Ένας παράγοντας κλειδί για τις μεταγραφές εξτρέμ και μπακ στον Ολυμπιακό!

Ένας παράγοντας κλειδί για τις μεταγραφές εξτρέμ και μπακ στον Ολυμπιακό!

Ένας παράγοντας κλειδί για τις μεταγραφές εξτρέμ και μπακ στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος διευκρινίζει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποιες σημαντικές «λεπτομέρειες» για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι, νομίζω σημαντικό, με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μπάμπα Ραχμάν, τον Γκανέζο αριστερό μπακ της Τσέλσι, που έπαιξε την τελευταία σεζόν δανεικός στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα με τις θέσεις των ξένων, το οποίο τον υποχρεώνει να είναι πολύ προσεκτικός στις επόμενες κινήσεις του. Διότι, μπορεί ο Βραζιλιάνος Τικίνιο να έχει και κοινοτικό διαβατήριο, αλλά ο Καμερουνέζος Κουντέ δεν έχει. Ούτε τα δύο πιτσιρίκια από τη Γουϊνέα, ο Αγκιμπού Καμαρά κι ο Αλγκασίμ Μπα.

Κι όπως ξέρουμε, κάθε σύλλογος δικαιούται να δηλώνει στο ελληνικό πρωτάθλημα 5+2 ξένους (μη Κοινοτικούς), όπου οι +2 ξένοι είναι μικρή σε ηλικία. Ο Ολυμπιακός λοιπόν αυτή την στιγμή έχει 4+2 ξένους (Κουντέ, Μαντί, Σισέ, Μπα+Αγκιμπού, Αλγκασίμ), συνεπώς του μένει μία κενή θέση ξένου.

Προσέξτε τώρα τη συνέχεια: προτεραιότητα μεταγραφική του Ολυμπιακού είναι πάντοτε η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά. Όσο λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν κλείνει εξτρέμ κι όσο είναι πιθανό ο εξτρέμ να είναι ξένος, δεν μπορεί να κάνει κίνηση για να πάρει τον κάθε αριστερό μπακ τύπου Μπάμπα, Γκανέζο δηλαδή χωρίς κοινοτικό διαβατήριο. Δεν θέλει ο σύλλογος να θυσιάσει τη μία θέση που του απομένει για τη λίστα των ξένων σε αριστερό μπακ, την στιγμή που μπορεί να του προκύψει κάποια ευκαιρία για ξένο εξτρέμ, είτε αυτός είναι κάποιος Λατίνος, π.χ. ο Παβόν, είτε κάποιος Αφρικάνος, από τους πολλούς που έχουν προταθεί.

Παρεμπιπτόντως, και σε ό,τι αφορά ειδικά τον Μπάμπα, κατά τις πληροφορίες μου δεν είναι ο Νο 1 στη λίστα του Ολυμπιακού για αριστερό μπακ-είναι όμως όντως στη λίστα, καθότι πράγματι ενδιαφέρον παίκτης και σε καλή ηλικία, αν και το ερωτηματικό με τους πάρα πολλούς τραυματισμούς του είναι κατά την γνώμη μου πολύ μεγάλο, ειδικά από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν υποφέρει από μεταγραφές παικτών τραυματιών.

Ο Καμαρά

Όπως δε έχω ξαναγράψει, όχι ειδικά για τον Μπάμπα, αλλά γενικά για τους Αφρικάνους, ο Ολυμπιακός έχει ζήτημα λόγω Κόπα Άφρικα, καθότι στην επόμενη διοργάνωση που θα γίνει μεσούσης της σεζόν, Γενάρη-Φλεβάρη, είναι να πάνε να παίξουν εφτά (!) παίκτες του, οι Ελ Αραμπί, Χασάν, Μαντί, Κουντέ, Σισέ, Μπα, Αγκιμπού, οπότε αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα να του λείψει σχεδόν ένα δίμηνο κι 8ος Αφρικάνος!

Αντίθετα, πάντως, με τον Μπάμπα, ο Ουρουγουάνος Πικέρες της Πενιαρόλ, που εδώ και καιρό ενδιαφέρει σοβαρά τον Ολυμπιακό, έχει και κοινοτικό διαβατήριο...

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι κάποια στιγμή μπορεί να πωληθεί ο Μαντί Καμαρά η, ο Σισέ και να ανοίξουν και μία και δύο θέσεις ξένων στον Ολυμπιακό, οπότε να είναι πιο άνετος ο σύλλογος. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κινηθεί με τα «μπορεί» και τα «ίσως» και τα «ενδεχομένως». Είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του.

Και για να δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται, μέσα στους ξένους του Ολυμπιακού δεν υπολογίζω τον Τυνήσιο Μεριά, που ακόμη δεν έχει πωληθεί, ούτε δοθεί εκ νέου δανεικός (υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από Αραβία και Τουρκία), ούτε τον Φοντέ Καμαρά (ήταν δανεικός στα Χανιά), που σήμερα είναι να λύσει το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες με τον Κεϊτά.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσει, ούτε έχει συμφωνήσει να δώσει τον Τιάγκο Σίλβα στην Βιτόρια Γκιμαράες. Οι Πορτογάλοι τον θέλουν και μάλιστα πολύ. Αυτό, όμως, δεν αρκεί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.