Αφού δεν ενοχλείται κανείς…

Αφού δεν ενοχλείται κανείς…

Αφού δεν ενοχλείται κανείς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια τις πολυσυζητημένες σχέσεις Ολυμπιακού και Άρη και δίνει μία άλλη διάσταση για το όλο θέμα που απασχολεί τη φίλαθλη Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς σε όλα τα αφιερώματα γι’ αυτή τη χρονιά, ας διορθώσουμε το πάρε-δώσε και το ήρθαν-έφυγαν των ομάδων… Όπως όλα δείχνουν (και αφού κανείς δεν διαψεύδει τίποτα) πρέπει να βάλουμε τον Ρόουζ στη λίστα με τους παίκτες που παραχώρησε ο Ολυμπιακός!

Μαζί δηλαδή με Χασάν, Χολέμπας, Σα, Ραντζέλοβιτς, Ντουρμισάι (τι ιστορία και αυτή…) να βάλουμε και τον Ρόουζ. Έτσι δεν είναι; Το αρνείται κανείς; Ποιος το διαψεύδει; Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, θα είχαμε διαψεύσεις, ανακοινώσεις, μηνύσεις, αντιδράσεις και… πολλά-πολλά ακόμη. Τώρα… άκρα του τάφου σιωπή που δείχνει πάρα πολλά… ΚΑΝΕΙΣ από τον Ολυμπιακό και τον Άρη δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει για την ουσία!

Ας τεθούν και πάλι οι πολύ απλές και αυτονόητες ερωτήσεις:

1) Είναι ψέμα ότι ο Ρόουζ πουλήθηκε στη Λέγκια από τον Ολυμπιακό;

2) Πότε ο Άρης παραχώρησε τον παίκτη στον Ολυμπιακό;

3) Γιατί έγινε αυτή η τριπλή κίνηση;

4) Γιατί έγινε και αυτό χωρίς ενημέρωση στον κόσμο;

«Και γιατί να σου απαντήσουμε εσένα που είσαι… τέτοιος και έκανες εκείνο και το άλλο…» Αυτή θα είναι η απάντηση, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μπουν στην ουσία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι σειρά γεγονότων στα οποία προστίθεται και το τελευταίο που είναι απίστευτο!

Η πολύ καλή σχέση του Άρη (του Καρυπίδη δηλαδή) με τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, άρχισε πριν 3-4 χρόνια. Ήταν τότε που ξαφνικά ένας πιτσιρικάς ονόματι Κλιγγόπουλος μεταγράφηκε από τους κιτρινόμαυρους στους ερυθρόλευκους. Από τότε έγιναν πάάάρα πολλά και φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, όπου όλη η φίλαθλη Ελλάδα μιλάει για όσα γίνονται μεταξύ των δύο ΠΑΕ και των συγκεκριμένων ιστορικών ομάδων.

Στην αρχή γίνονταν μεγάλες προσπάθειες για να διαψευστεί αυτή η… φιλία. Στην πορεία ήταν και αυτό… άσκοπο. Μιλούσαν τα γεγονότα!

1) Το καλοκαίρι του 2018 όλη η Ελλάδα είχε την εντύπωση ότι ο Άρης έπαιρνε ελεύθερο τον Σιώπη που έφευγε από τον Ολυμπιακό! (Νωρίτερα ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να μείνει ελεύθερος γιατί φημολογούνταν ότι θα πάει στην ΑΕΚ). Όταν το 2019 ο Σιώπης έφευγε για την Αλάνιασπορ, γινόταν ξαφνικά γνωστό ότι ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του παρέμενε στον Ολυμπιακό!

2) Παρόμοια κατάσταση και με τον Ντουρμισάι! Στην αρχή δεν γράφτηκε και δεν ανακοινώθηκε ότι υπήρξε δανεισμός από τον Ολυμπιακό. Μετά προέκυψε και αυτό! Ειδικά όταν στην σύσκεψη των big4 στο Μεγάλη Βρετανία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορούσε τον Βαγγέλη Γραμμένο για το ότι η ΕΠΟ δεν εξέδιδε δελτίο στον ποδοσφαιριστή. Και τι συνέβη όταν η ΕΠΟ έκανε το… χατίρι τους; Τιμωρήθηκαν όλοι μαζί γιατί υπήρχε η απαγόρευση μεταγραφών. Αλλά και τότε… πάλι η ΕΠΟ έφταιγε!

3) Στις 9 Ιουλίου του 2020 η ΠΑΕ Άρης διαρρέει από μόνη της, ότι για να αγοράσει τελικά τον Ματέο Γκαρσία από τον Ερυθρό Αστέρα, θα δεχθεί μία διευκόλυνση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός! Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος, αλλά το λάθος δεν μπορούσε να διορθωθεί. (Και να ήταν το μόνο…).

4) Πριν λίγους μήνες ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε ότι ένας άλλος ποδοσφαιριστής από τους πολλούς που κάνουν τελευταία τη διαδρομή Καραϊσκάκη-Χαριλάου, ο Μάριος Σιαμπάνης, έλυσε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό της τάξης των 200 χιλιάδων ετησίως, για να υπογράψει ως ελεύθερος στον Άρη έναντι 28 χιλιάδων ευρώ.

5) Λίγο μετά και μέσα σε όλο τον χαμό για την καταγγελία περί δωροδοκίας σε παίκτη του Άρη την οποία κάνει ο Καραπαπάς(!!!) και όχι ο επίσημος Άρης, αναφέρεται ότι τον Σιαμπάνη εκπροσωπεί η αδελφή της γενικής διευθύντριας της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

6) Με διάφορους τρόπους και εντελώς ξαφνικά, παίκτες του Ολυμπιακού (Μάνος, Μπρούνο, Μαρτίνες και άλλοι) μένουν τη μία μέρα ελεύθεροι και την επομένη πηγαίνουν στον Άρη!

7) Δύο όλους και όλους αξιόλογους νεαρούς βγάζει η κ19 του Άρη, ξαφνικά και τους δύο (Μπαγκαλιάνη-Μπακούτση) τους αποκτά ο Ολυμπιακός. Ο Μπακουτσής φεύγει για τον Αλμωπό Αριδαίας που ανακοινώνει αρχικά ότι… «Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2018 και από τότε προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα του Άρη. Έπειτα αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και δόθηκε δανεικός στον Άρη». Λίγο μετά η ανακοίνωση αλλάζει και κόβεται το επίμαχο σημείο για το ότι ο παίκτης έπαιζε δανεικός στον Άρη!

8) Φθάνουμε στο 2021 και γίνεται ό τι γίνεται με τον Ρόουζ για τον οποίο ο Άρης δεν διαψεύδει ότι παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό και από εκεί στη Λέγκια, ενώ όλοι ήξεραν ότι οι Πολωνοί τον απέκτησαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος που προσπαθεί να σχολιάσει είναι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, που φυσικά δεν διαψεύδει τίποτα.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται χρονικά με την μεγάλη παράδοση που χτίζει ο Ολυμπιακός σε βάρος του Άρη που απλά επιδεινώνει τις εντυπώσεις, μια και εγώ -πραγματικά το γράφω- δεν θα αφήσω ΠΟΤΕ υπόνοιες για άλλου είδους καταστάσεις. Χρονικά, τα παραπάνω γεγονότα, συμπίπτουν με τα αποτελέσματα.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει όλα τα παραπάνω! Από την άλλη… Υπάρχει κάτι παράνομο; Ποιος το υποστηρίζει; Για παράδειγμα, στο πιο βασικό από όλα και στο πολύ κρίσιμο: Υπάρχει κανείς που… σε όλες αυτές τις επαφές-συναλλαγές-συμφωνίες έχει να αποδείξει κάτι περίεργο για τις διαδρομές του χρήματος, που δεν τις λες και… απλές; Εκεί είναι το θέμα. Όποιος έχει ας πάει στην ΕΕΑ (ο Αυγενάκης έχει την πολιτική ευθύνη και είναι υπεύθυνος για τους διορισμούς έχοντας εκεί τον κουμπάρο του ως πρόεδρο ) για να βγάλει άκρη πραγματοποιώντας την καταγγελία για την οποία θα ξεκινήσει έρευνα από την Μαρούπα και τους άλλους… Θα πάει κανείς; Υπάρχουν άλλα στοιχεία; Ποιος ξέρει; Θα δούμε…

Από εκεί και πέρα αφού για όόόλα τα παραπάνω δεν νοιάζονται οι ίδιοι οι Αρειανοί φίλαθλοι, δεν προβληματίζονται, δεν θίγονται και δεν ζητάνε εξηγήσεις από την ΠΑΕ, τι λόγος πέφτει σε όλους τους άλλους; Η μόνιμη απάντησή τους σε όλα αυτά είναι… «μα ναι και εσείς όμως δεν μπορείτε να μιλάτε …». Τίποτα επί της ουσίας! Πάντα κάποιος άλλος φταίει… Δικαίωμά τους!

Δεν τους νοιάζει που παίρνουν συνέχεια παίκτες από τον Ολυμπιακό! Δεν ενδιαφέρονται που αργότερα μαθαίνουν τις πραγματικές συμφωνίες. Δεν στεναχωριούνται που η ομάδα τους παραδέχεται ότι μέσω Ολυμπιακού μπορεί να πάρει παίκτη (Γκαρσία). Δεν προβληματίζονται που είναι πάντα μαζί, ακόμη και στις καταγγελίες για δικό τους παίκτη. Δεν έχουν να πουν τίποτα που τους υπερασπίζεται ο Μαρινάκης, ο Καραπαπάς, ενώ παλιότερα τους αποθέωνε ο Σάββας Θεοδωρίδης, όπως και τόσα ερυθρόλευκα Μέσα. Και τώρα δεν δίνουν σημασία πώς τελικά έφυγε ο Ρόουζ; Αφού πάντα ως απάντηση υπάρχει το… «Εσείς όμως τότε κάνατε…». Αυτή είναι η απάντηση και λύνονται όλα. Όλα ξεπερνιούνται!

Στο τέλος-τέλος βγαίνουν και ικανοποιημένοι από τη σχέση-συνεργασία αυτή! Πανηγυρίζουν γιατί… έτσι πουλιούνται καλύτερα οι παίκτες όπως γράφτηκε! Δεν προβληματίζονται γιατί… δεν έγινε και τίποτα. ΟΚ!

Άρα… Τι ασχολείστε; Μπράβο στον Άρη που… εκτός όλων των άλλων, τον κυνηγούν όλοι στην Ελλάδα γιατί τον φοβούνται… Τι να πεις;

* Παρεμπιπτόντως, θα μας απαντήσει κανείς γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΔΕΝ πήγε στο CAS να διεκδικήσει το δίκιο της στην περσινή δήθεν υπόθεση πολυϊδιοκτησίας; Αφού τα στοιχεία ήταν… ατράνταχτα και πολλά ΜΜΕ μαζί με την Μαρούπα και τον κουμπάρο του Αυγενάκη στην ΕΕΑ είχαν βγάλει απόφαση! Στο CAS γιατί δεν πήγαν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.