Ο Ολυμπιακός θέλει και το τρίτο σερί πρωτάθλημά του (vids)

Ο Ολυμπιακός θέλει και το τρίτο σερί πρωτάθλημά του (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός θέλει και το τρίτο σερί πρωτάθλημά του (vids)

bet365

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν άλλον στόχο από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος της κατηγορίας της Super League Interwetten.

Έχοντας 46 πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη τους οι Πειραιώτες φιλοδοξούν να φτάσουν στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση του τίτλου μετά το 2020 και το 2021. Πέρυσι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος συνεχίζει στον πάγκο του Ολυμπιακού για 4ο διαδοχικό χρόνο, πήραν το πρωτάθλημα με 90 βαθμούς έναντι 64 του 2ου ΠΑΟΚ.

Μάλιστα είχαν μόνο 2 ήττες έναντι 8 της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην κατηγορία. Δεν κατάφεραν ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι να κάνουν το νταμπλ χάνοντας τον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

Στη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πρόκριση στην Ευρώπη σε βάρος της Νέφτσι Μπακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Όμως αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό από τη Λουντογκόρετς και έτσι μετά επαιξε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα play offs του Europa League, την οποία πέρασε για να βρεθεί στη φάση των ομίλων του θεσμού (όπου θα έχει αντιπάλους τις Αντβέρπ, Φενέρ και Αϊντραχτ). Οι ατυχίες του είχαν να κάνουν με τους τραυματισμούς των Φορτούνη και Τικίνιο Σοάρες ενώ μεσοεπιθετικά ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι εξτρέμ Λόπες και Ονιεκούρου και ο φορ Τικίνιο.

Από πλευράς φιλικών ο Ολυμπιακός έδωσε πριν το πρωτάθλημα και το ματς με τον Ατρόμητο (12 Σεπτεμβρίου και ενώ η Λίγκα έχει ορίσει σέντρα για 11 Σεπτεμβρίου) φιλικό με τον Άρη. Το παιχνίδι έληξε 1-1. Τα τελευταία χρονικά ματς στην Ευρώπη ήταν με τη Σλόβαν με μία νίκη και μία ισοπαλία.

ΗΡΘΑΝ: Ονιεκούρου, Κούντε, Καρμπόβνικ (δανεικός), Κανέ, Πινακάς, Αγκιμπού Καμαρά, Βατσλίκ, Λόπες, Τικίνιο, Μάρκοβιτς και Κινκουέ

ΕΦΥΓΑΝ: Σα, Μεριά, Κάιπερς, Τιάγκο Σίλβα, Κανέ (δανεικός), Τσούμιτς (δανεικός), Πέπε (δανεικός), Ντουρμισάι, Χολέμπας, Ντρέγκερ, Ραντζέλοβιτς (δανεικός), Γιάννης Μασούρας (δανεικός), Χασάν (δανεικός) και Μπρούμα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Πέδρο Μαρτίνς, που ημερολογιακά έχει γίνει ο μακροβιότερος ever τεχνικός στον πάγκο των πρωταθλητών, ξεπερνώντας και τον Μπάγεβιτς. Βρίσκεται στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας από το 2018, γράφοντας τη δική του ιστορία. Έχει δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος και μία Κυπέλλου και έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε σπουδαίες προκρίσεις στην Ευρώπη όπως με Άρσεναλ, Αϊντχόφεν και Μίλαν.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε μεταγραφικά ωστόσο εδώ μπαίνουν δύο παλιές... καραβάνες. Ο κομβικός χαφ Εμβιλά και ο τρομερά σημαντικός φορ και αρχισκόρερ Ελ Αραμπί. Δύο παίκτες άκρως επιδραστικοί σε κέντρο και επίθεση και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο όταν λείπουν. Ο 31χρονος Γιαν Εμβιλά έχει 52 αγώνες με 7 γκολ και 2 ασίστ στον σύλλογο και ο Γαλλομαροκινός φορ έχει 56 γκολ και 15 ασίστ σε 103 συμμετοχές. Από τα νέα πρόσωπα δεσπόζουν περιπτώσεις όπως του Ρόνι Λόπες.

LIKE ΑΝ: Επαναλάβει το περσινό επίτευγμα σε συνδυασμό και με καλό ποδόσφαιρο. Πέρυσι ο Ολυμπιακός για σημαντικό διάστημα πιστοποίησε την εντός των συνόρων κυριαρχία του στην Ελλάδα και πήρε δίκαια το πρωτάθλημα.

UNLIKE AN: Το unlike πάει σε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πλην της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Για μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο όσες ευρωπαϊκές ή άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις και να έχει στη διάρκεια της σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός εφόσον θα είναι σοβαρός, προσηλωμένος και θα έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ξεκινά και πάλι από την... αφετηρία του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του Νο1 φαβορί για την ακρίβεια. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι κυρίως τα άκρα άμυνας που θα έχει τη νέα σεζόν καθώς εκεί εντοπίζονται τα πιο μεγάλα θέματα και αγωνιστικά ερωτηματικά του και ενώ θα περιμένει αρκετά για τις δύο θέσεις (δεξιά και αριστερά) από τον νεοαποκτηθέντα Καρμπόβνικ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα