Μαμαντού Κανέ: Ενας all around χαφ που ψάχνει το επόμενο βήμα (vids)

Μαμαντού Κανέ: Ενας all around χαφ που ψάχνει το επόμενο βήμα (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Μαμαντού Κανέ: Ενας all around χαφ που ψάχνει το επόμενο βήμα (vids)

bet365

Το Gazzetta ξετυλίγει το κουβάρι της ποδοσφαιρικής ιστορίας του γαλλόφωνου Κανέ, που κλείνει η ομάδα του Ολυμπιακού.

Στα 24 του χρόνια ο Μαμαντού Κανέ είχε από μικρός το όνειρο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Η ωριμότητα που έδειξε και το γεγονός ότι αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σε κομβικές θέσεις (εξάρι και οκτάρι) τον βοήθησαν στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Στη μικρή Εθνική της χώρας του, της Γουϊνέας, (U20) είχε χριστεί αρχηγός, δείγμα των προσόντων του και της εμπιστοσύνης που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Η Καλούμ της Γουϊνέας δεν θα μπορούσε να καλύψει τα ποδοσφαιρικά του θέλω.

Oπως πολλά ακόμα παιδιά από την Αφρική που ήθελαν να παίξουν στην Ευρώπη βρήκε τη δική του γη της... επαγγελίας στο Αζερμπαϊτζάν. Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη η χιλιομετρική απόσταση δεν είναι και μικρή...

Χάρτης

«Είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω την καριέρα μου στο Αζερμπαϊτζάν και ήθελα να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία για να γίνω ο παίκτης που θέλω. Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου και η Νέφτσι είναι ένα ιδανικό μέρος για μένα για να παίξω ποδόσφαιρο», είχε πει το 2020 ο 24χρονος πλέον χαφ.

Ο Κανέ είχε μιλήσει και για την εμπειρία του ως αρχηγός της Εθνικής Γουϊνέας U-20: «Ως αρχηγός της Εθνικής κλήθηκα να ηγηθώ της ομάδας σε δύο μεγάλα τουρνουά. Ήταν ένα δυνατό ποδοσφαιρικό μάθημα για μένα. Παίζοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 (ήταν το 2017) αλλά και στο Κόπα Άφρικα δοκιμάστηκα σε υψηλό επίπεδο και με δυνατούς αντιπάλους και αυτό με βοήθησε να εξελιχθώ».

Στη Νέφτσι Μπακού τον βοήθησε το γεγονός ότι βρήκε και άλλους Αφρικανούς που μιλούσαν γαλλικά. Φέτος έχει 9 συμμετοχές - έχοντας παίξει φυσικά και δύο 90λεπτα εναντίον του Ολυμπιακού στο Champions League - και έχοντας αγωνιστεί ως εξάρι, οκτάρι αλλά και δεξιός χαφ. Συνολικά στη Νέφτσι έχει 70 αγώνες με 4 ασίστ. Έχοντας χαρακτηριστικά ενός αρκετά σκληρού και γρήγορου παίκτη με καλά πόδια.

Οι χρονιές του Κανέ:

2018-2019: 9 ματς χωρίς γκολ ή ασίστ
2019-2020: 23 ματς με 2 ασίστ
2020-2021: 29 ματς με 2 ασίστ
2021-2022: 9 ματς χωρίς γκολ ή ασίστ

Αντίπαλος με Λαουτάρο Μαρτίνες και Ότζο σε επίπεδο Εθνικών

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων στο Παγκόσμιο του U-20 το 2017 ο Κανέ είχε αντιμετωπίσει σπουδαίους παίκτες. Με την Αργεντινή είχε αγωνιστεί κατά του Λαουτάρο Μαρτίνες, όταν η Γουϊνέα είχε ηττηθεί με βαρύ σκορ, 5-0. Αντιμετώπισε ακόμα την Αγγλία του Ότζο - παίκτη που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό - αλλά και του Μέιτλαντ - Νάιλς. Από πλευράς τίτλων το 2020-2021 πήρε πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν με τη Νέφτσι.

Ο Κανέ δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει 7 μη κοινοτικούς (μία ομάδα μπορεί να έχει 12, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιεί και να έχει στο Φύλλο αγώνα μόνο 5 μη κοινοτικούς).


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα