Θέλεις Τζιοβίνκο; Στρατηγική, συνεννόηση και υπομονή…

Θέλεις Τζιοβίνκο; Στρατηγική, συνεννόηση και υπομονή…

Θέλεις Τζιοβίνκο; Στρατηγική, συνεννόηση και υπομονή…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη μεταγραφική προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Ιταλό σούπερ σταρ και σχολιάζει όλες τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει αυτή η υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ και ο μηχανισμός που δουλεύει –φέτος- γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, επιδιώκει όλο αυτό το καλοκαίρι να κάνει πράξη τα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήθελε ο Ρουμάνος προπονητής τον Ολιβέιρα! Επί πολλές ημέρες η ομάδα έκανε τα πάντα για να βρει τον τρόπο που θα οδηγούσε στη συμφωνία. Ήθελε τον Κούρτιτς των 10 ετών στην Ιταλία; Βρέθηκε και εκεί η κατάλληλη συνθήκη με την Πάρμα και χωρίς να ξοδευτούν άσκοπα χρήματα, έγινε άλλη μία μεγάλη μεταγραφή. Ο πιο μεγάλος στόχος όμως τώρα, είναι ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο.

Για τον Ιταλό έχει εκπονηθεί σχέδιο εδώ και μήνες. Ο παίκτης αποτελεί «καψούρα» του Λουτσέσκου που τον θεωρεί… καθηγητή στο παιχνίδι ανάμεσα από τις γραμμές του αντιπάλου, πέρα βέβαια από την τεράστια ποιότητα που βγαίνει και στην τελική ενέργεια. Αφού λοιπόν τον θέλει τόσο πολύ ο προπονητής, θα κάνει και ο ΠΑΟΚ τα πάντα για να τον αποκτήσει. Έτσι αποδείχθηκε στις άλλες περιπτώσεις, τέτοιου είδους προσπάθεια γίνεται και τώρα.

Όταν αρχικά αποκαλύφθηκε το θέμα πριν δέκα ημέρες από τους Σαουδάραβες ( ο ΠΑΟΚ το «έτρεχε» πάνω από ένα μήνα) ελάχιστοι πίστευαν ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να φέρει ποδοσφαιριστή που τώρα αμείβεται με έξι εκατομμύρια ευρώ. Έγραφαν τότε οι Ιταλοί (και όχι μόνο) ότι οι πιθανότητες να πάει στον ΠΑΟΚ ήταν 10%. Όταν κατάλαβαν πόσο καλά την έχει «δέσει» και την προχωράει την υπόθεση ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, άρχισε όλη η Ευρώπη να γράφει για… τελειωμένη υπόθεση και για μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Τώρα που η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με διάφορες κινήσεις τακτικής, αναφέρεται ότι χάλασε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Το σχόλιό μας: Περισσεύει η βιασύνη…

Υπομονή χρειάζεται, φυσικά και σχέδιο, αλλά και πίστη-επιμονή ώστε και αυτή η μεγάλη μεταγραφική επιθυμία του Λουτσέσκου να γίνει πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον Ιταλό σούπερ σταρ. Ο Λουτσέσκου τον έχει ψήσει για όλο το πλάνο, που φυσικά του είναι ελκυστικότερο από το να πάει σε Ιταλική ομάδα που θα παλεύει για σωτηρία ή για… το τίποτα. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι ότι με τον τρόπο του συμμετέχει στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πιο μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τα έξι εκατομμύρια της τελευταίας χρονιάς συμβολαίου. (Λάθος κάνουν όσοι γράφουν ότι το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο). Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Τζοβίνκο, ο Ιταλός θέλει να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερη αποζημίωση από την Αλ Χιλάλ για την τελευταία χρονιά, οι Σαουδάραβες περιμένουν να φύγει ο συγκεκριμένος παίκτης για να πάρουν έναν καλύτερο και έτσι να ανανεώσουν το ρόστερ τους. Τι σημαίνει όλο αυτό το σκηνικό; Πίεση, κινήσεις τακτικής και διαπραγματεύσεις για το ποιος θα κερδίσει κάτι παραπάνω…

Ο ΠΑΟΚ έχει σχέδιο, το προχωράει μεθοδικά έχοντας τον παίκτη από κοντά και περιμένει. Μπορεί στο τέλος και να μην τα καταφέρει. Όταν υπάρχει στη μέση ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο, όλα είναι πιθανά. Ποιος χαρίζει 4-5-6 εκατομμύρια ευρώ; Μέχρι τώρα η τακτική του ΠΑΟΚ στις υποθέσεις Ολιβέιρα, Κούρτιτς, Σφιντέρσκι επιβραβεύεται. Ακολουθούν τα θέματα Ίνγκασον και φυσικά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης Τζιοβίνκο θα γίνει στο τέλος και η κίνηση για τον αριστερό μπακ. Όλα βάση στρατηγικής και συνεννόησης του Λουτσέκσου με τον μηχανισμό των ανθρώπων που κάνουν ό τι μπορούν ώστε η επιθυμία του προπονητή να γίνει πράξη.

Το αποτέλεσμα μετράει και… στο τέλος θα το καταγράψουμε. Γιατί (ξαναγράφω) η ομάδα και η καλή δουλειά σε αυτή κάνουν τους παίκτες, αλλά και το ταβάνι της ομάδας καθορίζεται από την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.