Ολυμπιακός: Ο Ανδρούτσος διέψευσε πολλούς και μας «είπε» ότι «είναι εδώ»

Ολυμπιακός: Ο Ανδρούτσος διέψευσε πολλούς και μας «είπε» ότι «είναι εδώ»

Ολυμπιακός: Ο Ανδρούτσος διέψευσε πολλούς και μας «είπε» ότι «είναι εδώ»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Ανδρούτσο και τον Ολυμπιακό, με αφορμή την παρουσία του στα παιχνίδια της Εθνικής.

Τον Ανδρούτσο είχαμε να τον δούμε από την άτυχη για τον Ολυμπιακό ρεβάνς με τη Λούντογκορετς στη Βουλγαρία. Και τον ξανάδαμε τώρα με την Εθνική, στους τρεις αγώνες της μέσα σε διάρκεια μόλις οκτώ ημερών.

Κακά τα ψέματα, από εκείνη την παρουσία του στο τελευταίο ματς του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και παρότι το είχε παλέψει πολύ και είχε και αρκετές καλές προσπάθειες, όπως είχε και κακές προσπάθειες, μας έχει μείνει η πολύ λάθος ενέργεια του να κάνει πέναλτι και να βάλει ξανά στο παιχνίδι τους Βούλγαρους, που έχαναν 0-1. Όπως όμως το ίδιο είχε συμβεί και με άλλους «ερυθρόλευκους», τον Σεμέδο να έχει βάλει αυτογκόλ, τον Μπα να έχει επιπόλαια αποβληθεί κλπ, κλπ.

Έκτοτε ο Ανδρούτσος δεν έπαιξε ούτε λεπτό στους δύο αγώνες με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, μέχρι που ήρθαν τα παιχνίδια της Εθνικής, μέσω των οποίων ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού πολύ απλά διέψευσε όσους από εμάς τον είχαν ξεγράψει. Κι επειδή λέμε ότι στα πιο δύσκολα παιχνίδια δείχνει να αγχώνεται παραπάνω απ΄ ότι πρέπει, τον είδαμε σε συνθήκες πολύ δύσκολες στο εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να στέκεται όρθιος και να «λέει» ότι είναι εδώ, πάντα έτοιμος να τα δώσει όλα, όταν του δοθεί η ευκαιρία.

Όχι, δεν υποστηρίζω ότι ο Ανδρούτσος μας θάμπωσε με την απόδοση του στους τρεις αγώνες της Εθνικής με Ελβετία, Κόσσοβο και Σουηδία. Λέω, όμως, ότι ήταν συνεπής και θετικός στη θέση του δεξιού μπακ. Έδωσε πολλές μάχες στο αμυντικό κομμάτι και τις περισσότερες τις κέρδισε. Κι έδωσε και πολλές βοήθειες μπροστά, με τα ανεβάσματα του και κάποιες καλές σέντρες, με αποκορύφωμα εκείνη στον Μπουχαλάκη, που από άριστη θέση αστόχησε για ένα κλικ στην κεφαλιά του από θέση γκολ.

Αν μη τι άλλο ο «ερυθρόλευκος» διεθνής ήταν πολύ μαχητικός, έπαιξε όλη την πλευρά και έβγαλε και ποιοτικές κινήσεις. Ας λάβουμε δε υπόψιν μας ότι παίζει κάποιους μήνες δεξί μπακ και ότι η θέση δεν μαθαίνεται τόσο εύκολα, ειδικά στις τοποθετήσεις στην άμυνα. Αυτό που εγώ κρατάω είναι ότι ο Ανδρούτσος μας υπενθύμισε μέσω της Εθνικής ομάδας, σε δύσκολες συνθήκες, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω του. Κι ότι δεν έχει τρία ακραία μπακ (Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ), αλλά τέσσερα.

Όπως βέβαια έχει πάντοτε ένα παίκτη-πασπαρτού, που όταν η ομάδα τον χρειαστεί θα παίξει κι αριστερό μπακ, θα παίξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, θα παίξει κι εξτρέμ! Και τέτοιους παίκτες, δεν πρέπει να τους υποτιμάμε ποτέ. Ειδικά βέβαια κι όταν προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή ο Μαρτίνς έχει μόλις άλλες τρεις λύσεις Ελλήνων παικτών για να υπολογίζει σε επίπεδο ενδεκάδας, τους Παπασταθόπουλο, Μασούρα, Μπουχαλάκη και σε δεύτερη γραμμή σε Τζολάκη, Βρουσάι κι Αβραάμ. Το δε ελληνικό στοιχείο δεν μπορεί να μην υπάρχει στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας.

Νομίζω ότι λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω χρειάζεται ο Ανδρούτσος, να του βγουν πάλι κάποια καλά παιχνίδια όπως είχε συμβεί στην περσινή σεζόν και τότε ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει άλλο ένα καλό όπλο στη φαρέτρα του για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός είναι πάντοτε παρών στις σημαντικές εξελίξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όπως μας το υπενθύμισαν χθες ο Κ. Καραπαπάς κι ο Ν. Γαβαλάς μέσα από τα social media, με αφορμή την παρουσία της γενικής διευθύντριας του συλλόγου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ECA Λίνας Σουλούκου, στις εργασίες και τις αποφάσεις του European Club Association για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χθες και σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Με τον πρόεδρο του ECA, και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, να κάνει την εναρκτήρια ομιλία και να θέτει τους βασικούς άξονες: σεβασμός, ισότητα, αλληλεγγύη, ενότητα.


Σουλούκου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.