Ολυμπιακός: Τι κάνουν ο Λοβέρα κι ο Κούτρης

Ολυμπιακός: Τι κάνουν ο Λοβέρα κι ο Κούτρης

Ολυμπιακός: Τι κάνουν ο Λοβέρα κι ο Κούτρης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τους δύο…τελευταίους δανεικούς του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς δανεικούς. Σχεδόν όλοι επέστρεψαν στο Ρέντη, αλλά φαίνεται ότι μόνο ο Σισέ με τον Μάρκοβιτς θα παραμείνουν στο ρόστερ-κι αυτοί ακόμη δεν είναι 100% σίγουροι, για διάφορους λόγους ο καθένας (αν και νομίζω ότι στο τέλος θα μείνουν, παρότι για τον Αφρικάνο δεν είναι λίγα τα 8 εκ. Ευρώ που είχε δώσει η Τρουά).

Υπάρχουν, όμως, και δύο παίκτες του Ολυμπιακού, των οποίων ο δανεισμός δεν έληγε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά παρατείνεται. Αναφερόμαστε βέβαια στον Λεονάρντο Κούτρη και στον Μάξι Λοβέρα, που έχουν δοθεί στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και στην Ράσινγκ Κλουμπ αντίστοιχα έως τις 30 Ιουνίου 2022 και τις 31 Δεκέμβρη 2021 αντίστοιχα.

Μάλιστα, έχουν και κάτι κοινό. Θεωρητικά, λόγω συγκυριών (βλέπε σοβαρός τραυματισμός Φορτούνη και αιφνίδια απόφαση του Χολέμπας να μη συνεχίσει στον Ολυμπιακό), θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στην ομάδα. Για τη νέα σεζόν. Σημασία, όμως, έχει να ρίξουμε μία ματιά και να δούμε τι κάνουν τώρα οι δύο «ερυθρόλευκοι»-έχουν συμβόλαιο με τον πρωταθλητή Ελλάδας έως το 2023 ο Λεονάρντο κι ως το 2024 ο Αργεντίνος.

Ο (26χρονος) Κούτρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Γερμανίας ως βασικός με τη Φορτούνα, μπήκε αλλαγή στην 2η αγωνιστική, έμεινε στον πάγκο στην 3η και επέστρεψε ως βασικός στην 4η, έχοντας ενδιάμεσα κι ένα ματς βασικός στο Κύπελλο (με μία ασίστ). Η ομάδα του άλλαξε προπονητή κι αυτό δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει τη θέση του, αλλά μοιάζει να είναι αρκετά ισχυρή (με καλά αποτελέσματα η Ντίσελντορφ όσο ο ίδιος παίζει). Πέρυσι είχε ένα καλό β΄ μισό της σεζόν με 16 παιχνίδια (12 βασικός), με δύο ασίστ, δείχνοντας ότι ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα με τους χιαστούς που τον ταλαιπώρησε τελικά ένα ολόκληρο χρόνο κι επιστρέφοντας και στην Εθνική.

Κούτρης

Ο (22χρονος) Λοβέρα δεν είναι ακόμη στις πιο βασικές επιλογές του προπονητή της Ράσινγκ, παρότι με δική του εισήγηση αποκτήθηκε. Στις εφτά πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος Αργεντινής, με την ομάδα του πολύ καλή, 2η στη βαθμολογία, έχει παίξει βασικός στις δύο (και βγήκε στο 70’), έχει μπει αλλαγή στις τρεις (για μισή ώρα την κάθε φορά) και έχει μείνει στον πάγκο σε δύο ματς. Την προτελευταία αγωνιστική από ένα δικό του καλό μακρινό σουτ, ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε, αλλά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε συμπαίκτης του Μάξι. Ο Λοβέρα είναι πίσω στην πατρίδα του από τον περασμένο Φλεβάρη και γενικά έχει πάρει χρόνο, με 26 συμμετοχές: βασικός σε τέσσερα ματς κι αλλαγή σε άλλα τέσσερα στο Κόπα Λιμπερταδόρες (με τέσσερις ασίστ). Ακόμη βασικός σε έξι ματς και αλλαγή σε άλλα έξι στο Κόπα Ντε Λα Λίγκα(μία ασίστ). Και μία φορά αλλαγή στο Κύπελλο.

Από πλευράς απόδοσης; Απ΄ όσο έχω δει οι διαφορές δεν είναι μεγάλες απ΄ όσα ξέραμε.

Ο Κούτρης διακρίνεται στο επιθετικό κομμάτι, με τις ωραίες του κούρσες και τις καλές του σέντρες, ενώ αμυντικά έχει μία βελτίωση, μαρκάροντας πιο πιεστικά. Κακή την παρουσία του, πάντως, δεν την λες με τίποτα στο γερμανικό πρωτάθλημα, που και στη Β΄ κατηγορία του έχει μία δυναμική.

Ο Λοβέρα έχει φτιάξει πολύ τα κτυπήματα του στις στημένες φάσεις, ιδίως στα κόρνερ, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Εξακολουθεί να μην σκοράρει (γιατί σχεδόν πάντα σουτάρει από μακριά) και να μην βγάζει εύκολα ασίστ, ενώ επιμένει να ντριμπλάρει και να ξαναντριμπλάρει, χάνοντας τις περισσότερες φορές την ουσία του παιχνιδιού. Πλέον δεν είναι πιτσιρικάς, όμως, και ενώ έχει προδιαγραφές οι μετοχές του δεν νομίζω να ανεβαίνουν, αλλά να πέφτουν.

Για τον Ολυμπιακό ειδικά η περίπτωση Λοβέρα είναι πολύ σημαντική, προκειμένου τουλάχιστον να πάρει πίσω τα πάνω από 4 εκ. Ευρώ (!) που δόθηκαν για την απόκτηση του, εάν φυσικά δεν καταστεί εφικτός ο πρώτος στόχος, να παίξει δηλαδή το παιδί στην ομάδα. Μακάρι να μην συνεχιστεί αυτή η παράδοση που θέλει σχεδόν όλους τους παίκτες που έρχονται από την Αργεντινή χωρίς να έχουν παίξει την Ευρώπη, να μην «πιάνουν» με την «ερυθρόλευκη».

Άσχετο: Το ότι δεν ακούγονται ονόματα, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει και για δεξί μπακ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.