Παναθηναϊκός: Ο Βιτάλ είναι ένας playmaker από το αριστερό «φτερό» (pic)

Παναθηναϊκός: Ο Βιτάλ είναι ένας playmaker από το αριστερό «φτερό» (pic)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Βιτάλ είναι ένας playmaker από το αριστερό «φτερό» (pic)

bet365

Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Ματέους Βιτάλ και το Gazzetta με την βοήθεια του Wyscout ξεκαθαρίζει την φυσική θέση του Βραζιλιάνου που έρχεται ως δανεικός από την Κορίνθιανς.

Παρά τις αρχικές αντιστάσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την συμφωνία με την Κορίνθιανς και ο Ματέους Βιτάλ έρχεται στην Αθήνα με μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς 4 εκατομμυρίων ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του. Η αρχική άποψη που υπήρχε είναι πως ο Βιτάλ είναι ένας καθαρός επιτελικός μέσος, ένα «10άρι» που θα έρθει να «κουμπώσει» στο 4-2-3-1 του Σέρβου προπονητή. Μόνο που η πραγματικότητα για την φυσική θέση του Βραζιλιάνου άσου είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαίρου, Wyscout, ο Βιτάλ στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών της τελευταίας εξαετίας έχει αγωνιστεί ως αριστερός εξτρέμ, με τις κινήσεις του να είναι περισσότερο προς τα μέσα παρά πάνω στην γραμμή. Σε λίγα παιχνίδια έχει παίξει ως επιτελικός μέσος στον... συνωστισμό του άξονα ενώ σε κάποια άλλα αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.

Επί της ουσίας είναι ένας playmaker που ξεκινά τις ενέργειές του από το «φτερό», προσπαθεί περισσότερο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και λιγότερο να περάσει τον αντίπαλο και να εκτελέσει και σαν αγωνιστικό στιλ θυμίζει αρκετά τον Λούκας Βιγιαφάνιες.

Το heatmap της καριέρας του αποδεικνύει του λόγου το αληθές ενώ πληρέστερη ανάλυση θα υπάρξει μόλις ο ποδοσφαιριστής ανακοινωθεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό.

vvv

Photo Credits: Getty Images

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα