Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η Eυρώπη και να «κλείσει» την ψαλίδα! (vids)

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η Eυρώπη και να «κλείσει» την ψαλίδα! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η Eυρώπη και να «κλείσει» την ψαλίδα! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανέβασε το μπάτζετ και μετά την περσινή καταστροφική σεζόν είναι υποχρεωμένος να καλύψει το έδαφος από την κορυφή και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο δρόμος πάντοτε είναι ανηφορικός στην αρχή. Μια νίκη σε 8 φιλικά προετοιμασίας. Κι αυτή στο φινάλε με ανατροπή απέναντι στη Λαμία στη Λεωφόρο, στην τελευταία πρόβα πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ένα τρόπαιο σε φιλική συμμετοχή σε ματς επί ολλανδικού εδάφους, με τη νίκη να έρχεται στα πέναλτι κι όχι σε κανονική διάρκεια αγώνα.

Αρκετά γκολ παθητικό. Κι όμως, είναι είναι πολύ καλύτερο στην προετοιμασία να βγαίνουν όλα τα στραβά για να διορθώνονται παρά να κρύβονται και να εμφανιστούν όταν τα στραβά αποτελέσματα θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε αρκετά το καλοκαίρι και κυρίως έπρεπε να το κάνει για να ξεχάσει όλα τα κουσούρια της περασμένης σεζόν και το στίγμα στην ψυχολογία από την καταστροφή της απώλειας μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έγιναν μεταγραφές, προστέθηκε ποιότητα, εμφανίστηκε οργάνωση και ορθή σκέψη.

Και τώρα θα μιλήσει ο καθρέφτης του αγωνιστικού χώρου για ένα «τριφύλλι» που πρέπει να είναι αλλιώς.

ΉΡΘΑΝ: Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Ζβόνιμιρ Σάρλια, Γιάννης Κώτσιρας, Γιώργος Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Ματέους Βιτάλ, Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ, Σεμπάστιαν Παλάσιος

ΈΦΥΓΑΝ: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουάν Χοσέ Περέα, Δημήτρης Κολοβός, Γιοάν Μολό, Γιουνούς Σανκαρέ, Αργύρης Καμπετσής, Αντόνιο Σαβιέρ, Δημήτρης Καραγιάννης, Φάουστο Τιένθα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας λόγω του παρελθόντος του στο ποδόσφαιρο της χώρας και έχοντας γράψει ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ ως προπονητής, κλήθηκε να ... συμμαζέψει την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Το δίδυμο Πογιάτος – Μπόλονι άφησε πίσω του μια ομάδα που δεν είχε μάθει να επιτίθεται, που υστερούσε ακόμα και σε βασικά ζητήματα και αυτό θέλει τεράστια δουλειά από έναν προπονητή για την επόμενη μέρα ενός συλλόγου. Σοβαρός, αυστηρός εκεί που πρέπει, αλλά και δουλευταράς, ο Γιοβάνοβιτς δείχνει να έχει καταλάβει τα κακώς κείμενα της ομάδας από τα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και να έχει βελτιώσει αισθητά ορισμένα στοιχεία. Η βελτίωση, άλλωστε, ήταν μονόδρομος και σε σχέση με αυτό που παρουσίαζαν πέρυσι οι «πράσινοι», θα ήταν πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί κάτι πιο κακό. Η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο ελπίδας για την σεζόν που ξεκινά.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός κινείται στον αστερισμό του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Με οικονομική υπέρβαση και ποσό που πλησίασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ, με πολυήμερες και δύσκολες διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσουν οι Ιντεπεντιέντε και Πατσούκα που εμπλέκονταν στα δικαιώματα του παίκτη, με αργεντίνικη φινέτσα που παραδοσιακά βοηθάει το «τριφύλλι», ο 29χρονος εξτρέμ συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα. Παίκτης ψυχολογίας, με τρεξίματα, με τσαγανό, με λατίνικο ταπεραμέντο και πανέτοιμος από την πρώτη στιγμή λόγω και των συμμετοχών που είχε στην Αργεντινή προτού φτάσει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, ο Παλάσιος γνωρίζει πως οι «πράσινοι» περιμένουν πολλά από εκείνον. Ισχυρό δίδυμο δημιουργήθηκε στα γκολπόστ με Διούδη-Μπρινιόλι, ο Βέλεθ είναι «κολώνα» στην άμυνα, ο Κουρμπέλης έλειψε πολύ πέρυσι και φέτος θα επανέλθει για να βοηθήσει, ενώ επιθετικά είναι αυξημένες οι ελπίδες για γκολ με Καρλίτος, Ιωαννίδη και Μακέντα.

LIKE ΑΝ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξ αρχής παρουσιάστηκε με 100% σοβαρότητα για το πρότζεκτ που ανέλαβε, όντας η πρώτη επιλογή για τον πάγκο του Παναθηναϊκού έπειτα απ' όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν και τα λάθη με τους προκατόχους της θέσης στην άκρη του πάγκου. Παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό τους μήνες που προηγήθηκαν της πρόσληψής του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεκάθαρη εικόνα για όσα χρειαζόταν η ομάδα και αυτά προσπάθησε να φτιάξει στην προετοιμασία. Θα είναι ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό να ξεχάσει την περσινή καταστροφή με την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Να το αποβάλλει τελείως ο σύλλογος και να κοιτάξει μπροστά για να καταφέρει να επιστρέψει εκεί που πρέπει. «Αν σας έλεγα πως σήμερα ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα ήμουν σοβαρός» είχε πει ο κόουτς στην παρουσίασή του. Μονόδρομος για τους «πράσινους» είναι να κλείσουν την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας, να είναι ανταγωνιστικοί και φυσικά να επιστρέψουν στην Ευρώπη, έχοντας βάλει τις βάσεις για να κάνουν πρωταθλητισμό την επόμενη χρονιά.

UNLIKE AN: Τα παθήματα δεν γίνουν μαθήματα. Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, με τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες έπειτα από την έξαρση του κορονοϊού και με τις μεταγραφές που έχει κάνει το φετινό καλοκαίρι, έχει υποχρέωση να δείξει ότι μπορεί επιτέλους να είναι ανταγωνιστικός στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η πίεση αυτή, καλώς ή κακώς, πέφτει πάνω του από την αρχή και προφανώς δεν νοείται τίποτα λιγότερο από ευρωπαϊκή θέση στην ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και κάλυψη του εδάφους από την κορυφή. Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε ένα μείζον πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί από την προετοιμασία και αφορά την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δέχεται πολλά τέρματα από τους αντιπάλους του και μπορεί να έλειπαν οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας, μπορεί ο Σάρλια να χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, όμως θα πρέπει να εκλείψουν τα λάθη και να υπάρξει σοβαρότατη διόρθωση της κατάστασης εκεί...

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Όσο κι αν ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι διεκδικητής της κορυφής, σε αυτό το κομμάτι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το είπε με τον πιο σωστό τρόπο για τον πήχη που δεν θα πρέπει να φτάσει αμέσως εκεί. Μεσοεπιθετικά οι «πράσινοι» έχουν προσθέσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά διαφορετικά πράγματα από αυτά που αντίκριζε ο κόσμος της ομάδας την περασμένη σεζόν. Οι Λούντκβιστ, Βιτάλ και Παλάσιος, εφόσον επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, μπορούν να βοηθήσουν για τη δημιουργία των γκολ που μάταια αναζητούσε κάποιος στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2020-2021. Καλύτερος θα είναι. Πρέπει να είναι. Δεν μπορεί να μην είναι με τις επιλογές παικτών που έγιναν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα