Ολυμπιακός: Πίσω από τον πετυχημένο Σα, ένας ικανός προπονητής τερματοφυλάκων

Ολυμπιακός: Πίσω από τον πετυχημένο Σα, ένας ικανός προπονητής τερματοφυλάκων

Ολυμπιακός: Πίσω από τον πετυχημένο Σα, ένας ικανός προπονητής τερματοφυλάκων

bet365

Ο Σα ήρθε στον Ολυμπιακό μετά από μια μέτρια σεζόν και αφού αποχώρησε από το Λιμάνι είχε γίνει πια ένας καταξιωμένος γκολκίπερ. Ένας ικανός προπονητής τερματοφυλάκων έπαιξε σημαντικό ρόλο γι' αυτό.

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε λοιπόν να πραγματοποιήσει την ακριβότερη πώληση τερματοφύλακα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ζοζέ Σα έφυγε μετά από τρία χρόνια και για το... χατίρι του η Γουλβς έδωσε 8 εκατομμύρια ευρώ στους «ερυθρόλευκους». Παρεμπιπτόντως, το ίδιο κλαμπ μέσα σε ένα 1,5 χρόνο δαπάνησε σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ για δυο Πορτογάλους του Ολυμπιακού. Έκανε την αρχή με τον Ποντένσε τον Ιανουάριο του 2020 (19,6 εκατ. €) και τώρα ολοκληρώθηκε το deal για τον 28χρονο κίπερ.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Σα, ως δανεικός από την Πόρτο, δεν είχε κάνει καμιά σούπερ χρονιά. Έπαιξε 14 φορές στο πρωτάθλημα και πέντε στο Champions League. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, μάλιστα, είχε δεχτεί 12 γκολ. Τα πέντε σε ένα παιχνίδι, στην ήττα από τη Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός τον έφερε δανεικό και στην αρχή μάλιστα ήταν αναπληρωματικός του Ανδρέα Γιαννιώτη. Αφού πέρασε εκείνο το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος έγινε ο Νο1 κάτω από τα γκολπόστ και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έφτασε να έχει παίξει σε 31 ματς. Ήταν τόσο καλός στη συντριπτική μερίδα αυτών των αγώνων, που όλοι παραδέχονταν πως οι μεταγραφές της επόμενης σεζόν θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Σα. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός. Το πρωινό της 16ης Μαΐου 2019 ανακοίνωσε την αγορά του από την Πόρτο αντί 2,5 εκατ. ευρώ.

Σε αυτήν την τριετία που έμεινε στο Λιμάνι ο ύψους 1.92 γκολκίπερ, κατάφερε να αναγεννήσει την καριέρα του, να καταξιωθεί, να κληθεί στην εθνική του ομάδα, να πάρει τίτλους, να πραγματοποιήσει σπουδαία παιχνίδια στην Ευρώπη. Εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία και κέρδισε μεταγραφή στην Premier League. Ασφαλώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στον Ολυμπιακό είχε ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για να κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά και δίπλα του έναν προπονητή τερματοφυλάκων που τον πίστεψε πολύ και τον καθοδήγησε από την πρώτη στιγμή. Η αναφορά στον Παναγιώτη Αγριογιάννη, ο οποίος μέσα από σκληρές και γεμάτες ένταση προπονήσεις τον βοήθησε να γίνει ένας καταξιωμένος τερματοφύλακας. Δεν είναι τυχαίο που ο Σα -υποστηρίζει ότι- οφείλει αρκετά στον 42χρονο προπονητή για τη δουλειά που έκαναν μαζί αυτά τα «τρία υπέροχα χρόνια», όπως έγραψε ο Πορτογάλος στη φανέλα που έδωσε στον Αγριογιάννη, λίγοι πριν πετάξει για την Αγγλία, στις τελευταίες του ώρες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Φανέλα

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Σίλβιο Προτό, έναν χρόνο πριν από τον Σα. Είχε πάει στον Ολυμπιακό σε ηλικία 34 ετών, για δεύτερη λύση, έγινε βασικός, έπαιξε σε 30 ματς και στη συνέχεια έφτασε να πάρει μεταγραφή στη Λάτσιο.

Σε κάθε περίπτωση, για να έχει ο Ολυμπιακός τις επιτυχίες αυτές, η δουλειά είναι συνολική. Υπάρχει ένα προπονητικό επιτελείο από πίσω που συνεχώς αναζητά τρόπους να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές και να τους εξελίσσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα