Φέγενορντ - ΠΑΟΚ 1-2: «Αντίο» Ολλανδία με τον καλύτερο τρόπο!

Φέγενορντ - ΠΑΟΚ 1-2: «Αντίο» Ολλανδία με τον καλύτερο τρόπο!

Φέγενορντ - ΠΑΟΚ 1-2: «Αντίο» Ολλανδία με τον καλύτερο τρόπο!

bet365

Παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Φέγενορντ κι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Απελντοορν. Τζόλης και Κούτσιας οι σκόρερ.

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Οι μικροί του ΠΑΟΚ έλαμψαν στο «De Kuip». Με τα γκολ του 19χρονου Χρήστου Τζόλη και του 17χρονου Γιώργου Κούτσια ο «Δικέφαλος» επικράτησε, με ανατροπή μάλιστα, της Φέγενορντ (1-2) στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διαφοροποίησε την προσέγγιση του για το τέταρτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους, μια μέρα πριν η αποστολή αφήσει τις Κάτω Χώρες. Περιμέναμε και είδαμε μια ομάδα που κατά διαστήματα πίεσε ψηλά, είχε την κατοχή της μπάλας, έκλεψε μπάλες, έκανε δύο γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία φιλικά ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους παίκτες (Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Εσίτι, Σβαμπ και Καγκάβα), ενώ από την πλευρά του ο Άρνε Σλοτ παράταξε στο χορτάρι του «De Kuip» μια ενδεκάδα με 10/11 βασικούς. Ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο αρχηγός της Φέγενορντ, Λιρόι Φερ, με τους γηπεδούχους να πιάνουν στον ύπνο την άμυνα του «Δικεφάλου» και να ανοίγουν το σκορ μετά από μόλις 71 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση. Ο Λίνσεν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπούρχερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς (1-0).

Εβγαλε γρήγορα αντίδραση

Μετά το μούδιασμα για το γρήγορο γκολ της ολλανδικής ομάδας, οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν την πρώτη πάσα των αντίπαλων αμυντικών κι άρχισε να πατάει επικίνδυνα στην περιοχή του Μπάιλοου.

Το πρέσινγκ ψηλά και το κλέψιμο της μπάλας από τον Νέλσον Ολιβέιρα έφερε το κερδισμένο πέναλτι (από την ανατροπή του Πορτογάλου φορ από τον τερματοφύλακα της Φέγενορντ), που μετέτρεψε σε γκολ από την «άσπρη βούλα», ο Χρήστος Τζόλης ισοφαρίζοντας σε 1-1 (14’).

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ήταν ένα: η αδυναμία του Άντριαν Νίλσεν Περέιρα να σταθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Ολλανδοί το «διάβασαν» και πήγαν στοχευμένα πολλές φορές στην πλευρά του Νορβηγού μπακ, ο οποίος έκανε πολλά λάθη μπροστά στα μάτια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε τον 21χρονο μπακ ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Να τον δοκιμάσει στα… δύσκολα, να δει αν μπορεί να ανταποκριθεί, καθώς πλησιάζει η ώρα της κρίσης με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Οι «ασπρόμαυροι» φλέρταραν με το δεύτερο γκολ, τόσο με τον Σβαμπ (32’), όσο και με τον Α. Ζίβκοβιτς (35’) και η Φέγενορντ είχε τις στιγμές της, με σημαντικότερη το δοκάρι του Νίλεσεν (44’) πριν από φινάλε του πρώτου μέρους.

Μπροστά με τον Κούτσια

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με έξι αλλαγές, χωρίς πάντως να αλλάξει η προσέγγιση του, έμεινε σταθερά στο «4-2-3-1», με τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία, τους Τέιλορ, Βαρελα, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Σβαμπ, Εσίτι στον άξονα, Μουργκ, Ελ Καντουρί στα άκρα και τον Καγκάβα πίσω από τον πιτσιρικά Κούτσια.

Ο μικρός ήταν αυτός που έβαλε τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ (52’). Η μπαλιά του Ελ Καντουρί «έκοψε στα δύο» την αργή άμυνα της Φέγενορντ. Ο Μουργκ έκανε το γύρισμα και ο Κούτσιας με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Οι γηπεδούχοι από τη μεριά τους έκαναν δέκα μαζεμένες αλλαγές, με τον Λουτσέσκου στο τελευταίο μισάωρο να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Μιχάι (αντί Βαρέλα), Τσιγγάρα (αντί Εσίτι), Κούρτιτς (αντί Σβαμπ) και Βρακά (αντί Καγκάβα).

Ο Λουτσέσκου είδε και σήμερα ακριβώς ότι περίμενε να δει από τους ποδοσφαιριστές του στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ο ΠΑΟΚ ότι δούλεψε για 14 μέρες στο Apeldoorn προσπάθησε και σε πολλές στιγμές το έβγαλε πάνω στο χορτάρι του De Kuip απέναντι σε μια ομάδα που την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσει το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της.

Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που έπαιξαν για σχεδόν μια ώρα (μόνο ο Γιάννης Μιχαηλίδης έβγαλε όλο το παιχνίδι), υπήρξαν εκείνοι που πήραν άλλη μια ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν (πχ. ο νεαρός Γιώργος Κούτσιας), ενώ κι ο Γιασμίν Κούρτιτς άρχισε να προσθέτει χρόνο συμμετοχής και να μπαίνει στην εξίσωση πραγματοποιώντας το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Με το ρυθμό του φιλικού να έχει πέσει αισθητά, λόγω των πολλών αλλαγών, η Φέγενορντ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως να τα καταφέρει και με την καταιγίδα που έπιασε στα ξαφνικά να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από το De Kuip.

Δεν το λες και μικρό πράγμα. Ακόμα και σ’ ένα φιλικό. Απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη από εκείνον ομάδα.

Φέγενορντ: Μπάιλοου, Πέντερσεν (46’ Χέντρικς), Μπούρχερ, Σενέσι (46' Μπουχατάουϊ), Μαλάσια (46’ Μπόζενικ), Κοκτσού (46’ Σκόγκεν), Τιλ (46’ Ντίεμερς), Τόρνστραμ (46’ Χάρτιες), Λίνσεν (46’ Τζαχαμπάνκς), Μπάνις (46’ Μαρτσιάνο), Σινιστέρα (46’ Αντονούτσι).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (46’ Πασχαλάκης), Ροντρίγκο (46’ Τέιλορ), Βαρέλα (61’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Εσίτι (61’ Τσιγγάρας), Σβαμπ (60’ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (46’ Μουργκ), Καγκάβα, (61’ Βρακάς, 83’ Κωνσταντέλιας) Τζόλης (46’ Καντουρί), Ολιβέιρα (46’ Κούτσιας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα