ΑΕΚ: Απαγορεύονται οι... εκπτώσεις ενόψει Νέας Φιλαδέλφειας!

ΑΕΚ: Απαγορεύονται οι... εκπτώσεις ενόψει Νέας Φιλαδέλφειας!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Απαγορεύονται οι... εκπτώσεις ενόψει Νέας Φιλαδέλφειας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον αγωνιστικό σχεδιασμό της Α.Ε.Κ. αφού φτάνουμε στην ολοκλήρωσή του και κάνει το ταμείο έως τώρα σε επίπεδο ενδεκάδας, ενώ έχει υστερόγραφα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έχει πλέον ξεκινήσει αφού απομένει επί της ουσίας ένα γεμάτο δεκαήμερο για να φτάσουμε στο τέλος της και αν μη τι άλλο έχουμε πολλά πάνω στα οποία μπορούμε να εστιάσουμε σχετικά με την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε επίπεδο ενδεκάδας, αλλά και στήριξης από τον πάγκο, αφού κάποιοι βασικοί της περσινής σεζόν θα περιμένουν την ευκαιρία τους!

Για αρχή οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν σημαντικές και πολλές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Επαναλαμβάνω σε επίπεδο ενδεκάδας. Το club δια στόματος του ίδιου του αφεντικού του έβαλε ψηλά το πήχη με την ολοκλήρωση της αποτυχημένης περασμένης σεζόν, η οποία ήταν συνέχεια και το αποτέλεσμα των δυο προηγούμενων αποτυχημένων σεζόν, απλά η περσινή ήταν μακράν η χειρότερη. Μάλιστα το πρόβλημα της περσινής ομάδας το πλήρωσε και η νέα, αυτή που δημιουργήθηκε, με έναν αποκλεισμό σοκαριστικό και ντροπή για την ιστορία της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, λοιπόν, σε εκείνη τη συνάντηση – συζήτηση με τους ρεπόρτερ της Ένωσης είχε μιλήσει για τουλάχιστον επτά αλλαγές στην ενδεκάδα. Αποδείχτηκε απόλυτα συνεπής και ίσως -τώρα που έχουμε την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού στα... χέρια μας- φειδωλός, με μέτρο και περίσκεψη. Σημείωνα τότε άλλωστε ότι το αφεντικό της ΑΕΚ ήταν πολύ συγκεκριμένος και ταπεινός, χωρίς υποσχέσεις και μεγαλοστομίες...

Πιο συγκεκριμένα ο Μελισσανίδης είχε μιλήσει για τερματοφύλακα, δυο ακραία μπακ, στόπερ, χαφ, έναν έξω αριστερά (όπως είχε πει χαρακτηριστικά) και ατάκα για την αδυναμία του, τον Αραούχο. Αποκτήθηκαν τελικά όλοι όσοι μας είχε πει τότε και παραπάνω ήδη, τη στιγμή που αναμένουμε και μια, ίσως και δυο κινήσεις ακόμη. Αν μη τι άλλο δεν γίνεται να κατηγορηθεί για ανακολουθία. Τώρα αν είναι οι κινήσεις που έπρεπε ή όχι αυτό θα αποδειχθεί στο χορτάρι, πουθενά αλλού, ωστόσο ας ρίξουμε μια... ματιά γιατί το δύσκολο είναι να 'χουμε άποψη από πριν!

Η ενίσχυση σε άμυνα και επίθεση...

ΑΕΚ

Δείξε μου τον τερματοφύλακά σου να σου πω για την ομάδα σου. Αυτό το λένε πολλοί. Προσωπικά δεν το ασπάζομαι ιδιαίτερα αλλά ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Για μένα είναι: δείξε μου την άμυνά σου. Και αν κρίνουμε από τα προηγούμενα χρόνια, η Ένωση ήταν η χαρά της κάθε αντίπαλης επίθεσης: είτε σε κόντρα επιθέσεις, είτε έχοντας κατοχή ο αντίπαλος, είτε από στατικές φάσεις. Δεχόταν γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο! Για τον λόγο αυτό άλλωστε ΣΩΣΤΑ προχώρησε σε ολοκληρωτικές αλλαγές στην πίσω ζώνη.

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Στάνκοβιτς από την Ζάλτσμπουργκ. Έφερε στο κέντρο της άμυνάς της τους Βράνιες και Τζαβέλλα και ενίσχυσε τα άκρα της με τους Μισελέν και Χατζισαφί. Πρόσθεσε ποιότητα και προσωπικότητα κοινώς όπως το έκανε και στα χαφ της και πιο χαρακτηριστικά στη θέση του κόφτη με την προσθήκη του Λε Ταλέκ. Έως εδώ θαρρώ υπάρχει μια λογική και αναμενόμενη ικανοποίηση για την ενίσχυση της ομάδας. Ακόμη και κάποιες ενστάσεις που μπορούμε να συναντήσουμε στην περίπτωση του Χατζισαφί, κανείς δεν λέει ότι πρόκειται για κακή επιλογή!

Στην γραμμή κρούσης η ΑΕΚ άλλαξε τον Ολιβέιρα (έναν επαναλαμβάνω πολύ καλό φορ κατά την άποψή μου και περαστικά του γρήγορα) με τον Αραούχο και καλά έκανε σε επίπεδο αγωνιστικών χαρακτηριστικών και... παντρέματος με τον άλλον φορ της ομάδας: τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που σωστά διατήρησε στο ρόστερ της. Έφερε για... μπαλαντέρ για τα δυο φτερά της τον πολύ και σούπερ Νόρντιν Άμραμπατ και ψάχνεται ακόμη για αριστερό εξτρέμ τη στιγμή που υπάρχουν στην ομάδα ο Λιβάι Γκαρσία για το δεξί άκρο της επίθεσης και πίσω απ' αυτούς οι Τάνκοβιτς και Αλμπάνης.

Αν πάμε θέση με θέση θα διαπιστώσουμε ότι οι αλλαγές στην ενδεκάδα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις δέκα. Χωρίς υπερβολή! Τερματοφύλακας, ακραία μπακ και δυο στόπερ, κόφτης, ανοιχτό για ένα ακόμη χαφ (για το 8 ή το 10), αριστερό εξτρέμ και το φορ (σ.σ.: Αραούχο). Αν προσθέσουμε τον Άμραμπατ και στην επίθεση η ΑΕΚ ξεκινήσει σε κάποιο ματς με όλους όσους έχει και είναι να φέρει, θα πρόκειται για δέκα νέα πρόσωπα και τον Γκαρσία μόνο από πέρυσι!

Πρόκειται για την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας...

ΑΕΚ

Ήταν αναγκαίο να το πράξει. Απαραίτητο και αναγκαίο έπειτα από τρεις σερί σεζόν που αποδείχτηκε ότι για να φτάσει εκεί που οφείλει και την υποχρεώνει η ιστορία της και ο κόσμος της έπρεπε να αλλάξει! Ριζικά και σε απόλυτο βαθμό. Κι αυτό έως τώρα αποδεδειγμένα πράττει η ΑΕΚ. «Ξέρεις δηλαδή ρε Τσακ ότι θα πιάσει όλο αυτό; Θα 'χει αποτέλεσμα;» θα ρωτήσει κάποιος και δικαιολογημένα όμως κανείς ποτέ δεν γνωρίζει στο ποδόσφαιρο... Όλα θα φανούν στο χορτάρι όπως πάντα.

Ωστόσο δεδομένα δεν γίνεται να παραβλέψουμε ότι το club κινήθηκε προς την κατεύθυνση που είχε ανάγκη η ομάδα και η ίδια η διοίκησή της είχε επισημάνει και επικοινωνήσει. Τώρα αν θα βγει ή όχι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Δεν θα είναι εύκολο σίγουρα. Ποτέ δεν είναι... Πολλά θα εξαρτηθούν από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τη δουλειά του, το αποτέλεσμα αυτής που δεδομένα γίνεται αλλά αν δεν φέρει το ζητούμενο δεν θα 'χει καμία αξία...

Επίσης δεν με απασχολεί καν αν έδωσε λεφτά φέτος τελικά. Αυτό το διαβάζω και το αντιλαμβάνομαι. Ναι έκανε αγορές οι ΑΕΚ φέτος, αρκετές έως μη αναμενόμενα πολλές, όμως ήταν υποχρέωσή της, της διοίκησης εννοώ. Ας έπαιρνε και μόνο δανεικούς με οψιόν αγοράς. Εγώ το 'χω γράψει και θα συνεχίσω να το κάνω και να το λέω: οι καλύτερες συμφωνίες είναι αυτές, όπως το κάνουν όλοι, είναι έξυπνο και έχει αποδειχτεί πολλές φορές, όπως με τον Μάρκο Λιβάια για παράδειγμα.

Αυτό που για μένα έχει τώρα σημασία και ουσία, εδώ που φτάσαμε στο φινάλε, είναι να μην προκύψουν εκπτώσεις στις ανάγκες όπως και αν αυτές έχουν διαπιστωθεί από τους ανθρώπους του σχεδιασμού και τη διοίκηση του club. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει εξτρέμ και χαφ δίχως δεύτερη σκέψη το σημειώνω αυτό. Σαφέστατα εφόσον το πράξει ας προχωρήσει και σε απομάκρυνση κάποιων, σωστό θα είναι, όμως επειδή κανέναν δεν έχεις τη δυνατότητα να τον διώξεις με το ζόρι, οι προσθήκες ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν.

Εννοώ πολύ απλά ότι τώρα δημιουργείται η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας και εδώ απαγορεύονται οι... εκπτώσεις! Μετά το φετινό καλοκαίρι, Γενάρη και καλοκαίρι του 2022, η Ένωση θα πρέπει να κάνει απλά προσθήκες απογείωσης της ενδεκάδας που θα μπει στο νέο «σπίτι» μας στα πατρογονικά μας εδάφη...

Υγ: Θα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον αποχωρήσεις. Ειδικά αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι θα γίνουν άλλες δυο κινήσεις: χαφ και αριστερού εξτρέμ... Διότι μετά θα υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας και θα προκύψει γκρίνια και πικρία λόγω μη δυνατότητας συμμετοχών σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Έτσι τα κατάφεραν βέβαια οι ίδιοι γιατί αυτοί που χάνουν έως τώρα τη θέση τους στην βασική ενδεκάδα είναι εκείνοι που με αυτούς στην ενδεκάδα της η ΑΕΚ προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση. Όμως με ένα ματς την εβδομάδα η Ένωση θα πρέπει να μην έχει γκρίνια και μιζέρια στο εσωτερικό της. Να μην βρουν χώρο να δράσουν εκείνοι που θα δημιουργήσουν τα... παρεάκια των παραπονούμενων! Είναι δύσκολο και για τον προπονητή άλλωστε να δουλέψει σωστά μια σεζόν που μπαίνουν καθοριστικές βάσεις με πολλά πρόσωπα στο ρόστερ και με μόλις μια αγωνιστική υποχρέωση την εβδομάδα.

Υγ2: Κούνησαν και το δάχτυλο για άλλες ομάδες αυτοί που ήταν τάχα μου υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά αλλά έκλειναν τα προηγούμενα χρόνια τα deal δίχως καν να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα club; Μαζευτείτε μωρέ πια... Σας έμαθαν και οι δικοί σας. Πάλι αόρατους εχθρούς βρίσκουν μπας και πετύχουν τι; Μόνο αυτοί ξέρουν... Είναι που δεν ασχολείται και άνθρωπος πλέον και δεν αντέχεται μάλλον. Εδώ βέβαια είδαμε τους άλλους να μας λένε για τα εισιτήρια που κόβουν οι ομάδες και τι θα έπρεπε να ισχύει. Ποιοι; Οι τύποι που συντηρούσαν αυτές τις ομάδες για να 'χουν εύκολο έργο διαχρονικά στα πρωταθλήματά τους...

Υγ3: Σε δουλειά να βρισκόμαστε... Τι είπε ο Παππάς και τι δεν είπε. Και πόσο Παναθηναϊκός είναι και γιατί να το πει στις δηλώσεις του. Λογικό στην Ελλάδα μας αρέσει η υποκρισία, την επιλέγουμε διαχρονικά όπως και το ψέμα αντί της αλήθειας, δεν μας αρέσει η ειλικρίνεια... Κοιτάμε το δέντρο στη δήλωση του Παππά για τα Παναθηναϊκά αισθήματά του και χάνουμε το δάσος για την ατάκα του για το παιδί του αν του πει ότι επιλέγει να είναι ΑΕΚ. Να είναι γερός και να προσφέρει στην ομάδα μας, αυτό πρέπει να απασχολεί, όπως το έκαναν και άλλοι στο παρελθόν, όπως και ο Σαραβάκος (ο οποίος πρόσφερε στην Ένωση) και τον οποίο πολλοί σωστά θυμήθηκαν και μου έστειλαν μηνύματα, αλλά ξέχασαν την εκτέλεση πέναλτι στα... πουλιά απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα.

Υγ4: Ρε τι γίνεται με τις μεταδόσεις των δυο ελληνικών ομάδων που εκπροσωπούν την χώρα μας στην Ευρώπη; Πω πω πω θλίψη... Μόνο στο mute αντέχεται πλέον, μόνο στο mute... Όπως και να 'χει να συνεχίσουν οι ομάδες στην Ευρώπη και ας το 'χουμε στο mute, τι να κάνουμε, δεν αντέχεται αλλιώς!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...