Άρης: Το όνειρο του τίτλου και η διατήρηση των κεκτημένων (vids)

Άρης: Το όνειρο του τίτλου και η διατήρηση των κεκτημένων (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Το όνειρο του τίτλου και η διατήρηση των κεκτημένων (vids)

bet365

Οι δαπανηρές μεταγραφές για την ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ομάδας με την ταυτόχρονη διατήρηση του βασικού κορμού, αναμφίβολα, διατηρούν τον Άρη στις θέσεις των πρωταγωνιστών της ερχόμενης Interwetten Superleague.

Οι «κίτρινοι» προχώρησαν συνολικά σε εννιά μεταγραφικές κινήσεις εκ των οποίων οι επτά προορίζονται για το βασικό σχήμα. Το συγκεκριμένο γεγονός προφανώς καταδεικνύει τις προθέσεις τους για την ερχόμενη σεζόν, την επιθυμία τους να γίνει πιο αποτελεσματικοί αλλά και το υψηλό επίπεδο πληρότητας που παρουσιάσουν. Ο Άρης έκανε την πιο δαπανηρή μεταγραφική στην ιστορία του καθώς το κόστος της άφιξης του Αμπουμπακάρ Καμαρά (συμπεριλαμβανομένου και του συμβολαίου του) αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ. «Αγόρασε» τη λάμψη του Χουάν Ιτούρμπε, άλλαξε πολλά στην άμυνα και ενίσχυσε την επιθετική γραμμή προσδοκώντας ότι θα βρει αυτό που του έλειχε πέρυσι. Γιατί πήρε υψηλό βαθμό στη δημιουργία αλλά και χαμηλότατο στην εκτέλεση. Αυτές οι κινήσεις έγιναν για να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις αλλά και να διεκδικήσει έναν τίτλο (Κύπελλο) που τόσο έχει ανάγκη ως οργανισμός.


ΗΡΘΑΝ: Ντένις Θέσαρ, Φαμπιάνο Λέισμαν, Λούμορ Αγκμπενγένου, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Μπαντού Ντιαγέ, Χουάν Ιτούρμπε, Ιζέτ Χαΐροβιτς, Μοχανάντ Άλι, Αμπουμπακάρ Καμαρά

ΕΦΥΓΑΝ: Ζακαρί Μπουσέ, Λίντσεϊ Ροζ, Τόνι Ντάτκοβιτς, Πέτρος Μπαγκαλιάνης, Πέτρος Μπακούτσης, Νικόλας Ιωάννου, Απόστολος Μαρτίνης, Έργκυς Κάτσε, Σάντε Σίλβα, Μπρούνο Φελίπε

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στη δεύτερη χρονιά του στον Άρη, τούτη τη φορά ο Άκης Μάντζιος δεν θα διαχειριστεί ρόστερ το οποίο βρήκε αλλά μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε μέσα και από τις δικές του αποφάσεις. Είναι η παρθενική φορά στην καριέρα του που θα διαχειριστεί ένα ρόστερ με τόσο υψηλή ποιότητα, συνεπώς και για τον ίδιο στοιχειοθετεί ένα ισχυρό στοίχημα. Δείχνει αποφασισμένος να διατηρήσει τη διάταξη (4-2-3-1) με την οποία πορεύτηκε ο Άρης στην περσινή χρονιά και ομολογουμένως είχε εξαιρετική χρονιά έως και τα Playoffs, ωστόσο το φετινό ρόστερ του προσφέρει τη δυνατότητα περισσοτέρων αλλαγών στη διάρκεια ενός αγώνα ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Θα χρειαστεί να επιβάλλει ισορροπίες εσωτερικά της ομάδας καθώς το ρόστερ είναι αρκετά μεγάλο για έναν αγώνα την εβδομάδα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Βάσει καριέρας αλλά και των χιλιάδων λέξεων που έχουν γραφτεί με σκοπό την περιγραφή του ταλέντου του, αυτός είναι ο Χουάν Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός επιθετικός κάποτε χαρακτηρίστηκε και ως «μικρός Μέσι» και προ επταετίας υποχρέωσε τη Ρόμα να επενδύσει ποσό περί των 25 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του. Η ευρωπαϊκή καριέρα του δεν ήταν αντίστοιχη των προσδοκιών με συνέπεια την επιστροφή στη Λατινική Αμερική στην οποία ήταν στα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω του Άρη ουσιαστικά έχει την ευκαιρία διάσωσής της. Τώρα, βάσει προσφοράς και αγωνιστικού ρόλου, ο Μπρούνο Γκάμα δεν χάνει τον τίτλο του «αστεριού» καθώς παραμένει ο σημαντικότερος παίκτης και το σπουδαιότερο γρανάζι στην επιθετική μηχανή των «κίτρινων».

LIKE ΑΝ: Σπουδαιότερη προίκα για τον Άρη είναι η περσινή σεζόν όπου διεκδίκησε μέχρι τέλους τη δεύτερη θέση. Έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα τον αγωνιστικό προϋπολογισμό του αλλά και ενισχυθεί στις θέσεις που «πονούσε», είναι προφανές ότι στόχος είναι μια πορεία αντίστοιχη με την περσινή. Σε επίπεδο ρόστερ εξάλλου δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τις ομάδες που εντάσσονται στους ρεαλιστικούς ανταγωνιστές του. Οπότε, στην Interwetten Superleague μια πορεία αντίστοιχη της περσινής με την ταυτόχρονη απαίτησης της καλής παρουσίας στα Playoffs – καθώς εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα για τον Άρη της τελευταίας διετίας – είναι ρεαλιστικός στόχος. Αυτό βέβαια που λείπει από τους «κίτρινους» είναι ένας τίτλος, αυτόν θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν μέσω του Κυπέλλου.

UNLIKE AN: Στο ενδεχόμενο απώλειας των κεκτημένων. Δηλαδή, αν αμφισβητηθεί η παρουσία του στην 4αδα ή εξελιχθεί σε απλός θεατής της κούρσας του Πρωταθλήματος. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλότερο μέσα από τις ενισχυτικές ενέργειες και των υπολοίπων ομάδων, γι’ αυτόν τον λόγο όμως ο Άρης προχώρησε σε δαπανηρές μεταγραφικές κινήσεις όπως αυτές των Αμπουμπακάρ Καμαρά, Μπαντού Ντιαγέ. Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αποτελεσματικός στα παιχνίδια που οδηγούν στη διεκδίκηση ενός τίτλου. Στις δύο τελευταίες διοργανώσεις του Κυπέλλου οι «κίτρινοι» βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένης της ενίσχυσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ομάδας αλλά και της πληθώρας λύσεων που έχει στα χέρια του ο Άκης Μάντζιος, ο Άρης θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματικός και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Μειονέκτημά του είναι η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών που επέβαλαν οι Επιτροπές Δεοντολογίας και Εφέσεων καθώς σε περίπτωση που διατηρηθεί, δεν είναι τόσο εύκολο να «καταπιεί» αυτή τη διαφορά. Κυρίως όμως, από τη στιγμή που προχώρησε σε μεταγραφικές κινήσεις παικτών που υπολογίζονται για το βασικό σχήμα, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο κάθε παίκτης θα αποδεχθεί τον ρόλο του στην ομάδα ούτως ώστε να μην διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες. Δηλαδή, παίκτες οι οποίοι είχαν βασικότατο ρόλο πέρυσι, φέτος θα έχουν κυρίως υποστηρικτικό, πράγμα που είναι λογικό βάσει της ατομικής ποιότητας των παικτών που ήρθαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα