Ο Κινκουέ που έφερε ο Ολυμπιακός έχει ακόμη καλύτερες προδιαγραφές από Σισέ και Μπα!

Ο Κινκουέ που έφερε ο Ολυμπιακός έχει ακόμη καλύτερες προδιαγραφές από Σισέ και Μπα!

Ο Κινκουέ που έφερε ο Ολυμπιακός έχει ακόμη καλύτερες προδιαγραφές από Σισέ και Μπα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την τελευταία μεταγραφική έκπληξη του Ολυμπιακού.

Κάτι τέτοιους παίκτες, όπως ο Κινκουέ που έφερε ο Ολυμπιακός, μου αρέσει να τους ψάχνω περισσότερο από τις «κλασικές» μεταγραφές, παικτών που λιγότερο η, περισσότερο ξέρουμε.

Κοίταξα λοιπόν λίγο τον πανύψηλο Γάλλο, με τις ρίζες από το Κονγκό, που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να υπογράψει τους «ερυθρόλευκους» τετραετές συμβόλαιο-απομένουν να τακτοποιηθούν κάποια διαδικαστικά με την Ίντερ, που θα πάρει μισό εκ. Ευρώ για τον παίκτη της και θα κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 10%, μία συμφωνία που την λες πραγματικά καλή, αφού οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν ένα πραγματικά ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό με όχι πολλά χρήματα, ενώ ακόμη κι αν αύριο μεθαύριο τον πουλήσουν π.χ. 20 εκ. Ευρώ, θα δώσουν στους Ιταλούς πίσω 2 εκ. Ευρώ.

Ποια είναι η εικόνα που σχημάτισα για τον Κινκουέ; Σε γενικές γραμμές μου άρεσαν όσα είδα και κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προχώρησαν σε μία τέτοια κίνηση! Κάποια από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του θα έλεγα ότι με εντυπωσίασαν. Για παράδειγμα, μπορεί και κάνει θεαματικές όσο και αποτελεσματικές επεμβάσεις με όπλο τα εξαιρετικά του τάκλιν…Αρέσκεται να βγαίνει και να παίζει ψηλά άμυνα και να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, όπως πρέπει να είναι ένας στόπερ μεγάλης ομάδας…Οι 30άρες και 40άρες πάσες του είναι εκπληκτικές σε ακρίβεια κι έτσι έχει τη δυνατότητα τόσο να αλλάζει το παιχνίδι από τη μία πλευρά στην άλλη, όσο και να βγάζει συμπαίκτες του σε καλές θέσεις με κάθετες μεταβιβάσεις…Η ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι είναι μεγάλη, χάρη στα σχεδόν 195 εκατοστά του, αυτό που λέμε δίμετρος…Διακρίνεται για την ψυχραιμία με την οποία κόβει και διώχνει την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής της ομάδας του…

Ο Σισέ και ο Μπα

Εύλογο το επόμενο ερώτημα: αφού είναι τόσο καλός, γιατί τον έδωσε η Ίντερ και δεν τον κράτησε. Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Προφανώς και έχει μειονεκτήματα στο παιχνίδι του ο Κινκουέ και τα αξιολόγησαν οι Μιλανέζοι κι αποφάσισαν ότι δεν τους κάνει. Το κυριότερο, κατά την εκτίμηση μου, έχει ένα θέμα όταν ένας αντίπαλος του κάνει αλλαγές κατεύθυνσης, αυτό που λέμε δεν στρίβει εύκολα, λόγω του ύψους του. Κι ένα δεύτερο, ότι κάποιες αποφάσεις του μέσα στην περιοχή δεν είναι οι καλύτερες, κάνοντας ξέρω γω πέναλτι που δεν θα έπρεπε να κάνει.

Από την άλλη, μιλάμε για ένα παιδί που δεν είναι καν 20 ετών, που ήταν εφτά φορές διεθνής με την Κ17 της Γαλλίας και που για δίμετρος είναι πολύ γρήγορος. Άρα, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αν δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του, μπορεί να βρει λύσεις γι΄ αυτές. Ίσως και να υπερβάλλω λίγο, αλλά με όσα είδα μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι οι προδιαγραφές που έχει ο Κινκουέ είναι ακόμη καλύτερες από αυτές των Σισέ και Μπα, με τους οποίους παίζει στην ίδια θέση.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στην ηλικία του Κινκουέ, ο οποίος παίζει δύο χρόνια βασικός στη Β ομάδα της Ίντερ, ο Σισέ μόλις έφευγε από την Σενεγάλη για τη μικρή γαλλική Αζαξιό και ο Μπα ήρθε στην Ευρώπη, επίσης στη Β΄ Γαλλίας, στα 22 του.

Άσχετο: είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο, αλλά αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να φέρει τον Γκιλμπέρ, πραγματικά θα έλυνε το πρόβλημα του, καλύτερα κι απ΄ ότι θα το πίστευε, λέω εγώ…

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.