Εξακολουθούν υπό κρίση Λαλά, Ανδρούτσος και η αναζήτηση δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό

Εξακολουθούν υπό κρίση Λαλά, Ανδρούτσος και η αναζήτηση δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό

Εξακολουθούν υπό κρίση Λαλά, Ανδρούτσος και η αναζήτηση δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη μάχη αναφορικά με τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό, αλλά και τις προεκτάσεις της.

Πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, είχα σημειώσει ότι ο Λαλά κι ο Ανδρούτσος θα κριθούν μέσα από τη διαδικασία κατ΄ αρχάς των πολλών φιλικών της Αυστρίας, ώστε να αποφασίσει κι ο Ολυμπιακός αν θα συνεχίσει με αυτούς η, θα κοιτάξει να ενισχυθεί.

Καλώς η, κακώς, τα φιλικά της Αυστρίας πέρασαν προ…πολλού, έγινε κι η πρόβα τζενεράλε με τον Άρη, χωρίς η κατάσταση να έχει διαφοροποιηθεί: οι δύο δεξιοί οπισθοφύλακες του Ολυμπιακού εξακολουθούν να είναι υπό κρίση κι ο σύλλογος εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση δεξιού μπακ, όχι…φανατικά όπως συμβαίνει με τις άλλες θέσεις (εξτρέμ κι αριστερού μπακ), αλλά να αναζητάει-και θα έλεγα πιο… συντονισμένα απ΄ ότι αναζητούσε πριν την προετοιμασία... Προφανώς, γιατί ακόμη ο προπονητής δεν έχει πειστεί.

Ο Μαρτίνς στα εφτά φιλικά του καλοκαιριού έδωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο (ούτε λεπτό λιγότερο η, περισσότερο!) τόσο στον έμπειρο Γάλλο, όσο και στο Ελληνόπουλο. Ακόμη και στο τελευταίο φιλικό, ένα ημίχρονο έπαιξε ο Ανδρούτσος, στο α΄ κι ένα ο Λαλά, στο β’. Ίσως δε η προτίμηση του Ανδρούτσου να ξεκινήσει το ματς δείχνει και την διάθεση του Πέδρο να ξεκινήσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι, την προσεχή Τετάρτη, με τον Έλληνα διεθνή. Από την άλλη, το ότι τον άλλαξε στο ημίχρονο, μπορεί να λέει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος μαζί του-γιατί π.χ. έβγαλε στην ανάπαυλα και τον Μασούρα που δεν πήγαινε καλά …

Ο Μαρτίνς

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ περίμενα στην προετοιμασία περισσότερα από τον Ανδρούτσο, επειδή είχε δείξει μία σημαντική προσαρμογή στη θέση κατά το β΄ εξάμηνο της περασμένης σεζόν κι είχε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε από την κόπωση επειδή έπαιξε και στα φιλικά της Εθνικής τον Ιούνιο κι επειδή με το που ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού τον έβαλε ο προπονητής σχεδόν κατευθείαν στα φιλικά, με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του (όπως και τους άλλους Έλληνες διεθνείς), αλλά με την εικόνα του σχημάτισα την εντύπωση ότι κέρδιζε τις εντυπώσεις την άνοιξη ίσως λόγω του συστήματος, του 3-4-3, που πιθανόν τον βόλευε περισσότερο από το 4-2-3-1, γιατί στο 3-4-3 χρειάζονταν η ομάδα πιο πολύ την επιθετικότητα του, κάτι που είναι ένα ατού του, σε σχέση με το 4-2-3-1, που χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία στο επιθετικό με το αμυντικό κομμάτι για ένα μπακ.

Και με τον Άρη, είδαμε πάνω κάτω την ίδια εικόνα από τους δύο δεξιούς μπακ του Ολυμπιακού: δηλαδή καλά και άσχημα κομμάτια. Θα έλεγα ότι ο Λαλά ήταν πιο ενεργητικός στην επιθετική παρουσία του, από την άλλη όμως υπάρχει κι η παράμετρος ότι αυτός έπαιξε στο β΄ ημίχρονο, ενώ ο Ανδρούτσος στο α΄, στο οποίο η ομάδα για 35 λεπτά ήταν πολύ κακή.

Ο Γάλλος, για τον οποίο πιστεύω ότι μάλλον πήγε γενικά καλύτερα στην προετοιμασία, είχε αρκετές καλές συνεργασίες με τον Ραντζέλοβιτς, αλλά οι σέντρες που επιχείρησε ήταν χαμηλού επιπέδου. Αμυντικά ήταν πιεστικός και κέρδισε μάχες, ενώ μία φορά τον είδαμε να πηγαίνει στον άξονα και να βγαίνει ωραία πάνω στην μπάλα. Όπως, όμως, τον είδαμε και να χάνει υπερβολικά εύκολα την μπάλα, αλλά και να μην συνεννοείται καλά με τον Αγκίμπου στο τέλος, με συνέπεια τη δημιουργία μίας ευκαιρίας του Άρη.

Ο Ανδρούτσος

Ο Άνδρου ήταν φανερό ότι προσπάθησε πρωτίστως να κρατήσει καλά τη θέση του, χωρίς και να είναι πάντως πολύ αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι, ενώ μπροστά βγήκε κάποιες φορές, με όμορφες συνεργασίες με τον Ραντζέλοβιτς και δύο σέντρες που πέρασε δεν ήταν κακές. Ακόμη καλύτερη θα ήταν μία κάθετη προς τον Αραμπί, αν η εκτέλεση ήταν ανάλογη καλή της ιδέας.

Καταλήγω στην άποψη ότι ίσως πρέπει ο Μαρτινς να πάρει μία απόφαση και να εμπιστευθεί έναν εκ των δύο, σταματώντας πλέον αυτό το «ένα ημίχρονο ο ένας, ένα ημίχρονο ο άλλος…60 λεπτά ο ένας, 60 λεπτά στο επόμενο ματς ο άλλος…90 λεπτά ο ένας, 90 λεπτά στο επόμενο ματς ο άλλος…), έτσι ώστε ο όποιος επιλεγεί να πάρει λίγο αυτοπεποίθηση. Να νιώσει βασικός, μήπως κι αυτό τον βοηθήσει να βγάλει ένα καλύτερο εαυτό και να βγει από αυτό το «έτσι κι έτσι» που βλέπουμε κι από τους δύο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι θα αλλάξει κάτι ως προς την διάθεση του Ολυμπιακού να εξακολουθήσει να ψάχνει για μπακ, όσο δεν βλέπει έστω τον έναν εκ των δύο να φτάνει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Μακάρι όποιος επιλεγεί να το κάνει στα προκριματικά του καλοκαιριού!

Παρεμπιπτόντως, μην απορήσετε καθόλου αν δείτε κάποια στιγμή τον έναν εκ των δύο σε θέση…αριστερού μπακ σε κάποιο η, κάποια από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια!...

Άσχετο: Μπορεί στην Πορτογαλία να ξαναγράφουν περί Ολυμπιακού και Κάρλος Τζούνιορ, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολούνται με τον Βραζιλιάνο κυνηγό, τον οποίο θεωρούν στιλ Μασούρα, δηλαδή περισσότερο περιφερειακό, παρά εξτρέμ. Όπως δεν ισχύει κι ότι ψάχνονται για τον Ολλανδό αριστερό μπακ Βαν Άνχολντ, που έμεινε ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας-το κασέ του είναι επιπέδου…Ελ Αραμπί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.