

Ο Χουάν Νέιρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΟΦΗ στο χθεσινό (19/9) μεγάλο ματς με την ΑΕΚ, όπου οι Κρητικοί «γύρισαν» το 0-3 σε 3-3 σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών. Ο Αργεντινός χαφ «απέδειξε», ακόμη μία φορά, πως είναι ένας παίκτης που ξέρει… πολλά κιλά ποδόσφαιρο και για αυτό άλλωστε έχει πλέον «ριζώσει» στην Κρήτη.

Διανύει την 4η του σεζόν στο «Γεντί Κουλέ», ήρθε ως «10άρι» αλλά πλέον εδώ και μερικά χρόνια τον βλέπουμε «8άρι» και ευρύτερα εσωτερικό και αν θυμηθούμε τα γκολ, αλλά και τις ασίστ του στο πρωτάθλημα, θα προσέξουμε πως η συντριπτική τους πλειοψηφία ηρθε σε κομβικά χρονικά σημεία. «Χτυπάει» δηλαδή την κατάλληλη στιγμή και όταν η μπάλα «καίει».

*Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ συνδυάστηκε με μία φανταστική εμφάνιση. Την 1η αγωνιστική της σεζόν 2018/19 οι Κρητικοί φιλοξενήθηκαν από τον Πανιώνιο και εκείνος βρήκε δις στόχο (έκανε 1-2 το 1-0) και η ομάδα του απέσπασε τελικά σοπαλία 2-2.

*Μερικές εβδομάδες μετά σκόραρε και στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα. Ο ΟΦΗ έφυγε από το ΔΑΚ με βαθμό (1-1), χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 62’ (ο Μπαράλες ισοφάρισε στο 80').

*Αρχές του 2019 οι Κρητικοί υποδέχθηκαν τον Ατρόμητο και στο 37’ ήταν εκείνος που «απάντησε» στο γκολ του Κουλούρη και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-1.

*Τον Μάιο, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν 2018/19 ο ΟΦΗ κέρδισε στο Περιστέρι με 2-0, σε ένα ματς όπου υπό προϋποθέσεις αν έχανε ίσως και να υποβιβάζονταν απευθείας. Ο Νέιρα ήταν εκείνος που στο 21’ άνοιξε το σκορ.

*Στις 22 Μάϊου του 2019 έγινε το «θρυλικό» πια δεύτερο μπαράζ με τον Πλατανιά, όπου ο ΟΦΗ έμεινε στην κατηγορία χάρις στο γκολ του Ναμπί στις καθυστερήσεις (κέρδισε 3-2). Μέχρι να φτάσει όμως ως εκεί ο Αργεντινός ήταν ο μεγάλος του πρωταγωνιστής. Στο 11’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 και στο 69’ έδωσε την ασίστ στον Γιακουμάκη για το 2-1.

*Η σεζόν 2019/20 ξεκίνησε για τον ΟΦΗ με το… πόδι στο γκάζι. Ο Αργεντινός είχε ασίστ στις νίκες με 3-1 επί του Παναθηναϊκού και του Παναιτωλικού και στις 29 Σεπτεμβρίου βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα, όταν και «ξεκλείδωσε» για τους Κρητικούς την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 65’ «έγραψε» το 2-1 και έβαλε τις βάσεις για το μετέπειτα 3-1 που επικράτησαν.

*Λίγες ημέρες μετά ο ΟΦΗ κέρδισε και τον Πανιώνιο με το ευρύ 4-1. Ο Νέιρα ήταν εκ νέου εκείνος που έδωσε το «σύνθημα». Μέχρι το 55’ το ματς ήταν στο 1-1, τότε σκόραρε και… απλούστευσε τα πράγματα για τους Κρητικούς.

*Στη συνέχεια «έγραψε» 1 ασίστ στο 2-0 επί της Ξάνθης και στις 4 Γενάρη οι Κρητικοί έχασαν στο Ηράκλειο με 2-1 από τον Βόλο. Ο 33χρονος πλέον χαφ ήταν εκείνος που στο 58’ ισοφάρισε για λογαριασμό τους σε 1-1, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν.

*Στα play off εκείνος της χρονιάς ο ΟΦΗ έχασε στην Τούμπα με 3-1. Παρότι ο Νέιρα στο 49’ άνοιξε το σκορ και τους έδωσε αέρα ενός τέρματος. Είχε προηγηθεί και η ασίστ του στο 2-2 στα Πηγάδια.

*Στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου με τον ΠΑΟΚ του παραχώρησε ισοπαλία 2-2. Ο Αργεντινός ήταν εκείνος που στο 18’ «πάτσισε» το γκολ του Μπίσεσβαρ από το 5’.

*Πρεμιέρα της περασμένης σεζόν και ο ΟΦΗ παραχώρησε 1-1 στον Παναιτωλικό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 60’ με δικό του σουτ.

*Στις 23 Νοεμβρίου του 2020 ο Νέιρα έκανε ίσως το κορυφαίο του εν Ελλάδι παιχνίδι. Ο ΟΦΗ κέρδισε 4-1 στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο και εκείνος ήταν «μέσα» σε όλα τα γκολ του, καθώς βρήκε μία φορά στόχο και έδωσε τις ασίστ για τα άλλα τρία τέρματα των Κρητικών!

*Λίγες ημέρες μετά διαμόρφωσε στο 68’ το μετέπειτα τελικό 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες. Ο ΟΦΗ «γύρισε» το ματς με την ΑΕΚ από το 0-3 στο 3-3 και εκείνος έδωσε το «σύνθημα» για το come back των Κρητικών όταν και βρήκε δίχτυα στο 78’ και το 84’ αντίστοιχα.


Ετσι συνολικά ο Νέιρα έχει σημειώσει 16 γκολ στη Super League Interwetten, σε 14 διαφορετικά ματς (συνολικά μετρά 71 συμμετοχές). Εξ’ αυτών στα 8 παιχνίδια διαμόρφωσε αποτέλεσμα, στα 4 άνοιξε το σκορ, στα 10 σημείωσε το πρώτο τέρμα των Κρητικών στην αναμέτρηση, στα 5 ισοφάρισε (προσωρινά ή μη) για λογαριασμό τους και στα 8 τους έδωσε (προσωρινά ή μη) το προβάδισμα.

Ξέχωρα φυσικά πως αν με έναν «μαγικό» τρόπο… εξαφανίσουμε τα γκολ και τις ασίστ του, τότε στον ΟΦΗ ποτέ δεν θα πανηγύριζαν την παραμονή τους αφού στο δεύτερο ιστορικό μπαράζ με τον Πλατανιά ήταν εκείνος που τους «κρατούσε» μέσα στο ματς, με συμμετοχή και στα 2 τους γκολ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα