Χέρακλες - ΠΑΟΚ 1-2: Βρίσκει τα βήματα με killer Ολιβέιρα! (vid)

Χέρακλες - ΠΑΟΚ 1-2: Βρίσκει τα βήματα με killer Ολιβέιρα! (vid)

Χέρακλες - ΠΑΟΚ 1-2: Βρίσκει τα βήματα με killer Ολιβέιρα! (vid)

bet365

Ουσιαστικός, δημιουργικός και στο σωστό δρόμο! Δείγμα θετικό για τον ΠΑΟΚ στο φιλικό 2-1 κόντρα στη Χέρακλες με τον Ολιβέιρα να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να φανερώνει τις αρετές για τις οποίες τον επέλεξαν στον Δικέφαλο του Βορρά. ΟΛΛΑΝΔΙΑ, αποστολή: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

«Ζωγράφισε» ο Νέλσον Ολιβέιρα στο τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους του ΠΑΟΚ και σε μια γωνιά του προπονητικού κέντρου στο Apeldoorn ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαμογελούσε με νόημα.

Την ώρα που ο Κάρολ Σφιντέρσκι έμενε εκτός, στα πλαίσια της ειδικής διαχείρισης λόγω της παρουσίας του στο Euro 2020, ο Πορτογάλος επιθετικός ήρθε να επιβραβεύσει τον προπονητή του για την επιμονή που έδειξε από την πρώτη στιγμή που έμαθε ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο «Δικέφαλος» νίκησε 2-1 της Χέρακλες, με τον 29χρονο φορ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά και να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα της ολλανδικής ομάδας. «Προφανώς και σαν στράικερ με ενδιαφέρει να σκοράρω γκολ. Αλλά ο φορ πολλές φορές βοηθάει την ομάδα και με άλλα πράγματα, ακόμη και χωρίς γκολ», έλεγε πριν από λίγες μόνο μέρες ο Ολιβέιρα εδώ στην Ολλανδία.

Κι όντως, το πρώτο γκολ στο 14ο λεπτό προέκυψε μέσα από μια ομαδική προσπάθεια, με τον Πορτογάλο στράικερ να είναι στη σωστή θέση. Αρχικά είχαμε το κομβικό κλέψιμο του Εσίτι στον άξονα. Ακολούθησε η δημιουργία και το κουβάλημα της μπάλας σωστά από τον Καγκάβα, η πλαγιοκόπηση του Καντουρί και … 1-0!

Η απόλυτη ευτυχία για τον Λουτσέσκου. Η συγκεκριμένη φάση τον έκανε διπλά και τριπλά χαρούμενο. Για το γκολ, την συμμετοχή και κυρίως την όλη λειτουργία της ομάδας στο transition παιχνίδι. Μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση, την έχουμε δει άπειρες φορές στη διάρκεια της προετοιμασίας κι αν μη τι άλλο αποτελεί εύσημο για τον προπονητή και τους παίκτες του «Δικεφάλου».

Είπε και κάτι άλλο ο Ολιβέιρα, που είχε βρει δίχτυα και στο φιλικό με τη Σαρλερουά, συνολικά μετράει τρία (ανεπίσημα) γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο διάστημα της παρουσίας του στην Ολλανδία. «Είμαι στράικερ και κρίνομαι για τα γκολ μου», είπε ο Πορτογάλος, «αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο ποδόσφαιρο όπου η ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα, δεν είχε και τον πρώτο σκόρερ», πρόσθεσε με τη Χέρακλες να ισοφαρίζει με τη βοήθεια της τύχης, όταν ο Φλουτ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Καντουρί, ξεγέλασε τον Πασχαλάκη και κατέληξε στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα (1-1).

Όμως, ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Με Πορτογαλική υπογραφή από την αρχή ως το τέλος, ο «Δικέφαλος» έφτασε στο 33ο λεπτό στο 2-1. Δημιουργός του ήταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Σε ρόλο εκτελεστή (εκ νέου) ο Ολιβέιρα. Ο Ίβηρας επιθετικός κατέβασε την μπάλα, κοίταξε προς την εστία και με το αριστερό «κεραυνοβόλησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μπαμ και… κάτω! Η πεμπτουσία της παρουσίας ενός σέντερ φορ στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο εκτός από τον Ολιβέιρα ο Λουτσέσκου χάρηκε για την πληθωρική παρουσία του Άντερσον Εσίτι στη μεσαία γραμμή, την ποιότητα που έφερε η αύρα του Σίντζι Καγκάβα, την προσωπικότητα του Αντρέ Βιεϊρίνια και φυσικά την υψηλής έντασης παιχνίδι του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Γιαννιτσιώτης στόπερ τα πήγε εξαιρετικά, έδωσε λύσεις, επιβεβαιώνοντας την συνέπεια και τη δουλειά που κάνει στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με νέα ενδεκάδα, μάλιστα στο ξεκίνημα και μέσα σε πέντε-έξι λεπτά έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει στο τρίτο γκολ. Πρώτα με την (άστοχη) κεφαλιά του Λάμπρου, τον μιμήθηκε ο Κούτσιας και κύκλος των χαμένων ευκαιριών έκλεισε με τη «βολίδα» του Ροντρίγκο που δεν βρήκε στόχο.

Οι μικροί του «Δικεφάλου», που πήραν χρόνο συμμετοχής μαζί με τους δύο (Αντρίγια και Ζίβκο) Ζίβκοβιτς, τον Κρέσπο (ο Ισπανός αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε προληπτικά στο 74’) και τον Ροντρίγκο, επιδίωξαν και προσπάθησαν για το γκολ, αλλά είναι θετικό να τελειώνει ένα ματς και στην ενδεκάδα να βρίσκονται οι Κούτσιας, Κωνσταντέλιας, Τσιγγάρας, Λύρατζης και Τζόλης.

Τα δικά του παιδιά. Το μέλλον του…

Χέρακλες (α’ ημίχρονο): Μπούκερ, Κουαλιάτα, Μπακμπούρντ, Μπουργζόργκ, Κνέστερ, Φλουτ (20’ Σούκε), Ντε Λα Τόρε, Σουφς, Γιάκομπσεν, Ιμπραΐμογλου, Αμίσι.

Χέρακλες (β’ ημίχρονο): Μπούκερ, Φατιγκά, Κιομουρτζόγλου, Λες, Ρόσκεν, Σιέρα, Ντε Λα Τόρε (60’ Ιμπραΐμογλου), Σούκε, Αμίσι (60’ Μπουργζόργκ), Μπακίς, Μπασασίκογλου.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Σβαμπ, Μουργκ, Καγκάβα, Καντουρί, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (74’ Λύρατζης), Μιχάι, Περέιρα, Νινούα, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Βρακάς (70’ Κωνσταντέλιας), Λάμπρου, Κούτσιας (88’ Τζόλης).

** Το τελευταίο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ θα είναι διάρκειας 120 λεπτών, χωρισμένο σε τέσσερα 30λεπτα, απέναντι στη Φέγενορντ την Κυριακή (25/7) το μεσημέρι στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα