Στην πρεμιέρα δεν επηρέασε ο παράγοντας «ομοιογένεια»

Newsroom
 Στην πρεμιέρα δεν επηρέασε ο παράγοντας «ομοιογένεια»

bet365

Από τις 6 ομάδες που την 1η αγωνιστική ξεκίνησαν με περισσότερους «νέους» έχασε μόνο ο Ιωνικός, ενώ από τις υπόλοιπες 8 κέρδισαν Παναθηναϊκός και ΠΑΣ που παρατάχθηκαν με οριακή πλειοψηφία μεταγραφών/καλοκαιρινών αποκτημάτων (6/5).

Είθισται, και πολύ σωστά σε μεγάλο βαθμό, οι ομάδες στις αρχές κάθε σεζόν να ενσωματώνουν σταδιακά τα καλοκαιρινά τους αποκτήματα και «βήμα/βήμα» να τα «μπολιάζουν» με τους «παλιούς».

Εκτός και αν τους προηγούμενους μήνες προέκυψαν ριζικές αλλαγές, οπότε και «αναγκαστικά» τα Χ νέα πρόσωπα ρίχνονται κατευθείαν στα.. βαθιά.

Η πρεμιέρα της φετινής Super League Interwetten ολοκληρώθηκε χθες (13/9) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και από τα 7 παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής προκύπτει ως «εύρημα» ότι ο παράγοντας ομοιογένεια δεν αποτέλεσε τόσο μεγάλο «συν» για κάθε ομάδα και αντίστροφα η ενδεχόμενη «ανομοιογένεια» δεν ήταν ιδιαίτερος ανασταλτικός παράγοντας. Τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ομάδων. Τι εννοούμε;

Από τις 14 ομάδες της κατηγορίας οι 6 είχαν στο αρχικό τους σχήμα περισσότερες μεταγραφές από ότι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ και εννοείται πως οι άλλες 8 στηρίχθηκαν, σε επίπεδο πλειοψηφίας, στους «παλιούς» τους.

Εκ των 6 που για διάφορους λόγους ξεκίνησαν με περισσότερους «νέους» μόνο ο Ιωνικός γνώρισε την ήττα (10 καλοκαιρινά αποκτήματα-1 περσινός). Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ (8/3) και ο Βόλος (7/4) κέρδισαν, ενώ Παναιτωλικός (6/5), Ατρόμητος (9/2), Αρης (6/5) πήραν τον βαθμό. Κακά τα ψέμματα εκ των 3 τελευταίων μόνο το αποτέλεσμα των Θεσσαλονικιών λογίζεται ως «γκέλα» για εκείνους.

Την ίδια στιγμή από τους 8 που στους πρώτους 11 είδαμε περισσότερους «παλιούς» από ότι «νέους » ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι μόνοι νικητές και μάλιστα αμφότεροι είχαν ουσιαστικά «μοιρασμένο» αρχικό σχήμα (6/5). Ο Αστέρας Τρίπολης των 9 «περσινών» έμεινε στην ισοπαλία στο Αγρίνιο, ο ΟΦΗ των 6 απέσπασε βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ολυμπιακός των 7 παραχώρησε 0-0 στον Ατρόμητο, ενώ ο Απόλλων και η Λαμία των επίσης 7 «παλιών» έχασαν, όπως και ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με μόνο 1 καλοκαιρινό του απόκτημα στην ενδεκάδα (τον Τέιλορ, ο Μπίσεσβαρ ήταν και στο περσινό πρώτο μισό στην Τούμπα).

Ετσι η «ομοιογένεια» ή μη δεν επηρέασε στην πρεμιέρα, όπως τουλάχιστον φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα