Ολυμπιακός: Κινείται για τον Πολωνό μπακ της Μπράιτον Μίχαλ Καρμπόβνικ

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Κινείται για τον Πολωνό μπακ της Μπράιτον Μίχαλ Καρμπόβνικ

bet365

Για την απόκτηση του 20χρονου Πολωνού αριστερού μπακ, που παίζει και δεξιά, Μίχαλ Καρμπόβνικ κινείται ο Ολυμπιακός. Πρόταση για δανεισμό με οψιόν αγοράς από τη Μπράιτον.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Μπράιτον για την απόκτηση του 20χρονου Πολωνού μπακ, Μίχαλ Καρμπόβνικ. Είναι γεννημένος στις 13 Μαρτίου 2001, έχει ύψος 1,75 και μολονότι η κύρια θέση του είναι αριστερός μπακ, μπορεί να παίξει και δεξιά στην άμυνα, αλλά και αμυντικός μέσος (είναι δεξιοπόδαρος).

Η βρετανική ομάδα τον αγόρασε τον Οκτώβριο του 2020 από τη Λέγκια Βαρσοβίας αντί 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει 17 συμμετοχές, παίζοντας από τον Ιανουάριο και μετά ως δανεικός στη Λέγκια. Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης (24/8) αγωνίστηκε με τη Μπράιτον στον αγώνα του League Cup εναντίον της Κάρντιφ (νίκη της ομάδας του με 2-0).

Η Μπράιτον βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ισπανού Μαρκ Κουκουρέγια, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την παραχώρηση του Καρμπόβνικ. Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού έχει χριστεί διεθνής τόσο με τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Πολωνίας, όσο και σε αυτή των ανδρών. Έχει παίξει σε δύο αγώνες του Nations League και σε ένα διεθνές φιλικό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μπράιτον για να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, ενώ ασφαλώς γίνεται κουβέντα και για οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή.

Ο Καρμπόβνικ εκπροσωπείται από την εταιρεία Unidos, την ίδια δηλαδή που έφερε στον ΠΑΟΚ τον Κάρολ Σφιντέρσκι και στην ΑΕΚ τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Με τη Λέγκια Βαρσοβίας ο νεαρός Πολωνός κατέκτησε δύο πρωτάθλημα, το 2020 και το 2021.

Photo credits: Getty Images

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα