Αρης - ΟΦΗ 0-0 (vids)

bet365

Ο Αρης πίεσε φλύαρα και είχε ελάχιστες καλές στιγμές εναντίον του ΟΦΗ, ο οποίος στάθηκε όρθιος στο «Κλέναθης Βικελίδης» και πήρε βαθμό στο τελευταίο ματς της πρώτης αγωνιστικής στη Superleague Interwetten.

Ο ΟΦΗ άλλαξε πολύ με πιο τρανό παράδειγμα την αμυντική προσήλωσή του στη Θεσσαλονίκη η οποία μετέτρεψε μια ομάδα με φαντασία σε τρομερά δυσλειτουργική. Το 0-0 μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα όπου ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολύ υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας, αλλά υστέρησε σε δημιουργία, φάσεις... χτυπώντας το κεφάλι του πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου.

Η «πρώτη» του Μπράμπετς και το 4-3-3 του ΟΦΗ

Παρότι δεν είχε φιλικό παιχνίδι στα πόδια του, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Γιάκουμπ Μπράμπετς για παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, όπως επίσης και τον Μπρούνο Γκάμα για το αριστερό άκρο της επίθεσης, στην επιστροφή του Πορτογάλου έπειτα από διάστημα (τουλάχιστον) είκοσι ημερών. Γενικώς, η 11αδα του Άρη δεν επιφύλαξε έκπληξη με τους Λούκας Σάσα-Ντιαγέ-Μπερτόγλιο στον άξονα, τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον Μαντσίνι στο δεξί άκρο. Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε διάταξη 4-3-3 με τους Γαγιέγος-Νέιρα, Ντε Γκούζμαν στον άξονα και τους Καμάου, Φαν Ντάϊνεν και Καστάνιος στην επιθετική τριάδα. Ελληνικό στοιχείο στις 11αδας «εντοπίστηκε» στην αμυντική τετράδα του ΟΦΗ με τους Κοροβέση, Μαρινάκη, Πασαλίδη, Βούρο.

Ξεγέλασαν τα πρώτα λεπτά

Ξεγέλασαν γιατί σε τρία λεπτά σημειώθηκαν δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες με το σουτ του Ντάνιελ Σούντγκρεν που κόντραρε στα σώματα, κυρίως όμως με τη φάση του Καστάνιος – στην κόντρα επίθεση του ΟΦΗ – στο 3ο λεπτό όπου ο Μπράμπετς γλίτωσε τον Άρη με την πίεση που έβαλε στον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Η συνέχεια εξελίχθηκε σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες για τον Άρη ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό άνω του 60%, όχι όμως και τη δημιουργία παρά τις διαδοχικές εναλλαγές θέσεων μεταξύ Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι. Ο πρώτος εμφανίστηκε επηρεασμένος από το μεγάλο διάστημα απουσίας του, ο δεύτερος ήταν επιπόλαιος και ο τρίτος έμοιαζε απελπιστικά μόνος. Κυρίως, ο Άρης δεν είχε το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που τον χαρακτηρίζει και ήταν προβλέψιμος στον τρόπο επίθεσης.

Το πείσμα του Καμαρά και η ευκαιρία του Γκάμα

Ο ΟΦΗ αποδέχθηκε τον παθητικό ρόλο κι όσες φορές είχε την μπάλα στα πόδια του περισσότερο προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό παρά να δημιουργήσει, πλην των περιπτώσεων που αυτή έφθασε στα πόδια του Νέιρα. Πέτυχε τον στόχο του στο πρώτο ημίχρονο καθώς ήλεγξε τη δημιουργία του Άρη.

Η ομάδα του Μάντζιου χτυπούσε το κεφάλι της πάνω στην συμπαγή άμυνα του ΟΦΗ, βασίστηκε περισσότερο στο πείσμα του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος στο 33’ δεν ήταν εύστοχος με σουτ εκτός περιοχής (από το ίδιο σημείο είχε αστοχήσει νωρίτερα και ο Μπερτόγλιο) και λιγότερο στις συνεργασίες. Σε μία από αυτές (11’) ο Μπρούνο Γκάμα με σουτ (από πλάγια θέση) με ανάποδα φάλτσα είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Επασί.

Ο Νέιρα πρόσφερε θέαμα

Η ποιότητα του Νέιρα μέσα από περίτεχνες ενέργειες ήταν ίσως το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει από το δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους όπου ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε στην πρώτη αλλαγή λόγω τραυματισμού του Μαρινάκη. Βλέποντας την ομάδα του να είναι αργή σε σκέψη και εκτέλεση, κυρίως όμως ουδόλως απειλητική, ο Μάντζιος απέσυρε τον ανέτοιμο Μπρούνο Γκάμα προσδοκώντας να πάρει ταχύτητα και προσωπικές φάσεις από τον Χουάν Ιτούρμπε.

Ο Νίκος Νιόπλιας άλλαξε τα 2/3 της επιθετικής γραμμής του στα μέσα του δεύτερου μέρους, αναζητώντας φρέσκα πνευμόνια στην κόντρα επίθεση αλλά στην πίεση σε κατάσταση άμυνας. Ο ΟΦΗ συνέχισε να κάνει τη δουλειά του κρατώντας τον Άρη μακριά από την περιοχή του. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 69’ σε χέρι του Πασαλίδη εντός περιοχής αλλά ο Τζήλος έκρινε ότι το χέρι του κεντρικού αμυντικού του ΟΦΗ ήτα σε φυσική θέση.

Το 4-4-2 του Μάντζιου και η απόκρουση του αγώνα

Ο Άρης έψαξε απελπισμένα να βρει το γκολ αλλά με ανορθόδοξο τρόπο καθώς πιο δημιουργικός ήταν ο Φαμπιάνο με τις κάθετες πάσες του από την πίσω ζώνη παρά η μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μάντζιος ενίσχυσε την επιθετική γραμμή του με τον Δημήτρη Μάνου στο πλευρό του Αμπουμπακάρ Καμαρά, είχαν προηγήθηκαν οι αλλαγές του ΟΦΗ με την απόσυρση του Νέιρα. Στο 83’ ο Επασί έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Ντιαγέ. Στο 89’ ο Άρης στην κόντρα επίθεση αλλά στην προσπάθειά του να δώσει την μπάλα στον Καμαρά, ο Μάνος πάτησε την μπάλα κι έτσι δεν δημιουργήθηκε φάση για τον Άρη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καμαρά (Άρης), Πασαλίδης, Διαμαντής (ΟΦΗ)

MVP: Δεν χρειάστηκε πολλές φορές αλλά στη μία κρίθηκε αναγκαία η παρέμβασή του, ο Επασί έκανε την απόκρουση του αγώνα καθώς απέκρουσε ενστικτωδώς στην κεφαλιά του Ντιαγέ.

Στο ύψος τους: Η αμυντική τετράδα του ΟΦΗ έκανε εξαιρετική δουλειά, ο Νέιρα ήταν το… αλατοπίπερο με τις ενέργειές του και ο Ντάνιελ Μαντσίνι ο μοναδικός που ξεχώρισε από τη μεσοεπιθετική γραμμή του Αρη.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης πήρε λίγα πράγματα από τους πιο δημιουργικούς παίκτες του καθώς ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ανέτοιμος και ο Μπερτόγλιο επιπόλαιος όπως και ο Λούμορ.

Το «στραγάλι»: Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στη φάση του 69ου λεπτού αλλά ο Τζήλος είχε άλλη άποψη. Θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός στις καθυστερήσεις των παικτών του ΟΦΗ.

Η «γκάφα»: Αυτή του Πασαλίδη στο 33’ όπου ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του έκλεψε την μπάλα και για καλή του τύχη ο Μαυριτανός ανεπιτυχώς προσπάθησε να τελειώσει τη φάση ενώ είχε εύκολη πάσα στον Μαντσίνι για το τετ α τετ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η πρωτοβουλία των κινήσεων και η κατοχή μπάλας δεν είναι στοιχεία αρκετά για να εξασφαλίσουν τη νίκη. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε συμπαγής και τρομερά διαβασμένος καθώς υποχρέωσε τον Άρη σε κακό δημιουργικά παιχνίδι καθώς «κλείδωσε» τους Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι (86’ Χαΐροβιτς), Μπερτόγλιο (78’ Μάνος), Γκάμα (56’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (51’ Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, Καμάου (76’ Ουές), Νέιρα (76’ Σελίμοβιτς), Φαν Ντάινεν (63’ Λάμπρου), Καστάνιος (63’ Ντουρμισάι).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα