Παναθηναϊκός: Έτσι έζησε το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Έτσι έζησε το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Έτσι έζησε το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς

bet365

Διαβάστε στο Gazzetta όλα όσα έκανε στο παρθενικό του παιχνίδι ως προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το τέλος του παιχνιδιού τον βρήκε ικανοποιημένο για την προσπάθεια και την διάθεση των ποδοσφαιριστών του αλλά και με ένα μικρό παράπονο για όσα παραπάνω θα μπορούσε να κάνει η ομάδα του με την μπάλα στα πόδια την συγκεκριμένη εποχή, στο παρθενικό φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Αλ Τααβόν. Είναι απαιτητικός και δεν το κρύβει. Πιστεύει πως μπορεί να φτιάξει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις σε κάθε επαφή μαζί του.

«Για κάθε ανάγκη μετακίνησης η Avance έχει την λύση μέσα από τον πλήρη και υπερσύγχρονο στόλο της»!

Μίλησε για μάθημα, όπως μάθημα είναι κάθε φιλικό προετοιμασίας, συνομίλησε για λίγη ώρα με τους απεσταλμένους του Τύπου επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ένας ωραίος άνθρωπος του ποδοσφαίρου και στην συνέχεια έφυγε για τα αποδυτήρια. Το πρώτο του παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχε μόλις ολοκληρωθεί.

᾽Ἠλία, Ηλία, Ηλία᾽᾽!

Το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού το παρακολούθησε ήρεμος αν και όρθιος την περισσότερη ώρα. Όπως στις προπονήσεις έτσι και στο παιχνίδι, μπορεί να παραμείνει σιωπηλός για αρκετή ώρα και να επεξεργάζεται τα όσα βλέπει αλλά αν δει κάτι που δεν του αρέσει, τότε έρχεται η... έκρηξη!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης αντί να παίξει την μπάλα μπροστά, την γύρισε πίσω στον Ρόμπι και στην συνέχεια οι πράσινοι έχασαν την κατοχή στο αμυντικό τους τρίτο.

Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε... σφαίρα προς την πλάγια γραμμή και φώναξε δυνατά τρεις φορές το μικρό όνομα του Έλληνα μπακ. ᾽Ἠλία, Ηλία, Ηλία, τι να την κάνω την μπάλα εκεί στα στόπερ᾽᾽;

Οι παρατηρήσεις του ακούστηκαν σε ολόκληρη την εγκάτασταση αλλά ήταν αρκετές για να ξυπνήσουν τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο είχε μόνο λανθασμένες επιλογές με την μπάλα στα πόδια και στην συνέχεια κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ με κούρσα και εξαιρετικό σουτ.

Από κει και πέρα, έδωσε αρκετές τακτικές οδηγίες, όπως για παράδειγμα στον Αλεξανδρόπουλο να μπαίνει ανάμεσα στις γραμμές ή στον Καρλίτος όταν η ομάδα αμύνεται να γίνει πέμπτος χαφ και όταν κάνει επίθεση να παίζει αρκετά κοντά στον Μακέντα. Μοίρασε αρκετά μπράβο, όταν έβλεπε πράγματα που έχει ζητήσει.

Οδηγίες στο ημίωρο και μάθημα στο ημίχρονο

Από κει και πέρα, σε μία κίνηση που δεν είναι συνηθισμένη προχώρησε περίπου στο ημίωρο της αναμέτρησης. Πήγε στον χώρο όπου έκαναν ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές που θα έμπαιναν στο δεύτερο ημίχρονο και με βάση τα όσα είχε δει από την Αλ Τααβόν, προσάρμοσε κάποιες από τις οδηγίες του για να μπορέσει η ομάδα του να σπάσει την πίεση στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου. Όπως κι έγινε.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι πάντα έτοιμος να διαχειριστεί μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια, συμπεριφέρεται ως δάσκαλος στους ποδοσφαιριστές του, προσπαθεί και τους εξηγεί τα πάντα και για αυτό μέχρι στιγμής άπαντες πίνουν νερό στο όνομά του.

omilia

Στην ανάπαυλα, ο έμπειρος κόουτς φώναξε κοντά του την ενδεκάδα του πρώτου μέρους και τους ανέλυσε για περίπου δέκα λέπτα, όσα έκαναν καλά πάνω στο χορτάρι και όλα όσα έπρεπε να κάνουν καλύτερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα