Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα 4-1: Καμαρά, Ιτούρμπε, πολλά γκολ και πολύ ξύλο! (vids)

Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα 4-1: Καμαρά, Ιτούρμπε, πολλά γκολ και πολύ ξύλο! (vids)

bet365

Με σκόρερ Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο και Ματέο Γκαρσία, ο εντυπωσιακός κατά διαστήματα Αρης συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε... φιλικό ματς με πολλές διενέξεις, νεύρα και αποβολή του Κάργα

Νιώθοντας τα βλέμματα να έχουν επικεντρώσει πάνω του, ενδεχομένως και το επίπεδο της ευθύνης για την οποία αποκτήθηκε, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε ίσως το τέλειο ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στην ευρεία νίκη των «κίτρινων». Με το υπέροχο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, την ασίστ που έδωσε στον Ματέο Γκαρσία στο τρίτο γκολ της ομάδας και με τη γενικότερη αύρα του. Σε ένα παιχνίδι όπου οι εντάσεις δεν ήταν λίγες, στην πραγματικότητα δύο φορές η… φιλική αναμέτρηση κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα καθώς οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν περιορίστηκαν στις κλασικές «κοκορομαχίες».

Σαν επίσημος αγώνας

Οι αρχικές επιλογές των προπονητών προφανέστατα έδειξαν ότι αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας της Interwetten Superleague καθώς χρησιμοποίησαν αυτούς που έχουν στο μυαλό του. Με τρανό παράδειγμα το «ντεμπούτο» του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης του Άρη. Αυτό που ενδεχομένως δεν περίμεναν ήταν η έλλειψη ρυθμού (σε τόσο έντονο βαθμό) και των δύο ομάδων, με συνέπεια το πρώτο ημίωρο να περάσει δίχως την παραμικρή ουσιαστική φάση, πλούσιο σε ημιτελείς προσπάθειες και λάθη.

Μετά το… τσαφ ήρθε η αποθέωση

Τα βλέμματα των περισσοτέρων στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον Μαυριτανό επιθετικό για χατίρι του οποίου ο Άρης έκανε το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του με την επένδυση των 7.000.000 ευρώ. Ο 26χρονος φορ είχε τρεις ουσιαστικές επαφές με την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Στην πρώτη έκανε… τσαφ σουτάροντας με το αριστερό (εντός της περιοχής, από πλάγια θέση), στη δεύτερη η μπάλα χτύπησε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ, η τρίτη (38’) ήταν και η φαρμακερή καθώς πρόσφερε ένα υπέροχο γκολ (με σουτ από πλάγια θέση εκτός περιοχής όπου η μπάλα πήγε στο παραθυράκι του Λοντίγκιν) σ’ ένα ιδανικό ντεμπούτο για τον ίδιο. Ο Καμαρά αφύπνισε το υπνωτισμένο (λόγω κακού θεάματος) κοινό και φυσικά αποθεώθηκε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνο επιβεβαίωσε την ικανότητά του στα… ύψη καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ και σέντρα του Λούκας Σάσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (2-0).

Ο Φαμπιάνο

Ο Σάλιακας και ο Ντένις

Τα αίματα είχαν ανάψει μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα λόγω διαδοχικών είτε σκληρών είτε… αντιεπαγγελματικών χτυπημάτων, έτσι άντλησε ενέργεια και ο ΠΑΣ στο παιχνίδι του. Με εξαίρεση δύο τελικές προσπάθειες του Κάργα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν φάσεις, είχαν όμως να παρουσιάσουν την εξαιρετική πιεστική άμυνά τους με την οποία κατάφεραν να αποκόψουν τη μεσαία γραμμή (Λούκας Σάσα, Μπαντού Ντιαγέ) από το παιχνίδι του Άρη. Στην 3η ευκαιρία τους βρήκαν γκολ με σουτ του Σάλιακα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (2-1) σε μια φάση όπου ο Μπεναλουάν ξεχάστηκε και ο Ντένις έπεσε καθυστερημένα για να σταματήσει την πορεία της μπάλας με συνέπεια να τη μαζέψει από τα δίχτυα του.

Μετά το υπέροχο γκολ, ήρθε και η ασίστ

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν συνέβαλε στον έλεγχο των νεύρων καθώς αυτά παρέμειναν τεντωμένα και στο δεύτερο μέρος με αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών με αποκορύφωμα το χτύπημα του Ντάνιελ Σούντγκρεν στον Περέα στο 52’, το οποίο προκάλεσε σύρραξη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά φρόντισε και πάλι να προσελκύσει τα βλέμματα καθώς σέρβιρε στον Ματέο Γκαρσία το τρίτο γκολ του Άρη (3-1). Η αύρα του Μαυριτανού γέμισε με ζωντάνια τον Άρη. Μπαίνοντας στο παιχνίδι στο 52’, ο Χουάν Ιτούρμπε είχε την πρώτη του σπουδαία στιγμή στο 57’ αλλά ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε. Δύο λεπτά αργότερα, μετά την εξαιρετική κάθε πάσα του Λούκας Σάσα, ο Παραγουανός πέρασε και τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ για το 4-1. Η αντίδραση του ΠΑΣ ήρθε με διπλή ευκαιρία (οριζόντιο δοκάρι και εντυπωσιακή απόκρουση του Ντένις) στο 64’.

Ο έξαλλος Μπεναλουάν και νέα σύρραξη

Στο 66’ υπήρξε κίνδυνος να τιναχτεί το παιχνίδι για δεύτερη φορά μετά από πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Κάργα στον Ιτούρμπε. Ο Γιοχάν Μπεναλουάν τα έβαλε με όλους, υπήρξε νέα σύρραξη κι αυτό το μαρκάρισμα υποχρέωσε τον ΠΑΣ να συνεχίσει με δέκα παίκτες καθώς ο διαιτητής Τσετσίλας απέβαλε τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκεί το σημείο έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα. Ο Άρης κατέβασε ταχύτητα, προφανώς έπαιξαν ρόλο και οι πολλές αλλαγές, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα. Η στατιστική κατέγραψε ένα δυνατό σουτ του Χαΐροβιτς όπου ο Λοντίγκιν απομάκρυνε την μπάλα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις (78’ Σιαμπάνης), Σούντγκρεν (82’ Μαρμαρίδης), Λούμορ (75’ Σάκιτς), Μπεναλουάν (75’ Ματίγια), Φαμπιάνο (56’ Ασλανίδης), Ντιαγέ (67’ Τζέγκο), Λούκας Σάσα, Μαντσίνι (82’ Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (52’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (78’ Ντουάρτε), Καμαρά (67’ Χαΐροβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (87’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάφσκι (87’ Λόλης), Καραχάλιος (78’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Μέντεθ (56’ Τριάδης), Κόντε (67’ Παντελάκης), Περέα (78’ Μιλιντσεάνου).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα