Ο Ολυμπιακός ήταν διπρόσωπος στη Λαμία και κακός στο δεύτερο ημίχρονο (vid)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός ήταν διπρόσωπος στη Λαμία και κακός στο δεύτερο ημίχρονο (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αισθητά κυρίως στο β' μέρος στη Λαμία και ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται - μαζί με τους παίκτες του - να αλλάξει αυτήν την εικόνα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός είχε και νέες απώλειες μετά την Αντβέρπ στο αγωνιστικό σκέλος με τους τραυματισμούς των Εμβιλά και Ελ Αραμπί που ιδανικά θα ήθελε να τους έχει διαθέσιμους με τη Φενέρ στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα συμβεί. Παρόλα αυτά με έναν αντίπαλο όμως η Λαμία - που του έχει κάνει βέβαια... ζημιές όπως ο αποκλεισμός στο Κύπελλο - χρειαζόταν απλά να είναι πιο βελτιωμένος, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός. Ναι περισσότερο απ' όλα χρειαζόταν να κερδίσει αλλά έπρεπε να παίξει καλά.

Τα δύο γρήγορα γκολ του α' μέρους έδωσαν άλλον... αέρα στο σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς για τη συνέχεια της αναμέτρησης παρότι οι παίκτες του δέχθηκαν πίεση από τη Λαμία που είχε και μία καλή φάση με τον Τιρόνε νωρίς. Ένα γκολ από στατική φάση του Βαλμπουενά με σκόρερ τον Παπέ Σισέ και ένα τέρμα με την κίνηση του Αγκιμπού και την έμπνευση με λόμπα του Μπουχαλάκη.

Προσωπικά επίσης είδα μία Λαμία που δεν κλείστηκε και επεδίωξε να παίξει ανοιχτά από την αρχή. Δεν το άφησε το παιχνίδι και το πάλεψε αισθητά παίζοντας ακόμα και με σχήμα 4-4-2. Για την ακρίβεια το πάλεψε μέχρι και την τελευταία φάση.

Η κακή εικόνα του β' μέρους, ο Τικίνιο και τα άλλα νέα πρόσωπα

Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήταν διπρόσωπος σε αυτό το παιχνίδι που τελείωσε με το αγχωτικό υπέρ του 2-1. Στο α' μέρος είχε πιο καλή εικόνα αλλά στην επανάληψη σίγουρα δεν ήταν καλός.

Και αμυντικά και τακτικά και γενικότερα (δεν έβγαλε και τόσες φάσεις μπροστά ή έναν καλό αριθμό φάσεων με τα συνήθη δεδομένα του) καθώς εκτός από το δοκάρι του Καραμάνου δέχθηκε και άλλες φάσεις. Δεν είχε καλή εικόνα εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός και αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να διορθώσει ενόψει της συνέχειας. Δεν μπορούσε καν να κρατήσει αρκετά τη μπάλα στο κέντρο για να πιέσει ή να δημιουργήσει πιο σωστά και ορθολογικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης ο πρωταθλητής Ελλάδας σαν να μην είχε ένταση και νεύρο στο παιχνίδι του. Οι 10-7 τελικές στο ματς υπέρ της Λαμίας αναμφίβολα δεν είναι ένας καλός αριθμός. Όπως και η εικόνα των 2 ομάδων στο 2ο 45λεπτο έδειχνε πως η Λαμία θα το έβρισκε το γκολ, όπως και το βρήκε.

Κακά τα ψέμματα, ο Ολυμπιακός περνάει ένα διάστημα που δεν πατάει καλά στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως πλάνων και διατάξεων υπάρχουν και αρκετά (νέα) πρόσωπα που δεν του έχουν βγει στον πειραϊκό σύλλογο. Περιμένει περισσότερα από τον Ονιεκούρου, πόνταρε πολλά παραπάνω στον Ρόνι Λόπες και αξιώνει πολλά και από τον Τικίνιο. Και όχι μόνο από αυτούς βέβαια.

Στα δικά μου μάτια ο Βραζιλιάνος φορ προσπαθεί αλλά μέχρι στιγμής πειστικός δεν είναι και δεδομένα δεν τον βοηθά και στην ψυχολογία του πως δεν έχει βρει γκολ. Έστω αυτό το ένα γκολ της αυτοπεποίθησης και που θα δώσει καλή ψυχολογία. Όπως δεν τον βοήθησε το γεγονός πως λόγω του τραυματισμού του έχασε μέρος της προετοιμασίας.

Προφανώς και είναι παίκτες που θέλουν ακόμα χρόνο, όμως όσο περνάει ο καιρός η πίεση δεν θα φεύγει. Θα παραμένει και για καλά αποτελέσματα και για βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου του Ολυμπιακού. Σε αυτή τη φάση κοινώς η ποιότητα ορισμένων παικτών που έχει πάρει ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν βέβαια και νέοι παίκτες όπως ο Αγκιμπού Καμαρά, που ήδη έχει ένα γκολ και μία ασίστ φέτος με τον Ολυμπιακό και για ένα παιδί 20 ετών έχει δώσει σημαντικές βοήθειες.

Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πάνω απ' όλα προφανώς και μετράει το αποτέλεσμα, όμως χρειάζεται να είναι και πειστικός. Πρέπει να αρχίζει να... χτίζει ένα προφίλ με καλές εμφανίσεις και θέλει το δίχως άλλο να του βγουν αρκετά πρόσωπα και ειδικά οι νεοαφιχθέντες παίκτες. Και ναι η απουσία του Γιώργου Μασούρα είναι σημαντική αυτό το διάστημα αλλά από την άλλη θα έπρεπε ένας τουλάχιστον από τους νέους εξτρέμ να είχε άλλη εικόνα. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα αγωνιστικά θέματα να λύσει και για αυτό είναι αρμόδιος ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Και ναι έχει τη σημασία του να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν είσαι καλά, όμως τέτοια ματς όπως αυτό στη Λαμία ο Ολυμπιακός πρέπει να τα κρατήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή. Πάντως οι δύο συνεχόμενες νίκες με Αντβέρπ και Λαμία φτιάχνουν ψυχολογία σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και με δεδομένο ότι υπάρχουν μετά οι αγώνες με Απόλλωνα Σμύρνης εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός και Φενέρ εκτός αυτά τα τρίποντα θα παίξουν τον ρόλο τους.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.