ΑΕΚ - Απόλλων 2-0: Χαλαρή νίκη στην πρώτη εμφάνιση Χατζισαφί και Μισελέν (pics)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Απόλλων 2-0: Χαλαρή νίκη στην πρώτη εμφάνιση Χατζισαφί και Μισελέν (pics)

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε φιλική αναμέτρηση στα Σπάτα, με τον Χατζισαφί να ξεκινάει στην ενδεκάδα και τον Μισελέν να περνάει αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Σκόρερ οι Ανσαριφάρντ και Λιβάι Γκαρσία.

Ξεμούδιασμα με νίκη για την ΑΕΚ στο φιλικό κεκλεισμένων των θυρών που έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης στα Σπάτα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ των Ανσαριφάρντ (8') και Λιβάι Γκαρσία (50'). Για την Ελαφρά Ταξιαρχία δοκάρι είχε ο Ντομίνγκες στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτη εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα στο... ανεπίσημο ντεμπούτο τους για τους Χατζισαφί και Μισελέν. Ο 31χρονος Ιρανός αριστερός μπακ ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε για 81 λεπτά, ενώ ο 24χρονος Γάλλος δεξιός μπακ πέρασε αλλαγή για το τελευταίο μισάωρο.

Πρώτη εμφάνιση για Χατζισαφί στο αρχικό σχήμα

Ο Χατζισαφί στο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χατζισαφί να πραγματοποιεί την πρώτη του -ανεπίσημη- εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ ο Σβάρνας και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής το δίδυμο των Τζαβέλλα και Βράνιες. Στον χώρο του κέντρου πλάι στον Λε Ταλέκ ξεκίνησε ο Σιμάνσκι, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Τάνκοβιτς, στα άκρα οι Αλμπάνης και Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Για τον Απόλλωνα ο Γιάννης Πετράκης σε παρόμοιο σχηματισμό είχε τον Βέρχουλστ στο τέρμα, Τουτουαρίμα, Λισγάρα, Ντομίνγκες και Μπαξεβανίδης από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Φατιόν και Κάστρο ήταν οι δύο χαφ, μπροστά τους ο Κραγιόπουλος, Τσιλούλης και Παμλίδης στα άκρα και ο Ντάουντα στην κορυφή.

Προβάδισμα με Ανσαριφάρντ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο

Ο Ανσαριφάρντ σκοράρει στο φιλικό με τον Απόλλωνα

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 3' με σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Ανσαριφάρντ, το οποίο πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, στο 8' η Ένωση έκανε το 1-0 με τον Ανσαριφάρντ. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, ο Λε Ταλέκ έπιασε την κεφαλιά - πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ιρανός φορ με γυριστό σουτ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά.

Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα δεύτερο γκολ στο 19', αλλά το σουτ του Τάνκοβιτς με τη μία ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλων άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Ντομίνγκες με κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Γκαρσία με ωραία εκτέλεση φάουλ το 2-0, έπαιξε και ο Μισελέν

Ο Μισελέν στο ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο απέδειξε την ικανότητά του στις στατικές φάσεις καθώς με μια εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βέρχουλστ για το 2-0. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ο Γκαρσία θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Κλεμάν Μισελέν αναμενόταν να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό και ο Μιλόγεβιτς τον έριξε στο ματς αντί του Σβάρνα για το τελευταίο μισάωρο. Σε αλλαγές προχώρησε από την πλευρά του και ο Πετράκης για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» περνώντας μεταξύ άλλων και τη νέα μεταγραφή της ομάδας, τον Φλορεντίν Ματέι για 20 λεπτά.

Ο Μιλόγεβιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι αρκετούς από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ με το 2-0 να παραμένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Σβάρνας (61’ Μισελέν), Βράνιες (81’ Λάτσι), Τζαβέλλας (81’ Μήτογλου), Χατζισαφί (81’ Παρράς), Λε Ταλέκ (81’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Γκαρσία (81’ Ραντόνια), Αλμπάνης (46’ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (81’ Ρουκουνάκης), Ανσαριφάρντ (81’ Κοσίδης)

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρλχουστ, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα (70' Βιτλής), Λισγάρας, Ντομίνγκες (70' Ράιλι), Φατιόν, Κάστρο (70' Ματέι), Κραγιόπουλος (46' Ντεντάκης), Τσιλούλης, Παμλίδης, Ντάουντα (57' Ιωαννίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα