Μπουτσικάρης για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Με καλή πίστη και ρεαλισμό πιστεύω θα δοθεί λύση»

Μπουτσικάρης για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Με καλή πίστη και ρεαλισμό πιστεύω θα δοθεί λύση»

bet365

Ο πρόεδρος της Super League Interwetten, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, στην ομιλία του στο περιθώριο της κλήρωσης στάθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών.

Ανάμεσα στα άλλα ο Μπουτσικάρης επισήμανε μιλώντας πριν την κλήρωση της Super League Interwetten: «Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο. Έπαιξε ρόλο και η ενίσχυση από το στοίχημα, ένα αίτημα δεκαετιών που ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση. Μία μεγάλη πρόκληση είναι οι αγωνιστικοί χώροι. Έχουμε πέντε νέα γήπεδα υπό ανακασκευή και σε ποσοστό 35% ανανέωσης των επιφανειών σε γήπεδα, ποσοστό σπάνιο για τα δεδομένα της Λίγκας.

Να αποδείξουμε πως δεν είμαστε μόνο επεισόδια και εντάσεις. Ο θεσμός των Β' ομάδων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσει νέους Έλληνες παίκτες. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα των τηλεοπτικών. Είναι σαν να μην βλέπω τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πιστεύω πως με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικά όλη η τοποθέτησή του:

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Καλώς ορίσατε στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2021-22.

Σε μεγάλο βαθμό, η δραστηριότητα όλων μας τους τελευταίους μήνες έχει καθοριστεί από την παγκόσμια πανδημία.

Το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μέσα σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία που έχει προκαλέσει η πανδημία, το ποδόσφαιρο καλείται να προσφέρει κάτι θετικό, να δώσει στους φιλάθλους μια διέξοδο, μια ανάσα στην καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν αναγκαστικά για το ποδόσφαιρο μια χρονιά επιβίωσης. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να κάνουμε τη χρονιά που ξεκινάει, μια χρονιά ανάπτυξης.

Οφείλουμε καταρχάς θερμές ευχαριστίες για την χρονιά που ολοκληρώθηκε επιτυχώς στους ποδοσφαιριστές και αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκαν να αγωνιστούν, χωρίς ξεκούραση σχεδόν το καλοκαίρι και χωρίς επαρκή χρονικά προετοιμασία, λόγω της πανδημίας και με αρκετές ομάδες να αντιμετωπίζουν κρούσματα covid.

Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας οι ομάδες μας όχι μόνο αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις, αλλά αποτέλεσαν το βασικό πυλώνα για όλο τον αθλητισμό.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Super League, αλλά κυρίως η επιτυχής τήρησή τους από τις ομάδες μας, άνοιξε τον δρόμο και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Το ίδιο ίσχυσε και για το πρωτόκολλο επιστροφής των φιλάθλων που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται.

Ήδη βλέπουμε ξανά κόσμο στα ελληνικά γήπεδα και αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά πως ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι μισό ποδόσφαιρο!

Για την αντιμετώπιση της κρίσης βοήθησαν σημαντικά και τα χρήματα από το στοίχημα, ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών.

Παράλειψη να μην αναφερθώ επίσης στην στρατηγικής σημασίας συμφωνία με το Χρυσό Χορηγό του Πρωταθλήματος Super League Interwetten η οποία μάλιστα αποτελει Χρυσό Χορηγό και της αποψινής ηλεκτρονικής Κλήρωσης.

Και με τα χρήματα αυτά έχουμε ήδη δρομολογήσει τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης χρονιάς:

Μέχρι στιγμής μόνο τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Super League για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων ανακατασκευάστηκαν 5 νέα γήπεδα φυσικού χλοοτάπητα, χρησιμοποιηθήκαν 4.500 τόνοι υλικών υψηλής ποιότητας, 2.000 κιλά θερμόφιλων σπόρων, αγοράστηκε εξοπλισμός συντήρησης αξίας πάνω 400.000 ευρώ. Αυτό συνιστά ανανέωση της τάξης του 35%, ποσοστό στις αγωνιστικές επιφάνειες των γηπέδων της Super League, που όμοιό του δεν υπήρξε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επιπλέον 6 νέα προπονητικά γήπεδα βρίσκονται σε διάφορες φάσεις εξέλιξης, με κόστος επένδυσης πάνω από 1 ε., ευρώ, το οποίο σημαίνει αύξηση των προπονητικών χώρων κατά 18 %.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση και των γηπεδικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο και φιλικότητας στον φίλαθλο αλλά και ασφάλειας

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό προχωρούμε στην εκπαίδευση και τη στελέχωση των ιατρείων για τους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει όχι μόνο να δείξουμε αλλα και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο ανακοινώσεις, επεισόδια και δικαστήρια.

Δράσεις όπως η διαρκής συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού, αναγνωρίζοντας τη τεράστια δυναμική του ποδοσφαίρου, φέτος υλοποιήσαμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, οι οποίες είχαν πολύ μεγάλη απήχηση.

Άλλη παράμετρος είναι η θεσμοθέτηση των Β' Ομάδων: Ανάπτυξη από πάνω προς τα κάτω αλλά και από κάτω προς τα πάνω, που θα αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές σε ανταγωνιστικές συνθήκες.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών, θα ήθελα να πω ότι δεν εθελοτυφλούμε: Είναι σαν να μη βλέπoυμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πιστεύω πως με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η αποψινή Κλήρωση είναι η έναρξη ενός Μαραθωνίου που θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο του 2021.

Αυτό που χρειάζεται το Ποδόσφαιρο, ιδίως σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είναι λύσεις, ενότητα, καλή πίστη και συναινετική διάθεση.

Δεν είναι βέβαια δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα, οφείλουμε όμως όμως να βρίσκουμε τις προσφορότερες λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου.

Κυρίες και Κύριοι, για μια ακόμα φορά θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας και την παρουσία σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα