Είναι «βόμβα» ο Ιτούρμπε αλλά καθρέπτης είναι το γήπεδο

Είναι «βόμβα» ο Ιτούρμπε αλλά καθρέπτης είναι το γήπεδο

Είναι «βόμβα» ο Ιτούρμπε αλλά καθρέπτης είναι το γήπεδο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την επιλογή του Χουάν Ιτούρμπε που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν εμπεριέχει ρίσκο…

Και κρότος ακούστηκε και φλόγες έγιναν ορατές καθώς αυτή ήταν η φυσιολογική αντίδραση μιας μεταγραφής του βεληνεκούς αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Χουάν Ιτούρμπε. Και έκπληξη προκλήθηκε διότι, βάσει των αδυναμιών που παρουσίασε ο Άρης στα φιλικά παιχνίδια και κυρίως στο πρώτο επίσημο, προφανώς θα ήταν πιο φρόνιμο να προστεθεί ένας κεντρικός αμυντικός, ένας αριστερός μπακ ή ένας επιθετικός με ευχέρεια σκοραρίσματος καθώς εκεί διαπιστώθηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Εντούτοις προέκυψε ο Παραγουανός αρτίστας, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα άκρα – σπανίως στον άξονα ή ως δεύτερος επιθετικός – σε μια ιστορία που προτάθηκε στον Θόδωρο Καρυπίδη και αποφάσισε να την αξιοποιήσει.

Ο Παραγουανός αποκτήθηκε για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη της επόμενης διετίας (αυτό προβλέπει η προφορική συμφωνία) και προφανώς για να προσφέρει στοιχεία που δεν έχουν καταφέρει να δώσουν οι υπόλοιποι. Βγάζοντας από την εξίσωση τον Μπρούνο Γκάμα, ο λόγος για τους Ματέο Γκαρσία, Ιζέτ Χαΐροβιτς, Ντάνιελ Μαντσίνι (αν και παίζει περισσότερο στην κορυφή) και Μπρούνο Φελίπε. Βέβαια, το γκολ ουδέποτε ήταν το αντιπροσωπευτικό στοιχείο του παίκτη.

Ο Ιτούρμπε (της Ρόμα) δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα

Προφανώς αποτελεί επιλογή από το πάνω ράφι, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για τον προ επταετίας ποδοσφαιριστή για τον οποίον η Ρόμα επένδυσε ποσό περί των 24.5 εκατομμύριων ευρώ, με την αίσθηση ότι είχε αποκτήσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Λατινικής Αμερικής. Εκείνος ο Ιτούρμπε όχι μόνο δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα, ενδεχομένως να μην γνώριζε κατά πού πέφτει και η Θεσσαλονίκη διότι η τότε αγοραστική αξία του ήταν απλησίαστη για κάθε ελληνικό πορτοφόλι.

Έχοντας δει τη γούνα του να καίγεται, ο υποψιασμένος φίλαθλος πλέον εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός με περιπτώσεις παικτών αντιστοίχων του Χουάν Ιτούρμπε. Δηλαδή, ποδοσφαιριστών των οποίων η καριέρα εξελίχθηκε αντίθετα των προσδοκιών, των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους και του ταλέντου τους. Και η αναφορά δεν σχετίζεται στις αφελείς και άστοχες συγκρίσεις του με τον Λιόνελ Μέσι διότι ο ίδιος τις διαχειρίστηκε με ρεαλισμό και ωριμότητα, επί της ουσίας αρνήθηκε να βάλει τον εαυτό του δίπλα στην απόλυτη ποδοσφαιρική ευφυΐα συνιστώντας σοβαρότητα. Σαφέστατα όμως, η πορεία του «Τούρμπο» δεν είχε καμία σχέση με αυτή που είχε εκτιμηθεί ότι θα χάραζε.

Ο ίδιος θα κρίνει την ορθότητα της επιλογής

Γιατί δεν αποτελεί εξέλιξη καριέρας η παρουσία στο Πρωτάθλημα του Μεξικό στην πιο παραγωγική ηλικία σου. Ο Ιτούρμπε θα πλησίαζε τις προσδοκίες αν τουλάχιστον είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκή ομάδα προηγμένου Πρωταθλήματος και δεν χρειαζόταν να επιστρέψει στη Λατινική Αμερική. Βέβαια, αυτό τον έκανε διαθέσιμο στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενε και ο ίδιος. Μέσω του Άρη δεν μπορεί να τη φτιάξει, σίγουρα όμως έχει τη δυνατότητα αναρρίχησης επιπέδου, εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς στο τελευταίο διάστημα οι βασικές επιλογές του ήταν η Λατινική Αμερική και χώρες της Αραβίας. Ενδεχομένως να καταφέρει να ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αυτή που έκλεισε γι’ αυτόν πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει κλείσει τα 28 του.

Εν τέλει, η επιτυχία αυτής της επένδυσης θα κριθεί από τον ίδιο. Αν έχει τη διάθεση επανεκκίνησης της καριέρας του και αντιληφθεί πόσο λανθασμένα διαχειρίστηκε το πλουσιότατο ταλέντο του, τότε αυτή η μεταγραφή μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαία της φετινής χρονιάς καθώς παίκτης αυτών των ποιοτικών χαρακτηριστικών δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο ρόστερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.