Ολυμπιακός: Το «μαγικό» πόδι του Βαλμπουενά (vids)

Ολυμπιακός: Το «μαγικό» πόδι του Βαλμπουενά (vids)

Ολυμπιακός: Το «μαγικό» πόδι του Βαλμπουενά (vids)

bet365

O Ματιέ Βαλμπουενά έφτασε τις 31 ασίστ σε 81 εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στα 37 του ο Γάλλος είναι ιδιαίτερα κομβικός για το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Με το βλέμμα στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League επέστρεψε ο Ολυμπιακός από το Μπακού, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά τη Νέφτσι με 1-0 και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Με δημιουργό τον Βαλμπουενά και σκόρερ τον Μασούρα ξεπέρασε τόσο το εμπόδιο των Αζέρων όσο και των πολλών προβλημάτων που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν στο «άθροισμα» ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» των 2 ματς του ζευγαριού και είναι «χαρακτηριστικό» πως εκτός του χθεσινού γκολ «έφτιαξε» την περασμένη εβδομάδα και εκείνο του Καμαρά στο Φάληρο, όπου ο 24χρονος «τελείωσε» εξαιρετικά τη φάση.

Στα 37 του η κλάση του παραμένει αναλλοίωτη, είναι από τους παίκτες που, κακά τα ψέμματα, δείχνουν να «μιλάνε» στην μπάλα και ξέρει, όσο λίγοι, τα «μυστικά» της.

Ο αγώνας του Μπακσέλ Αρίνα ήταν ο 81ος της καριέρας του με τους Πειραιώτες, από το καλοκαίρι του 2019 που ήρθε στα μέρη μας και πλέον έφτασε τις 31 ασίστ, απόδειξη του πόσο... καταλυτικός και επιδραστικός είναι στο παιχνίδι τους.

Συνήθως λέμε πως αν από μία ομάδα «αφαιρέσουμε» τα τέρματα του Χ παίκτη τότε θα έχει Ψ λιγότερους βαθμούς ή νίκες, ώστε να αναδείξουμε πόσο κρίσιμα είναι τα γκολ του. Στην προκειμένη περίπτωση θα το πράξουμε με τις ασίστ του Βαλμπουενά και το συμπέρασμα είναι άκρως διαφωτιστικό.

Στις 81 αναμετρήσεις του Ολυμπιακού που έπαιξε έστω και για λίγο (σε όλες τις διοργανώσεις) οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 53-15-13, ενώ αν με έναν «μαγικό» τρόπο... εξαφανίσουμε τα τέρματα της ομάδας που προήλθαν από δική του τελική πάσα, αυτόματα το ««ρεκόρ» του θα πέσει στο 40-26-15.

Η διαφορά είναι εμφανής και το γεγονός που έγκεινται κυρίως στις νίκες που έγιναν ισοπαλίες, αποτυπώνει το πόσο κομβικός είναι απέναντι στις «κλειστές» άμυνες. Με μία του ενέργεια μπορεί να κρίνει τα πάντα, όπως έπραξε πέρσι στο Αγρίνιο όπου έδωσα με έναν «μαγικό» τρόπο στον Ελ Αραμπί για το 2-1 επί του Παναιτωλικού. Στην κορυφαία του πάσα, τουλάχιστον στην εν Ελλάδι παρουσία του.

Πάντως ούτε το παραπάνω στατιστικό αποτυπώνει στο 100% το πόσο σημαντικός είναι, αφού υπάρχουν παιχνίδια που έδωσε ασίστ (ξέχωρα από όταν βρήκε ο ίδιος δίχτυα) και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2 ή και περισσότερα τέρματα, οπότε αν «αφαιρέσουμε» τη φάση δεν αλλάζει το αποτέλεσμα παρά μόνο το σκορ, παρότι σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν το 1-0 των Πειραιωτών και εκείνος έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή του.

Ή και άλλα παιχνίδια όπου με την εν γένει παρουσία έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση επικεντρωνόμαστε «ξερά» στις ασίστ του. Οπου παραπάνω αναφερθήκαμε σε εκείνη με τα «καναρίνια», αν και ίσως η πιο κομβική ήταν ξανά την περασμένη χρονιά αλλά στον Χασάν για το 1-0 επί της Μαρσέιγ, ένα γκολ που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την περσινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Και για φινάλε, το χθεσινό ασίστ Βαλμπουενά-γκολ Μασούρας... θύμισε κάτι από Κωνσταντινούπολη, όπου τον Αύγουστο του 2019 οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 1-0 την Μπασεκσεχίρ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα