Παναθηναϊκός: Η πρόοδος, ο Σιδεράς και ο... καυτός Αύγουστος

Παναθηναϊκός: Η πρόοδος, ο Σιδεράς και ο... καυτός Αύγουστος

Παναθηναϊκός: Η πρόοδος, ο Σιδεράς και ο... καυτός Αύγουστος

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα έδειξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Φένλο, για όσους ξεχώρισαν ατομικά και για το πόσο διαφορετικό θα είναι το Τριφύλλι στην διάρκεια της σεζόν.

Δεδομένο νούμερο 1: Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό μετά την προβληματική εικόνα στα πρώτα δύο φιλικά κόντρα σε Αλ Τααβόν(1-1) και ΑΖ(3-0) ήταν να βγάλει πάνω στο χορτάρι πρόοδο κόντρα στην Φένλο, να δείξει πράγματα από αυτά που δούλεψε εδώ και δύο εβδομάδες στην Ολλανδία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για ακόμη μία φορά αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Σέρβος τεχνικός δουλεύει με το σύνολο μόλις τέσσερις εβδομάδες και η ολοκληρωτική αλλαγή φιλοσοφίας και ταυτότητας που θέλει να περάσει, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και ποιοτικές προσθήκες.

Τα όσα παρουσίασε στα δύο πρώτα φιλικά το Τριφύλλι ήταν απόλυτα λογικά. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί στο ποδόσφαιρο, το οποίο να μετατρέπει την καμμένη γη που άφησε ο Λάζλο Μπόλονι σε... υπερομάδα! Ο Ιβάν δεν είναι μάγος αλλά είναι ένας κανονικός προπονητής που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό που θα μπαίνει στο γήπεδο για να κυριαρχεί και να νικάει με το ποδόσφαιρό του.

«Για κάθε ανάγκη μετακίνησης η Avance έχει την λύση μέσα από τον πλήρη και υπερσύγχρονο στόλο της»!

Δεδομένο νούμερο 2: Στο πρώτο ημίχρονο οι Πράσινοι παρουσίασαν πρόοδο. Βοήθησε φυσικά σε αυτό και η Φένλο, η οποία είναι σαφώς μικρότερης δυναμικότητας από τους προηγούμενους αντιπάλους. Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρίσκει λύσεις δημιουργικά απέναντι σε συγκροτήματα που θα τον περιμένουν καλά οργανωμένα είτε στα 2/3 είτε στο αμυντικό τους τρίτο.

mazi

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, δημιούργησε καλές στιγμές, πέτυχε δύο γκολ από ωραίες ομαδικές συνεργασίες και αυτό το ημίχρονο ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε επί ολλανδικού εδάφους από τον Παναθηναϊκό. Ειδικά από τα δεξιά. Η κατοχή από μόνη της μπορεί να δείχνει την διάθεση μίας ομάδας, αλλά χωρίς παραγωγή, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το Τριφύλλι είχε και παραγωγή και ουσία αν και θα μπορούσε να τα έχει πάει ακόμη καλύτερα. Όπως είπαμε και πιο πάνω, χρειάζεται χρόνος, υπομονή και έξτρα ποιότητα, τόσο στον άξονα όσο και στα φτερά.

Παράλληλα, σαφώς καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είδαμε στο πρέσινγκ, με τους πράσινους να κλέβουν αρκετές μπάλες ψηλά και με λίγες επαφές να πατάνε στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις οκτώ αλλαγές, ο Παναθηναϊκό είχε καλό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο χάρη στον πολύ καλό Χατζηγιοβάνη και τις συνεργασίες του με τον Σάντσες αλλά το τελευταίο ημίωρο ήταν κακό.

Δεδομένο νούμερο τρία: Σε ατομικό επίπεδο και πάντα αναφερόμενοι στο συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι:

  • Ο νεαρός στόπερ, Γιώργος Σιδεράς, δίπλα στον Φραν Βέλεθ που ήταν και σε αυτό το φιλικό εξαιρετικός, κατάφερε να ξεχωρίσει σε ακόμη ένα παιχνίδι και να επιβεβαιώσει την πολύ καλή εικόνα που δείχνει εδώ και δύο εβδομάδες στην Ολλανδία. Πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο ευθύνης του, ήταν άριστος με την μπάλα στα πόδια και δείχνει πως διαθέτει το πακέτο για να κάνει ωραία πράγματα στο μέλλον.
  • Ο Καρλίτος παίζοντας ξανά σε ρόλο 10 στο 4-2-3-1 έδειξε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Πήρε μέρος σε κάποιες ωραίες συνεργασίες και φυσικά από την δική του υπέροχη σέντρα ο Αϊτόρ φέρνει το ματς στα ίσια.
  • Ο Αϊτόρ... ζωντάνεψε στο σημερινό φιλικό, έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Φένλο σε αρκετές περιπτώσεις και συνδέθηκε με το πλεκτό. Ήταν καλός και στο κομμάτι της πίεσης. Δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός, όμως, στις 1vs1 καταστάσεις που του έφτιαξαν οι συμπαίκτες του.
  • O Τάσος Xατζηγιοβάνης έστω και στο καλό του τέταρτο(46-60) απέδειξε το γιατί αποτελεί τον καλύτερο εξτρέμ της ομάδας. Το ταλέντο του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από κανέναν. Αν φτιάξει την νοοτροπία του εντός και εκτός γηπέδου, η προοπτική μεταγραφής σε... κάποια Αλτάι σε 1-2 χρόνια, θα φαντάζει αρκούντως υποτιμητική για το ποδοσφαιρικό του status στην αγορά.
  • Να δώσουμε και ένα credit στον Βασίλη Ξενόπουλο που ήταν συνεπέστατος στο... ραντεβού με την απόκρουση που έκρινε την διαδικασία των πέναλτι.

aitor

Δεδομένο νούμερο τέσσερα: Σε λίγες ώρες μπαίνει ο Αύγουστος και θα είναι... καυτός για τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ο μήνας κατά τον οποίον θα προκύψουν οι περισσότερες αποχωρήσεις και φυσικά οι περισσότερες μεταγραφικές προσθήκες. Κατά την διάρκεια της σεζόν το Τριφύλλι θα είναι πολύ διαφορετικό, σε επίπεδο προσώπων στην ενδεκάδα, από το σύνολο που είδαμε σήμερα στο Φένλο. Ο Σβόνιμιρ Σάρλια, μετά το ιατρικό θέμα του Αχιλλέα Πούγγουρα και τον Μπαρτ Σένκεφελντ που θα είναι στα... pits μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα δουλευτεί ως βασικός στο πλευρό του Βέλεθ.

Στην μεσαία γραμμή ο Παναθηναϊκός ψάχνει για έναν κεντρικό μέσο με ανεπτυγμένα τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά, κάποιον που να μπορεί να παίξει και ως 8 και ως 10. Έχει ανάγκη την δημιουργία στον άξονα το Τριφύλλι, καθώς σε υψηλό επίπεδο διαθέτει μόνο τον Βιγιαφάνιες. Από κει και πέρα, αναμένεται να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας εξτρέμ και μετά την κακή εικόνα που είχε ο Σαβιέρ και αν ο Αϊτόρ επιμείνει στην αποχώρησή του, τότε θα αποκτηθεί ακόμη ένας πλάγιος επιθετικός. Αν προσθέσουμε και το ενδεχόμενο απόκτησης φορ(μόνο αν πουληθεί ο Μακέντα ή ο Καρλίτος) καταλαβαίνουμε πως το παζλ έχει ακόμα πολλά κομμάτια για να συμπληρωθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.