Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές των Big 5 (pics & poll)

Θοδωρής Βασίλης
Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές των Big 5 (pics & poll)

bet365

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και το Gazzetta παραθέτει τις δέκα σημαντικότερες μεταγραφές που πραγματοποίησε το Big 5 κι έκαναν αίσθηση.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό παρά τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που έφερε η πανδημία στην ζωή μας. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που πασχίζει να βρει ξανά τον σωστό δρόμο, οι Big 5 προσπάθησαν να ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ τους με ποιοτικές μεταγραφές με ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Και η αλήθεια είναι ότι ορισμένες από αυτές είναι άκρως εντυπωσιακές, κινήσεις πρώτης γραμμής. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόνι Λόπες και ο Βάτσλικ στον Ολυμπιακό, ο Τσούμπερ στην ΑΕΚ, ο Ιτούρμπε στον Άρη, ο Παλάσιος στον Παναθηναϊκό ανεβάζουν επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα και υπόσχονται να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές, που τόσο ανάγκη έχει το ελληνικό κοινό. Το Gazzetta θα σταθεί στις δέκα κινήσεις που προκάλεσαν την μεγαλύτερη αίσθηση στον ελληνικό χώρο.

Loading...

Ρόνι Λόπες (Ολυμπιακός)

Ρόνι Λόπες (Ολυμπιακός)

Χένρι Ονιεκούρου (Ολυμπιακός)

Χένρι Ονιεκούρου (Ολυμπιακός)

Τόμας Βάτσλικ (Ολυμπιακός)

Τόμας Βάτσλικ (Ολυμπιακός)

Γιασμίν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Γιασμίν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Αλεξάντρου Μίτριτσα (ΠΑΟΚ)

Αλεξάντρου Μίτριτσα (ΠΑΟΚ)

Χουάν Ιτούρμπε (Άρης)

Χουάν Ιτούρμπε (Άρης)

Αμπουμπακάρ Καμαρά (Άρης)

Αμπουμπακάρ Καμαρά (Άρης)

Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ)

Στέφεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)

Στέφεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)

Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός)

Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός)

Ένα από τα τρία μεγάλα μπαμ του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα και ήρθαν σε συμφωνία με την Σεβίλλη για την απόκτηση του διεθνή Πορτογάλου εξτρέμ με την μορφή δανεισμού. Ένας παίκτης κλάσης που έχει αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία στην Μονακό πριν πάρει τον δρόμο για την Ισπανία και την Σεβίλλη στο πλαίσιο της μεταγραφής του Μπεν Γιεντέρ. Και μπορεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» να μην στέριωσε, συνεχίζοντας στη Νις, αλλά και μόνο ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου (οι Σεβιγιάνοι έβαλαν ρήτρα αγοράς κοντά στα 12 εκατ.) που με μια κίνηση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα.

Η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού στα εξτρέμ. Και μόνο το γεγονός πως η απόκτησή του από την Μονακό μπαίνει στην δεκάδα των πιο ακριβών μεταγραφών των «ερυθρόλευκων» από το 2010 δείχνει την αξία του Νιγηριανού άσου. Οι Πειραιώτες έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 5 εκατ. Ευρώ για να κάνουν δικό τους. Ο Ονιεκούρου αποτελούσε στόχος του Ολυμπιακού τα δύο τελευταία χρόνια και από την στιγμή που η Γαλατά δεν είχε σκοπό να πληρώσει την ρήτρα αγοράς του οι πρωταθλητές Ελλάδος κινήθηκαν άμεσα κι έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς. Ο 24χρονος άσος προέρχεται από φουλ σεζόν στην Γαλατά και θα αποτελέσει ένα από τα όπλα του Ολυμπιακού για την διατήρηση των σκήπτρων.

Άλλη μια μεταγραφή από το πάνω ράφι για τους Πειραιώτες. Ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο Euro και από τους βασικούς συντελεστές ώστε η Τσεχία να φτάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Κουβαλάει μια πλούσια καριέρα και προερχόμενος από την Σεβίλλη θα αντικαταστήσει εύκολα τον Σα ο οποίος μετακόμισε στην Αγγλία. Ο Βάτσλικ με τις εμφανίσεις του είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων όπως η Νάπολι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα κάνοντάς τον δικό του για τα επόμενα δύο χρόνια με οψιόν για άλλο ένα.

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φοράει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος αποκτάται από τον Δικέφαλο με την μορφή διετούς δανεισμού. O διεθνής Σλοβένος χαφ είχε μπει στο στόχαστρο του «Δικεφάλου του Βορρά» και αποτελούσε επιθυμία του Ράζβαν Λουτσέσκου ο οποίος έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με μια τεράστια καριέρα στα ιταλικά γήπεδα, καριέρα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 στην Παλέρμο για να συνεχιστεί σε Σασουόλο, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα και Πάρμα. Ένας ποδοσφαιριστής που ανεβάζει επίπεδο τον Δικέφαλο του Βορρά στην μεσαία γραμμή.

Ο Ρουμάνος εξτρέμ αποτελεί την επιλογή του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ για τα άκρα της ομάδας. Ο πολυταξιδεμένος άσος (έχει αγωνιστεί σε Ιταλία, Αραβία καθώς και στο MLS) έρχεται με την μορφή δανεισμού από τη New York City FC με στόχο να δώσει αυτό που λείπει από τα άκρα του Δικεφάλου του Βορρά, ταχύτητα. Ο Μίτριτσα μετά την εμπειρία του στο MLS και στην Αλ Αχλί είναι αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία και να ξεχωρίσει ξανά επί ευρωπαϊκού εδάφους. Διεθνής με όλες τις εθνικές της Ρουμανίας ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Χουάν Ιτούρμπε αποτελεί το μεγάλο μπαμ του Άρη το φετινό καλοκαίρι. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από Πόρτο και Ρόμα με επιτυχία που ανάγκασε Αργεντινή και Παραγουάη να μονομαχήσουν για το ποια θα τον κάνει δικό της. Ένας παίκτης με τεράστια ποιότητα που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα πλάγια όσο και ως δεύτερος επιθετικός, είναι με διαφορά ότι καλύτερο έχουν φέρει οι «κίτρινοι» τα τελευταία χρόνια. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ζήσει μεγάλες στιγμές και ο Ιτούρμπε θα γίνει το νέο τραγούδι στα χείλη των οπαδών.

Είναι ο άνθρωπος που θα επωμιστεί το βάρος να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Άρη. Ο διεθνής με την ομάδα της Μαυριτανίας έρχεται στην Θεσσαλονίκη προερχόμενος από την Φούλαμ με τον Θόδωρο Καρυπίδη μετά από σκληρές μάχες να καταφέρνει τελικά να συμφωνεί για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή. Ο Καμαρά φέρνει μαζί του εμπειρία, ικανότητα, τεχνική με τον 26χρονο φορ να κουβαλάει μια πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί σε κορυφαία πρωταθλήματα όπως η Αγγλία και η Γαλλία. Ήδη κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του έστω και σε φιλικό επίπεδο με το γκολ του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η μεγάλη επιστροφή, αυτή την φορά οριστική και μόνιμα. Ο αγαπημένος «Τσίνο» των οπαδών της ΑΕΚ αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Λας Πάλμας και ετοιμάζεται να φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα με πολλά γκολ. Η Ένωση έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό του 1.5 εκατ. Ευρώ για να τον κάνει δικό της με τον Αραούχο να έρχεται πεινασμένος έχοντας πλέον εξασφαλίσει το μέλλον του στην αγαπημένη του ΑΕΚ. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη που με μια κίνηση μπορεί να εκθέσει μια ολόκληρη άμυνα και να πετύχει από το πιο απλό γκολ μέχρι το γκολ της χρονιάς. Το σίγουρο είναι ότι ο Αργεντινός θα είναι απόλαυση.

Μπορεί ο Αραούχο να είναι ο αγαπημένος των φίλων της ΑΕΚ, αλλά ο Στέφεν Τσούμπερ αποτέλεσε την μεταγραφή που έκλεψε την παράσταση κι ενθουσίασε τους απανταχού φίλους της Ένωσης. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση κι έφερε στην Ελλάδα έναν παίκτη από την Bundesliga, 40 φορές διεθνή με την εθνική Ελβετίας με την οποία έχει πετύχει και οκτώ γκολ. Μάλιστα στο πρόσφατο Euro είχε παίξει κομβικό ρόλο, έχοντας και τέσσερις ασίστ! Ο Τσούμπερ είναι δεξιοπόδαρος και αγωνίζεται ως εξτρέμ στην αριστερή πτέρυγα. Ωστόσο, μπορεί να ανταποκριθεί και πίσω από τον επιθετικό ως δεκάρι, αλλά και ως εσωτερικός χαφ.

Μετά τους δύο εξτρέμ του Ολυμπιακου μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ θα είναι από τους καλύτερους εξτρέμ με βάση τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ειδικά για τον τωρινό Παναθηναϊκό είναι παίκτης που κάνει την διαφορά. Τα καλυτέρα του παιχνίδια τα έκανε βέβαια όταν ήταν στην Ταγιέρες την οποία μάλιστα έβγαλε και Λιμπερτάδορες κερδίζοντας έτσι μεταγραφή 5 εκατ. ευρω στο Μεξικό. Βασικό στέλεχος σε Μπόκα Τζούνιορς, Νιούελς και Ιντεπεντιέντε εφόσον έρθει και προσαρμοστεί (μην ξεχνάμε είναι 29 ετών και πρώτη φορά βγαίνει από την δική του φούσκα ασφάλειας εύκολα θα κάνει την διαφορά σε αυτό το χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα.