Λουτσέσκου: «Θέλω το νταμπλ και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία» (vids)

Λουτσέσκου: «Θέλω το νταμπλ και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία» (vids)

Newsroom
Λουτσέσκου: «Θέλω το νταμπλ και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία» (vids)

bet365

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, έθεσε ως στόχο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου. Τι είπε για την πορεία στην Ευρώπη, το ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός σε μία διαφορετική συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, ενόψει της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα (12/09, 19:00, Live Gazzetta).

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ και οι απαντήσεις από τον Ρασβάν Λουτσέσκου:

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι το ρόστερ είναι αρκετά γηρασμένο και οι περισσότεροι βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους;

«Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα τις ηλικίες των παικτών αλλά αν θέλετε μια διαφορετική απάντηση, μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες που έχουν κάποια ηλικία, μπορούν να σου δώσουν πολλά με την εμπειρία τους, την ευφυΐα τους, την αίσθηση ευθύνης που έχουν, την αντίληψη της κατάστασης, τη βοήθεια που προσφέρουν στους νεότερους και στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γκρουπ. Από την άλλη, από τους νέους παίκτες παίρνεις την ένταση, τη θέληση, καταστάσεις που ανεβάζουν την ένταση της προπόνησης...»,

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας και κατά πόσο πιστεύει ότι αυτό το ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε τρεις διοργανώσεις;

«Οι στόχοι που έχουμε θέσει και οι ίδιοι στους εαυτού μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και να έχουμε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όπως ξέρετε θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο και να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Πάντα εμπιστεύομαι τη δουλειά που κάνει το γκρουπ, η ομάδα, εμείς, το επιτελείο μου. Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και τις προσωπικότητες, οπότε, ναι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν».

Θα δοθεί βαρύτητα στα ευρωπαϊκά ματς, φέτος; Οι βαθμοί είναι απαραίτητοι και λείπουν.

«Θα είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θέλουμε να πετύχουμε στο Conference League. Γνωρίζουμε πως θα πρέπει, για να προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις, να έχουμε όλους τους παίκτες ενεργούς κι όλοι να νιώθουν υπεύθυνοι και πως έχουν το σεβασμό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα. Αν έχουμε αυτή τη νοοτροπία και την πνευματική υγεία, μπορούμε να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδια σαν να είναι τελικός»

Τι προτιμά; Τον ενθουσιασμό που είχε όταν πρωτοήρθε ή την πίεση τώρα που επέστρεψε με τις προσδοκίες να είναι πολύ υψηλές;

«Την πρώτη σεζόν μου δεν υπήρχε ενθουσιασμός αλλά τεράστια πίεση. Τώρα ίσως έχω μεγαλύτερο ενθουσιασμό που επέστρεψα σ' ένα μέρος που γνώρισα την επιτυχία κι είχα, θα μπορούσα να πω, τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Σχετικά με την πίεση, κοιτάξτε υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από την πίεση. Από μία άποψη μου αρέσει η πίεση, από την άλλη έχω την εμπειρία να διαχειριστώ αυτήν την πίεση. Μπορώ να σας πω πως πολλές φορές προτιμώ να κλείνω τον κύκλο γύρω μου και να μην αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να με επηρεάζουν. Έχω αυτοπεποίθηση και αμέριστη συμπαράσταση από το επιτελείο μου ώστε να περάσω το μήνυμα της ομαδικότητας, το μήνυμα της ισορροπίας, της αυτοπεποίθησης, αυτοπεποίθηση στη δική τους δουλειά, στους εαυτούς τους. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τα σωστά άτομα μέσα στην ομάδα. Με αυτούς μπορώ να πω πως μπορώ να διαχειριστούμε την πίεση και να την αφήσουμε πίσω.

Μπορείτε να πείτε πως είναι μεγάλη ευθύνη καθώς όλοι περιμένουν κάτι απο εμάς, από αυτούς που ήρθαν τώρα, από μένα, από το επιτελείο μου, να είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή είναι ο στόχος μας... Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την προοπτική του να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Τέλος, ο Ρασβάν Λουτσέσκου έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του ΠΑΟΚ.

«Να νιώσουμε ότι είμαστε ξανά όλοι μαζί κόντρα στις ομάδες της Αθήνας, και όσους θα παλέψουν εναντίον μας για τον τίτλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα