Superleague Interwetten: Ποιος θα κάνει πίσω για να αρχίσει το πρωτάθλημα - προς το παρόν ουδείς!

Γιάννης Σερέτης
Superleague Interwetten: Ποιος θα κάνει πίσω για να αρχίσει το πρωτάθλημα - προς το παρόν ουδείς!

bet365

Τι θέλουν οι «έξι» που δεν υπογράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, γιατί δεν κάνουν πίσω οι «μεγάλοι» που έχουν συμβόλαια, ποια η στάση του ΠΑΟΚ. Το Gazzetta αναλύει τα σημερινά δεδομένα για την αναβολή και την... έναρξη του πρωταθλήματος.

Πολλοί νομίζουν ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει για το πρωτάθλημα στη Superleague 1 είναι ολίγων ημερών. Οτι όλοι κάνουν «τσαλιμάκια» και ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα τα βρουν, ώστε στη γενική συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας (διότι την Πέμπτη 19/8 είναι απίθανο να συμφωνήσουν) θα δώσουν τα χέρια για να ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα. Μπορεί να συμβεί κι αυτό, στον απίθανο κόσμο της Superleague 1 τίποτα δεν αποκλείεται. Ομως δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο, παρότι είναι η αλήθεια «βολεύτηκαν» όλοι - για διαφορετικούς λόγους - με την αναβολή τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Το πιο πιθανό – βάσει των σημερινών δεδομένων - είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Μετά τα δυο ματς της Εθνικής Ελλάδας (με Κόσοβο εκτός έδρας και με Σουηδία εντός) στις αρχές του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γιατί; Διότι ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω!

  • Δεν θέλουν να κάνουν πίσω οι ομάδες που έχουν δεδομένα συμβόλαια. Είτε από πέρυσι με τη Nova (Ολυμπιακός που το ανανέωσε εφέτος, Αρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα), είτε από την εφετινή σεζόν με την Cosmote TV (AEK, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ). Δηλαδή, δεν θέλουν να «χαλάσουν» τις συμφωνίες που έχουν ήδη συνάψει, να «κόψουν» δικά τους χρήματα για να τα βάλουν σε «κουμπαρά» ώστε να λάβουν τελικά περισσότερα οι «μικροί».
  • Δεν θέλουν να κάνουν πίσω οι έξι (Αστέρας, Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων, Ιωνικός). Παρότι έχουν στα χέρια τους από 1,2 – 1,3 εκατ. Ευρώ έκαστος από την Cosmote TV για διετή ή και τριετή συμβόλαια, αρνούνται να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Επιμένοντας για συμφωνία περί «κεντρικής διαχείρισης» από την επόμενη σεζόν και ζητώντας περισσότερα χρήματα για την εφετινή σεζόν. Σημαντικό επιχείρημά τους ότι η κεντρική διαχείριση είχε συμπεριληφθεί αρχικά στην ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, αλλά ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί (ούτε πρόκειται...) στο καταστατικό της ΕΠΟ, ώστε να καταστεί «υποχρεωτική».
  • Αποκλείεται να κάνει πίσω η Cosmote TV, η οποία έχει ξεκαθαρίσει στις ομάδες ότι οι προσφορές που έχει κάνει δεν πρόκειται να αυξηθούν.

Aυτή είναι η ατμόσφαιρα σήμερα. Η ατμόσφαιρα του «δεν κάνω πίσω». Ούτε οι «μεγάλοι» θέλουν να «κόψουν» χρήματα από τα (μελλοντικά) τους συμβόλαια, ούτε οι «έξι» να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα αποδεχόμενοι τις προτάσεις της Cosmote ώστε να προσπαθήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν για τον στόχο της κεντρικής διαχείρισης από του χρόνου. ΑΝ, πώς και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Διστάζουν να απαντήσουν ακόμα και οι ιδιοκτήτες των «μεγάλων», όπως και των λιγότερο εμπορικών ομάδων.

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Εχει πάρει αποστάσεις από τους «τρεις της Αθήνας», φαίνεται ότι τα έχει «σπάσει» οριστικά με τη Nova και του... μένει η πρόταση της Cosmote Tv που δεν τον ικανοποιεί. Προς το παρόν τα παιχνίδια του Δικέφαλου μεταδίδονται από το OPEN TV του Ιβάν Σαββίδη. Αν τελικά μπορεί να αρνηθεί 9-10 εκατ. Ευρώ και να δείχνει τα ματς στο «ελεύθερο» κανάλι του; Ναι, αμέ, γιατί όχι;

Υ.Γ. Επισημαίνεται πώς για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου όλες οι ομάδες της Superleague 1 «ξεκινούν» με 1,5 εκατ. ευρώ καθαρά από το Στοίχημα! Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο (αν είσαι έξυπνος και νοικοκύρης) να γίνεις μεγαλομέτοχος ομάδας Α' Εθνικής τη σήμερον ημέρα, με 2,8 εκατ. ευρώ στην τσέπη εξ αρχής ΜΟΝΟ από τηλεοπτικό συμβόλαιο και στοίχημα, έτσι δεν είναι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα