Super League K19 & K17: Οκτάρα για ΠΑΟΚ με σούπερ Τζίμα και εφτάρα για Ολυμπιακό

Γιώργος Μανταίος
Super League K19 & K17: Οκτάρα για ΠΑΟΚ με σούπερ Τζίμα και εφτάρα για Ολυμπιακό

bet365

Οπως κάθε Δευτέρα, το Gazzetta αναλύει όλα όσα έγιναν στην Κ17 και Κ19 της Super League. Ο εκπληκτικός Τζίμας του ΠΑΟΚ και η εφτάρα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο.

Η 2η αγωνιστική της Super League Κ19 επιβεβαίωσε αυτό που είχε φανεί ξεκάθαρα και το είχαμε επισημάνει από την πρεμιέρα. Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και οι «μεγάλοι» δεν έχουν πλέον εύκολο έργο. Στην εξέλιξη αυτή τον καθοριστικότερο ρόλο έχει παίξει η δημιουργία των Β΄ ομάδων που είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των ομάδων Κ19 του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν προωθήσει τους καλύτερους νεαρούς τους στην Κ23. Ωστόσο, όπως θα δούμε, ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν επαγγελματίες, χωρίς να αλλάξει το αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό; Μετά από δύο αγωνιστικές στην κορυφή βρίσκονται ο Ατρόμητος και ο Άρης, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μόλις ένα βαθμό. Το πρωτάθλημα προμηνύεται συναρπαστικό!

* Το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής έγινε στο γήπεδο του Φωστήρα όπου ο Ατρόμητος πήρε σπουδαίο διπλό (1-2) επί του γηπεδούχου Ολυμπιακού. Πολύ καλά δείγματα γραφής για τα παιδιά του Γιώργου Κορακάκη, 100% δίκαιο το αποτέλεσμα παρότι προηγήθηκε ο Ολυμπιακός. Είχαν και παίκτες γεννηθέντες το 2002 οι Περιστεριώτες (Πομόνης, ο οποίος σκόραρε), αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν το Νικήτα Νικόλη που είναι της ίδιας ηλικίας και επαγγελματίας. Την πρώην τους ομάδα «πλήγωσαν» ο Τσαντήλας και ο Λάγγας, που λίγα χρόνια πριν είχαν «κοπεί» από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Παρόντες στο ματς ήταν δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, ο Τάσος Θέος που σίγουρα κράτησε αρκετές σημειώσεις στο μπλοκάκι του ενόψει των επερχόμενων κλήσεων της Κ19, αλλά και ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης που αφίχθη στην Αθήνα για τους αγώνες που θα δώσει η Κ17 εναντίον της Γεωργίας.

* Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ την... έπαθε κι αυτός από ένα «δικό του» παιδί αφού πρωταγωνιστής στο 0-0 που απέσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ο τερματοφύλακας Θωμάς Βρακάς, προερχόμενος από τις ακαδημίες του «Δικέφαλου». Πολύ καλά δουλεμένη η ομάδα του ΠΑΣ, φάνηκε ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Με τον ΠΑΟΚ έπαιξε και ο Κούτσιας κατόπιν δικής του επιθυμίας, αφού «κόπηκε» από την αποστολή των ανδρών το απόγευμα του Σαββάτου και δεν πρόλαβε το ματς της Κ23 που έγινε την ίδια ημέρα. Έτσι, ζήτησε να αγωνιστεί με τους παλιούς του συμπαίκτες, αλλά είδε τον Βρακά να του «βγάζει» δύο κλασικά τετ-α-τετ

* Ένας πρώην «ΠΑΟΚτσής» ήταν ο πρωταγωνιστής και στη νίκη του Παναθηναϊκού (1-0) επί του Απόλλωνα στο Κορωπί. Ο Τάσος Συμεωνίδης (2004) είναι ένα παιδί που δύσκολα έβρισκε θέση στην πρωταθλήτρια Κ15 του ΠΑΟΚ το 2019. Έτσι, αναζήτησε την τύχη του στον Παναθηναϊκό και το Σάββατο (11/9) πέτυχε το μοναδικό γκολ, ενώ είχε γενικότερα εξαιρετική παρουσία στο κέντρο του γηπέδου. Εδώ οι δυσκολίες των «πρασίνων» είχαν καθαρά... ηλικιακό πρόσημο, αφού ο Απόλλων παρατάχθηκε με παίκτες γεννηθέντες το 2002 και το 2003, σε κάποια στιγμή μοναδικός «4άρης» ήταν ο Στάθης Χατζημάρκος. Απέναντί τους, κυρίως παιδιά του 2004 και ο «5άρης» Καλοσκάμης. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να δυσκολευτούν οι γηπεδούχοι. Το ματς παρακολούθησε για λογαριασμό των εθνικών ομάδων ο γυμναστής της Κ19 Νεκτάριος Πανταζής, ενώ είδαμε επίσης τον agent Πάνο Γαλαριώτη σε μία από τις... σπάνιες εμφανίσεις του καθώς δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.

* Κι ενώ στη Κ19 οι ηλικιακές ανακατατάξεις δημιουργούν πολύ πιο ανταγωνιστικές συνθήκες, δεν ισχύει το ίδιο στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Στο πρωτάθληημα Κ17 ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έκαναν προπόνηση εναντίον του Βόλου και του ΟΦΗ αντίστοιχα σε αγώνες που δεν αντέχουν κριτικής. Όταν για παράδειγμα στο ΠΑΟΚ-Βόλος το σκορ είναι 2-0 στο 3΄, τι μπορεί να περιμένει κανείς εκτός από το τελικό 8-0; Κρατάμε, ωστόσο, το επιτυχημένο ντεμπούτο με τρία γκολ, δύο ασίστ του στράικερ Στέφανου Τζίμα (2006) για τον οποίο ακούγονται πολύ καλά σχόλια. Παρεμφερής εικόνα και στην Κρήτη, στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-7, με τους νεαρούς «ερυθρόλευκους» να μη συναντούν την παραμικρή αντίσταση.

* Στον αντίποδα η Κ17 της ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιωνικού, αλλά τα κατάφερε (0-1) χάρη στο φάουλ του Σβίγκου. Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο! Ο δεξιός μπακ της Ένωσης ήταν ο μοναδικός γεννηθείς το 2006 που συμπεριλήφθηκε στις πρόσφατες κλήσεις του Αλεξιάδη για την Κ17 και φρόντισε να τον... δικαιώσει πετυχαίνοντας ακόμα ένα απευθείας φάουλ, κάτι που έκανε τακτικά και στα φιλικά. Ανήκει στην ΑΕΚ εδώ και πέντε χρόνια και κάνει καθημερινά το «ταξίδι» Μέγαρα-Σπάτα κυνηγώντας το όνειρο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα