Μπακασέτας, o «καυτός» Σεπτέμβρης (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Μπακασέτας, o «καυτός» Σεπτέμβρης (vids)

bet365

O 28χρονος μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται... σεληνιασμένος στα παιχνίδια που έχει δώσει τον μήνα που «τρέχει» με Εθνική ομάδα και Τραμπζονσπόρ.

Τον τίτλο ενός εκ των πιο φορμαρισμένων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη διεκδικεί αυτή τη στιγμή ο Τάσος Μπακασέτας, καθώς ο 28χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τον Σεπτέμβριο κάνει... πράματα και θάματα. Ούτως ή άλλως έχει πλέον αναγορευτεί σε «κομβικό» παίκτη της Τραμπζονσπόρ και της Εθνικής μας ομάδας, ωστόσο στον μήνα που «τρέχουμε» παρουσιάζεται... σεληνιασμένος.

Ο διεθνής άσος σε ευρύτερο πλαίσιο έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και σε 9 παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 3 γκολ και 6 ασίστ, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε... άλλο level. Οχι μόνο σε επίπεδο αθροιστικής παρουσίας αλλά, κυρίως, διάρκειας.

Αθροιστικά σε 4 παιχνίδια του στον τρέχοντα μήνα με την τουρκική ομάδα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε δίχτυα 1 φορά και έδωσε 3 τελικές πάσες και σε όλα άφησε το... στίγμα του.

Την 1η του μηνός στη Βασιλεία «έφτιαξε» το τέρμα του Παυλίδη, στη φιλική ήττα (2-1) που γνώρισε η Εθνική μας και λίγες ημέρες αργότερα (5/9) στο Κόσοβο ήταν ο δημιουργός του γκολ που σημείωσε ο Δουβίκας (1-1).

Αμέσως μετά (8/9) ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη «μεγάλη» νίκη της «γαλανόλευκης» επί της Σουηδίας (2-1) και επιστρέφοντας στην Τουρκία και στο ντέρμπι της Τραμπζονσπόρ με τη Γαλατά (12/9), έβγαλε με κεφαλιά τον Κορνέλιους φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ και ο 28χρονος Δανός βρήκε δίχτυα (2-2). .


Αλλά δεν είναι μόνο οι προφανείς επιδόσεις του που... μένουν, αλλά μέσω του Wyscout βλέπουμε πως και στα «ψιλά γράμματα» αγγίζει το τέλειο. Πιο συγκεκριμένα το... κοντέρ του «γράφει» 146/169 εύστοχες πάσες (86,3%), εκ των οποίων οι 20 σωστές μεταβιβάσεις του είναι στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο (σε 24 απόπειρές του, 83,3%). Για αυτό άλλωστε στα παραπάνω παιχνίδια έχει «φτιάξει», πλην των 3 γκολ, και 5 καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Παμλίδη κόντρα στους Ελβετούς.


Αξιο αναφοράς και το 82% σε «κερδισμένες» εναέριες μονομαχίες του (9/11) όπως και το 70% σε πετυχημένες ντρίπλες (7/10) και όλα αυτά σε 335 λεπτά συμμετοχής του και όχι στο απόλυτο, αφού κόντρα σε Ελβετία και Γαλατά αντικαταστάθηκε, στο 65' και το 82' αντίστοιχα.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα