Λούμορ: Η απόδραση από τη Λισαβόνα, ο πόνος και η νέα ζωή στη Θεσσαλονίκη!

Λούμορ: Η απόδραση από τη Λισαβόνα, ο πόνος και η νέα ζωή στη Θεσσαλονίκη!

Λούμορ: Η απόδραση από τη Λισαβόνα, ο πόνος και η νέα ζωή στη Θεσσαλονίκη!

bet365

Μέσα σε λίγες ώρες έζησε την χαρά μιας μεταγραφής, αλλά και το δράμα, τον πόνο, την οδύνη του χαμού του μωρού του! Το Gazzetta γράφει για τον Λούμορ Αγκμπενγιένου που στη Θεσσαλονίκη ψάχνει μια νέα (αγωνιστική) ζωή.

Ο Γκανέζος έμαθε λίγο πριν υπογράψει πως έφυγε από τη ζωή το μόλις 4 εβδομάδων μωρό του και φυσικά έφυγε για την πατρίδα του αμέσως μόλις διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του. Μεγάλο το δράμα, μεγαλύτερος ο πόνος, ανεξίτηλα τα σημάδια που αφήνει ο χαμός ενός παιδιού... Ο Λούμορ είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά, ζητώντας στην Θεσσαλονίκη την δική του Ιθάκη. Το λιμάνι που θα τον κάνει, όχι φυσικά να ξεχάσει, αλλά να χτίσει όσο δυνατό πιο στέρεα γίνεται τη ζωή του. Αθλητική και όχι μόνο. Άλλωστε και το ποδοσφαιρικό story του είναι γεμάτο από ξεχωριστές στιγμές, που τις παραθέτουμε στις πιο κάτω γραμμές.


Η συμφωνία του Άρη με τον Γκανέζο διεθνή αριστερό οπισθοφύλακα προβλέπει συνεργασία διάρκειας 2 χρόνων με τις απόψεις να διίστανται περί του περιεχομένου αυτής μεταξύ των «κίτρινων» με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Υπό την έννοια ότι είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες που αντλούνται από τον πορτογαλικό Τύπο.

Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Λούμορ έμεινε ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ, ωστόσο το «maisfutebol» σημείωσε ότι η συμφωνία των δύο ομάδων προβλέπει την καταβολή 500.000 ευρώ σε περίπτωση που ο Γκανέζος συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών αλλά κι έξτρα χρήματα στο ενδεχόμενο που σκοράρει κάμποσες φορές. Η αλήθεια είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θεωρείται δα και… δεινός σκόρερ, δεν είναι εξάλλου αυτός ο ρόλος του, καθώς στην επαγγελματική καριέρα του μετρά μόλις τέσσερα σε 118 αγώνες σε Bundesliga, La Liga καθώς επίσης στο τουρκικό αλλά και πορτογαλικό Πρωτάθλημα.

Οι όροι της συμφωνίας ενδεχομένως να ενδιαφέρουν ελάχιστα τον ίδιο τον παίκτη. Μάλλον αναζητούσε τρόπο διαφυγής από τη Λισαβόνα και πριν από περίπου πέντε ημέρες, θεωρούταν δεδομένη η μετακίνησή του στη Φερεντσβάρος. Επιμένοντας στα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, ανέφεραν ότι η ουγγρική ομάδα ήταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση 2.000.000 ευρώ, κρίνοντας όμως από τις εξελίξεις, μάλλον αυτή η πληροφορία δεν είχε ιδιαίτερη βάση.

Γιατί «απόδραση»;

Διότι ο Λούμορ ουδέποτε βρήκε πεδίο δράσης και κατ’ επέκταση ρόλο στη Σπόρτιγκ. Η ομάδα της Λισαβόνας είχε αγοράσει το 50% των δικαιωμάτων του από την Πορτιμονένσε τον χειμώνα του 2018.

Ο κύκλος του Γκανέζου στην τελευταία είχε κλείσει με 81 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ. Δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο, ένιωσε ότι είχε φθάσει η στιγμή για το βήμα παραπάνω. Στην τελευταία του χρονιά (2016-17) στην Πορτιμονένσε, είχε συμπεριληφθεί στους καλύτερους αριστερούς μπακ της δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού Πρωταθλήματος.

Η δε Σπόρτιγκ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Γιόναθαν Σίλβα και με την επιλογή του Λούμορ ουσιαστικά αποφάσισε να επενδύσει τα 3.000.000 ευρώ που είχε εισπράξει από την πώληση του τελευταίου στη Ρόμα.

Το «φιάσκο» της Αϊτχόφεν

Πριν εμπλακεί στην υπόθεση η Σπόρτιγκ Λισαβόνας, η Αϊτχόφεν είχε συμφωνήσει με την Πορτιμονένσε για την αγορά του Λούμορ. Μάλιστα, ο ολλανδικός σύλλογος δεν κοινοποίησε απλά τη συμφωνία, αλλά έστειλε αεροπορικά εισιτήρια στον αθλητή καθώς επίσης και το δικό της τηλεοπτικό συνεργείο στο αεροδρόμιο για να καταγράψει κάθε βήμα του. Αυτός δεν έφτασε ποτέ.

Την ώρα που οι Ολλανδοί τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, ήταν στα γραφεία της Σπόρτιγκ στη Λισαβόνα, υπέγραφε το συμβόλαιο διάρκειας 4.5 χρόνων και φωτογραφίζονταν με τα στελέχη της πορτογαλικής ομάδας. Βάσει της πορείας του στη Σπόρτιγκ, αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ενδεχομένως να είχε πάρει διαφορετική απόφαση. Μπορεί στην ολλανδική ομάδα να έβρισκε χώρο, σίγουρα δεν θα ζούσε τις στιγμές χάους που βίωση τον Μάη του 2018.

«Παρακαλούσαν για τη ζωή τους»

Ο Λούμορ έζησε τις απίστευτες στιγμές βιαιότητας που είχαν εξελιχθεί στο αθλητικό κέντρο της Σπόρτιγκ στις 15 Μαΐου 2018 έπειτα από μια ήττα της ομάδας. Τότε, περίπου 50-60 οπαδοί του πορτογαλικού συλλόγου εισέβαλαν στα αποδυτήρια κι άρχισαν να χτυπούν τους πάντες αλλά και να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Μήνες μετά, ο Γκανέζος κλήθηκε για κατάθεση στο δικαστήριο.

Περιέγραψε την αγριότητα των οπαδών και σημείωσε (μέσω Skype) ότι… «έδερναν τους παίκτες οι οποίοι αφού ζήτησαν συγνώμη, έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν για τη ζωή τους», αναφέροντας το όνομα του Ουίλιαμ Καρβάλιο. Είχε αναφερθεί και στον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Γιόζιπ Μίσιτς, λέγοντας ότι… «είχε χτυπηθεί σε διάφορα μέρη του σώματός του».

Αφού παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν χτυπήθηκε, ο Λούμορ υποστήριξε ότι οι σκηνές που έζησε παρέμειναν για πολλούς μήνες στο μυαλό του, σε σημείο μάλιστα να μην ήταν σε θέση να δει ταινίες θρίλερ γιατί έρχονταν στη σκέψη του οι εικόνες που είχε βιώσει.

Οι δανεισμοί και οι αρνήσεις

Εκ τότε, ο 24χρονος αγωνίστηκε μόλις σε δύο παιχνίδια με τη φανέλα της Σπόρτιγκ. Η συνέχεια της καριέρας του περιλάμβανε μόνο δανεισμούς. Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Γκέζτεπε, για να ακολουθήσει η Μαγιόρκα τη σεζόν 2019-20. Εκείνη τη χρονιά, η ισπανική ομάδα μπορεί να μην «έσωσε» την κατηγορία, αλλά ο Λούμορ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις σε σημείο μάλιστα να κατατεθεί πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του. Το ποσό που πρόσφεραν οι Ισπανοί απείχε από αυτό που είχαν στο μυαλό τους στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας κι έτσι ο παίκτης παρέμεινε στη Λισαβόνα.

Μάλιστα, τόσο το περασμένο καλοκαίρι όσο και τον Γενάρη του 2021 έλαβε μια εξόχως τολμηρή απόφαση καθώς αρνήθηκε να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν πραγματικά πίστευε ότι θα μπορούσε να βρει ρόλο στη Σπόρτιγκ ή το έπραξε για να πιέσει καταστάσεις προσδοκώντας την αποδέσμευσή του. Το σίγουρο είναι ότι αρνήθηκε ένα σωρό ομάδες, μεταξύ αυτών και την Μπράγκα.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα